Új hozzászólás Aktív témák

  • Viszlát

    addikt

    válasz lezso6 #120076 üzenetére

    Szerintem maradjunk az univerzálisan elfogadott definícióknál, nem vezet sehova egyéni jelentéssel felruházott szavakkal dobálózni. :)

    Divat miatt kedvelni valamit valóban az egyik modernebb (és helytelen) értelmezése a sznobságnak, viszont valamit azért kedvelni mert sokan mások is kedvelik, az csordaszellem. Csak látszólag nincs nagy különbség a kettő között, viszont nagyon fontos eltérés, hogy a sznobság origója mindig az én mások fölé emelése, míg a csordaszellemet a beilleszkedés, a közösséghez tartozási vágy és sajnos sokszor a félelem motíválja.

    A kategorikus, általánosító kijelentések is tipikusan egy adott korra, korszakra jellemzőek, hogy egy kicsit szemtelen legyek. ;) Jó esetben ezt is kinövi az ember, pedig a többség fiatal felnőttként éri el ezt a periódust és legalább annyira fontos lépcső a kinövése az egyén fejlődésében, mint pár évvel korábban az önálló gondolkodás kialakulása.

    Természetesen egyéni szemszögből lehetnek olyan filmek, amit az ember átértékel és rájön, hogy akár divatból, akár a csordaszellem miatt többre tartotta. De ez az átértékelés semmiképpen sem lehet alapja általános érvényű megállapításoknak. Főleg olyan erősen szubjektív területen, mint a filmművészet.

    [ Szerkesztve ]

    "How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

Új hozzászólás Aktív témák