Új hozzászólás Aktív témák

  • Peterhappy

    őstag

    Akad pár szinkronos klasszikus a tarsolyomban, ínségesebb időkre, tipikusan, mikor jól esik "nem olvasni" (Feleségem szemüveges, ő szokta néha bojkottálni az esti feliratos filmeket).

    Az idétlen időkig (Groundhog day) volt az első, amit a héten bevállaltunk. Anno a régi jó "dekóderes HBO-s" időkben milliószor láttam, imádtam gyerekként, azonban kb. 15-20 éve láthattam utoljára. Jól esett újrázni, minden pillanata zseniális, a film ötletes, nem egyszer elgondolkodtató, a sztori, a szituáció mókás, a kivitelezés remek. Bill Murray nagyszerű, Andie MacDowell csodaszép, szóval minden adott. Megkockáztatom, a "minden idők..." listámon is helye van. 9/10

    A Falling down (Összeomlás) c. remekmű a minap, a best buy ruhás csoportban merült fel - azonnal rájöttem, hogy ezt nekem bizony újráznom kell! Mint kiderült, a Zasszony nem is látta még, márpedig ez olyan hiányosság, ami sürgősen pótlásra szorult.
    Itt is nehéz volna fukarkodni a jobbnál jobb jelzőkkel, parádés mozi, annak minden, tipikus, a 90-es évekbeli hangulatból fakadó bájával (néhol hibájával). Michael Douglas élete egyik legjobb alakítása. Kicsit néhol már-már utópisztikus a sztori, de annak tudatában, milyen "húzósabb" részei vannak az Államoknak, efelett szemet lehet hunyni. Hosszú idő elteltével láttam újra (alhangon itt is 15+ év a tippem), biztos, hogy nem utolsó alkalommal, szintén 9/10, részint az első osztályú szinkronnak is köszönhetően!

    Megj: most nézem, a két film bemutatása között alig négy hét telt el.
    Azért így, gyorsan ránézve, nem akármilyen év volt az 1993-as!

Új hozzászólás Aktív témák