Aktív témák

  • polika

    senior tag

    válasz Cassidey #13013 üzenetére

    Az első az szerintem is kicsit valószerűtlenre siekredett, talán túl sok lett a kontraszt a fénysugarak kihozására. A 2-es az pont olyan ahogy a gépből kijött, RAW konverzió, össezfűzés, aztán PS-be lekicsinyítés és kis élesítés. A 3-asban meg a konverziónál emeltem a szaturáción, illetve emeltem a kontraszton, a többit az alkalmazott szűrők a 10 másodperces expó idő (hullámok kisimítása) és a természet szépsége adta hozzá.

    Egyébként a panoráma képek 5db álló képéből készültek és emiatt eleve főleg ilyen pici méretre lekicsinítve sokkal részletesebbnek tünnek mintha egyetlen kocka lett volna panoráma formátumba vágva. Elő is hívattam őket 70 centis méretben (még itt is 324DPI a felbontás ebben a méretben), és köszönhetően annak hogy a hiperfokális fókusztávra lőttem be az éles tartományt az adott rekesznél ezért az előttér és a háttér is éles maradt (még az eredeti 1:1 pixel arányban sem rossz szerintem: crop1, crop2).

    Stitch: Thassoson voltunk gyönyörű szép hely, az hogy zöld szigetnek is nevezik az illik rá főleg ha a keleti oldalon szálltok meg. A nyugati oldal kicsit sziklásabb. Egyébként egy kb 20km átmárőjű majdnem köralakú szigetről van szó, ami teli van gyönyörű apró kis öblökkel, a tenger víz kristálytiszta, lehet búvárkodni is, de persze nem olyan mint a vörös tenger. Viszont a bulgáriai fekete tengerben nem fogtam egy árva halat sem itt meg egy rakatot fogtam pecával :) Kaja az taverákban azért elég drága (40 eurót 2 személyre könnyedén el lehet kajálni egy este) de ha magatokra főztök akkor olcsón ki lehet jönni. Az emberek barátságosak a helyi buszközlekedés viszont katasztrófális, ha teli a busz nemvesznek fel, és ha intesz a sofőrnek a buszmegben hogy vegyen fel akkor visszainteget, csak ha hüvejkujjal felfelé stoppolsz akkor áll meg esetleg... Érdemesebb mocit bérelni viszont elég meredek szerpentinesek az utak szal jó ha nem ott akarsz megtanulni motort vezetni.

Aktív témák