Új hozzászólás Aktív témák

  • Viszlát

    addikt

    A Hidden Life (2019) - 10/10
    #értékelés

    Ha lenne lehetőségem arra, hogy a legnagyobb rendezők közül leülhetnék eggyel egy késő nyári délután egy jót beszélgetni, akkor én minden kétséget kizáróan Terrence Malick-et választanám. Szinte minden filmje betalált nálam, de talán egyik se annyira mint ez. Elképesztő mennyire beszédes a vizuális világa, ami már a Tree of Life-ban is nagyon magas szintű volt, de mostanra tökélyre fejlesztette saját stílusát, technikáját.

    Pedig a téma finoman szólva is agyonhasznált, de hát ettől (is) zseniális, hogy egy olyan oldalát mutatja meg az egész náci ideológia és a hozzá kapcsolódó háború kapcsán, ahogyan eddig még senki. Ahogy azt tőle megszokott, nem könnyű film, a benne megfogalmazott gondolatok napok múltán is itt visszhangoznak a fejemben. Nagyon finoman, érzékenyen nyúl a "főhős", és rajta keresztül a családja és a kis eldugott alpesi falu sorsához, gondos érzékletességgel mutatja be a legintimebb, bensőséges pillanatait egy család életének, és ahogy ez az elképzelhetetlennek hitt őrület szépen lassan becsordogál az életükbe, míg aztán ellenállhatatlan folyammá alakul át és fenekestül felforgat mindent.

    Minderre Malick stílusa teszi fel a koronát, a kamerahasználat, a monológokból álló dialógusok, a fények, a zene tökéletes harmóniája. Még csak március van, de nagy eséllyel az év filmje nálam.

    [ Szerkesztve ]

    "How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

Új hozzászólás Aktív témák