Új hozzászólás Aktív témák

  • KaitouP

    veterán

    Remélem legközelebb sikerül meghalnod :)

    Amilyen csöndesen jött ez a film a mozikba, olyan hatalmasat ütött, és még így egy órával azután hogy kijöttünk a moziból is olyan sokkhatás alatt vagyok, amilyet film nekem nem mostanában okozott, és nem azért, mert olyan rossz volt.

    Hanem azért, mert olyan szinten hiteles, földhözragadt, realista alkotás, hogy azt nehezen tudom szavakkal kifejezni. Ez egy rendkívül feszült, és komoly témát feldolgozó film, ami a mindennapjaink része, és sajnálatos módon megtörtént és megtörténő esetet mutat be, ahogy említettem, maximális hitelességgel.

    Ez a hitelesség a film minden "porcikájában" ott van. A szinészi munkában, a történetben, a cselekményben, mindenben. Külön kiemelném a színészi teljesítményt, fantasztikus munkát végzett a gyönyörű Herr Szilvia (Eszter) és társai, ahogy Gery9112 kolléga is megírta, tényleg sikerült úgy megírni a dialógusokat, hogy egyszer nem támadt olyan érzése a nézőnek, hogy a mai fiatalok márpedig nem így beszélnek egymással.

    Fontos lenne hogy minél többen lássák ezt a filmet, mindenki, de főleg a kamasz korosztály, illetve azok a szülők, akiknek hasonló korú, vagy nemsokára kamasszá cseperedő gyermeke van. Továbbmegyek, én ezt a filmet kötelező jelleggel vetíteném le az középiskolákban, és felnőttekkel közösen együtt elemeztetném velük az alkotást.

    Gratulálok Schwechtje Mihály rendezőnek, és mindenkinek ebben a produkcióban, számomra az évtized egyik legjobb filmjét hozták el a vászonra, és nem csak hazai viszonylatban, hanem beleértve bármely más ország filmjét is.

    Azt beszéltük, nem pontozunk, legalábbis nem egyeztünk meg abban hogy ezt hogyan csináljuk, de én most nem is emiatt nem adok oda lazán egy 10/10 -et a filmnek, hanem azért, mert a "Remélem legközelebb sikerül meghalnod :)" bőven több ennél, nem is tudnám egy ilyen skálán osztályozni.

    Nézzétek meg mindannyian!!! :K

    Szerk.: A Nemzeti Filmalap meg valóban szégyellje magát hogy nem támogatott egy ilyen jó produkciót, de ezt tudván meg hatványozott gratula a stábnak, hogy kevesebb pénzből ilyen filmet tudtak csinálni. :)

    Ja és megyek megnézni ezt mégegyszer. Hazai filmet még sosem néztem meg kétszer egymás után, sőt, igazából alig nézek meg magyar filmet, de ez megéri mégegyszer, vagy még kétszer is a jegyárat. :K Remélem lesz BD megjelenés is.

    [ Szerkesztve ]

    God, bless us everyone, we're a broken people living under loaded gun

Új hozzászólás Aktív témák