Új hozzászólás Aktív témák

  • Good Will Hunting (1997)

    Hát amikor még 16-20 év körüli kis csíra voltam, én is rajongtam a filmért. De így 10+ év elteltével nagy csalódás, 6/10-nél többet nem tudok rá adni.

    Persze, érthető, hogy miért sikeres: ez egy nagyon jól eladott közönségfilm. A kulcs a rendkívül usák hangulat, dialógusok és mondandivaló. Engem különösen irritált a zseni ábrázolása. Tudom, mer' irigy vagyok azér'. :DDD Nagyon nem volt életszerű, ami persze oké, hisz film, de ez már nagyon elrugaszkodott volt a valóságtól és nem tudta fenntartani az illúziót. S nem az volt a baj, hogy a Matt Damon által játszott karakternek 400-as IQ-ja van, hanem hogy a magas intelligenciát nagyon hollywoodi jelenetekkel és végtelenül primitív párbeszédekkel próbálták alátámasztani. Egyszerűen rohadt kellemetlenül éreztem magam, hogy hülyének néz a film, s mindent számba rág.

    A fentitől eltekintve egyébként jó a film, ezért kapott 6/10-et, kiváló dráma lenne, ha nem lenne tele ilyen hollywoodi baromságokkal. Mert maga az alap nagyon rendben van: Will Hunting egy elveszett zseni. Lambeau (Stellan Skarsgård) csak zsenit látja, s azt akarja hasznosíttatni, mint valami szuperszámítógépet. Míg Sean (Robin Williams) az elveszett embert látja benne, akit helyre kell hozni, hogy képes legyen önálló döntéseket hozni. Én utóbbival értek egyet, ennek ellenére sajnos az előbbi látszik megvalósulni, de szerencsére a film végét nyitva hagyják.

    Szóval csalódás. Pedig pl a Forrest Gump (1994) meg a The Shawshank Redemption (1994) (A remény rabjai) is igencsak hollywoodi közönségfilmek, de azok valahogy maradtak 8/10-ek, mert nem tolták fullba a kretént.

    #értékelés

    [ Módosította: vond ]

    A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

Új hozzászólás Aktív témák