Új hozzászólás Aktív témák

  • vond

    MODERÁTOR

    First Reformed #értékelés 9/10

    Na, így kell filmet csinálni a hitről, vallásról (és a pusztuló világunkról). A kritikákban emlegetett Bergman klasszikusokat nem láttam. Elképzelhető, hogy még ennél is jobban oldották meg a 60-as években. De eléggé letaglózó élmény volt ez is. Paul Schrader rendezése, aki többek között a Taxisofőr és a Dühöngő bika forgatókönyvírója. Furcsa, hogy még senki nem írt róla.

    Sokat én sem fogok (nem is tudok), nézze meg inkább mindenki saját magának. A film mesterien járja körül az istenkeresés, megváltás témáját, zseniálisan ütköztet elveket és érzéseket, valamint hihehetlenül jól beindítja a néző gondolkodását. Pedig bitang lassú, és nehéz darab, komor hangulattal, és végig fenntartott feszültséggel. Mindezek ellenére mégis egész könnyen befogadható. A záró jelenet sok embernek nem fog tetszeni, de ennek a lezárásnak is megvan az értelme.

    Az üres terek, a nyomasztó zene, a furcsa képarány, a kimért kamerakezelés, és a gyönyörűen megkomponált képek mind-mind hozzátesznek az élményhez. Ethan Hawke meg egész egyszerűen fergeteges, élete egyik legjobb alakítását nyújtja. No és az a párbeszéd az aktivista és a tiszteletes között. :Y Na azt látnia és hallania kéne mindenkinek.

    [ Szerkesztve ]

    ELADÓ Sony FE 35 mm F1.8 (SEL35F18F): https://tinyurl.com/4ezkswbw

Új hozzászólás Aktív témák