Új hozzászólás Aktív témák

  • Timer

    veterán

    válasz csobi1 #1675 üzenetére

    Igen, kipróbáltam, bár inkább a szobában hajtottam, szabadban mindössze háromszor bírtam megreptetni eddig. Ami tetszik, hogy érezhetően minőségi a cucc, ha nem is az elpusztíthatatlanság pátosza lengi körül, az látszik, hogy van benne anyag, és a jobb fajtából. A szoftver is stabil, kellemes használni, különösebb trehányságot nem vettem észre, de próba után osztom, hogy kell a távirányító, bármennyire nem akar bravúroskodni az ember vele. FMC-ban vettem, de még két akkut pár nap múlva vettem mellé, mert a kettő alapból kevés, ha az ember reptetni is szeretné, nem csak helyben állva fényképezni. A gyári táskája sajnos nekem nem jött be, pedig külsőre nagyon ott van, letisztult, nem hivalkodó, viszont kicsi, és nagyon szabadon tartja a drónt. Gondolkodtam, hogy mégis használatba veszem, ezért rendeltem egy joystick védő műanyagot, és egy propeller védő műanyagot is, illetve a gimballra is lőttem egy burkolatot. Ezek nélkül a gyári táska szerintem dísznek jó, én is inkább kézben vittem a szabadba, hogy ne feszüljön meg a gépen semmi. Végül azonban győzött a józan ész, és ezeket a plusz rögzítőket úgy tűnik, hogy kvázi feleslegesen vettem meg, mert rendeltem egy olyan táskát, amit itt is sokan használnak, kemény az oldalfala, és hab burkolat van belül, ami rögzít minden tartozékot, így szerintem könnyebb lesz majd használni, és a műanyag bizbaszokra se lesz szükség. Még rendeltem egy USB OTG kábelt is a távirányító és a telefonom közé, bár WIFI-vel használva sem volt gond.

    A Gesture Control megér egy külön mondatot: sokaknak nem jött be, de kis türelemmel szerintem jól használható. Ki kell ismerni, mert az eredményessége függ a rutintól is. Másodjára már jóval jobban ment, mint elsőre, és szerintem ez javulni fog. Például, az már most látszik, hogy félhomályban és este már nem igazán stabil, zárt ujjakkal és jobb kézzel kell neki integetni, folyamatos sebességgel, legalább két másodpercig. Videó indítása bugos lehet, ezzel sokan cumiznak, nekem sem sikerült, fényképet viszont tízből tízszer csinált a képkeret mozdulatra.

    Röviden ennyi, de kérdezz bátran, ha érdekel valami, próbálok válaszolni.

    @Digiflex

    Nem kell, hogy legyen utód, csak ezen a piacon is gyorsan jönnek a fejlesztések, ilyen szempontból a DJI is kényszerben van. Nagyobb kapacitású akku és egy hátranéző szenzorpár szerintem jöhetne egy ráncfelvarrással, de lehet, hogy nem akarnak konkurenciát házon belül (bár a 2 tengelyes gimball jól definiálja a határokat jelen pillanatban, szerintem).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák