Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr K

    senior tag

    válasz Ispy #161004 üzenetére

    Ha a képen látható történések ellentmondásban vannak a néző tapasztalatával vagy tudásával, akkor az kizökkent a műélvezetből, és a továbbiakban egy baromságnak fog tűnni. A filmesek mázlija, hogy a nézők többségének nincs a látottakkal kapcsolatban tapasztalata vagy tudása.

    Példa. A Fall c. mű egyeseknek tetszik, másoknak kevésbé, de az IMDB kommentek szerint hegymászóknak egyenesen nézhetetlen, mert egy hegymászó nem viselkedik úgy, mint a csajok a filmben. Klasszikusabb példa a Cápa c. film, ami átlagembernek thriller, de a karibi mozilátogatók szerint inkább vígjáték - állítólag. (Mert magára valamit is adó cápa nem viselkedik úgy, mint a filmben.)

    Ha valaki rendelkezik bizonyos természettudományos ismeretekkel, akkor az ezeknek az érvényesülését el fogja várni, akár egy sci-fi-ben is. Például zavarni fogja, hogy az űrcsatában miért úgy mozognak a vadászgépek, mintha vadászrepülők lennének a légkörben. Vagy ha "elmegy az áram" az űrhajón, akkor miért áll le a forgása? Minek az űrhajóra a hajtómű, ha az űrhajó a hajtóműre merőlegesen mozog? Hogy lehet elhagyni egy földszerű bolygó légkörét fél perc alatt úgy, hogy se hangrobbanás, se súrlódástól felizzó hajótest vagy gázok?

    ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

Új hozzászólás Aktív témák