Aktív témák

  • Cassidey

    senior tag

    válasz Chapel #13235 üzenetére

    eloszor is, hemaka... nem a markanev miatt, mi alapjan gondolod igy? szerinted ha az alapjan dontenek nem alapbol canont veszek vagy nikont?

    nagyon szeretem a k10d-t mint vazat, azonnal kezreallt (pl a 30D egyaltalan nem, de nyilvan megszokhato minden). viszont jovot en speciel canonban es nikonban latok. mar egy eve is aktualisan rebesgettek pentaxra uj obikat, hat en meg mindig nem vagyok elajulva a kinalattol, nem latom a fejleszteseket, az innovaciot, egyszeruen nem latom ertelmet pentaxba tenni a penzem hosszutavon, plusz nem is talalok meg mindent amit szeretnek.. az, h a canonnak pl csak ugy tunik, h nagy az obivalaszteka az szerintem azert hulyeseg, mert ha pl 70-200-at akarsz venni van 4 fele. vegulis eleg lenne 2 is, de igy az anyagi lehetosegeidhez es felhasznalasodhoz tudsz valasztani. canon/nikon hasznaltpiac, szurkeimport hatalmas, csak azt nem tudsz venni amit nem akarsz (nincs ra penzed). masik eleg nagy ok a valtasra, h full frame-re valtok (5D Mark II), es ezt Pentaxban ha akarnam se tudnam, mert nem hogy full frame vaza, de obiparkja sincs.

    szoval en azoknak, akiket komolyan foglalkoztat a fotozas es valoszinuleg szeretnenek venni objektiveket, vakukat, kesobbiekben fejlesztenek a felszerelesukon valoszinuleg azoknak canont/nikont ajanlanek, akik kisebb penzuek es orulnek, h sikerul osszeszedni egy duplakites vaz arat azoknak pedig nyugodt szivvel a pentaxot, mert az ar/ertek aranyban remek. (en is ugy vettem a k10d ket obival, h mind1, h pentax, mert ugysem fogok tudni kolteni a fotozasra ekkora osszegeket tulajdonkeppen folyamatosan, mert ahogy Allien is irta, tok mind1 hany obi van, ha egyet se tudok venni,de alakulhat maskepp is az elet, es akkor bizony rendszervaltas van..)

Aktív témák