Új hozzászólás Aktív témák

  • LOTR

    addikt

    The Wolf of Wall Street - A Wall Street farkasa (2013)

    A film elég jó, az kétségtelen. A színészi játékok is nagyon ott vannak, negatívumot nem is tudnék felhozni, talán csak ott, amikor bemutatják a régi cimborákat, akikkel "felvirágoztatják" a saját bizniszt, ők olyan semmilyenek. 'Earl öccse, Randy' is érdekes választás volt, valahogy nehéz ebben a szerepben komolyan venni ezt a színészt. Viszont ha az volt a cél, mivel kezdetben a valóságban is ennyire szedett-vedett, semmilyennek tűnő társasággal csinálta, akkor lehet pont elérték a kívánt hatást, bááár nemtudom...
    Szinkronosan néztem (nekem tetszett, teljesen jó volt magyarul is), azt írják csúnya beszéd rekordot döntött, hát ez semennyire nem tűnt fel nekem. Rendben, nem beszélnek benne szépen, de egy általános iskolás nagyszünetben ilyen téren komolyabb dolgokat hallani, mint itt - kis túlzással - tehát egyáltalán nem volt vészes, teljesen belefért, főleg amikor dollármilliókról van szó.
    Meztelenkedés: a sok hozzászólás után én azt hittem, hogy tényleg ezzel lesz tele a film, hát nem volt, hiszen az egész nem is erről szólt -és szerintem nem csak a filmben, hanem a valós életükben sem ez játszotta a főszerepet, bár itt mindenki vonja le magának a tanulságot-, csak "néha szinte vágóképnek" mutatták, hogy ez bizony az életükhöz és a bulikhoz tartozott eléggé szorosan.
    A film hosszáról: néhol nekem kicsit vontatottnak tűnt. Az első felében azt vettem észre, hogy folyton helyezkedek a székben, mikor kicsit már meguntam, megnéztem mennyi az idő, és pontosan félidőnél jártunk, tehát mondhatni lassan indul be és a közepén némileg "le is ül" a film, viszont a második másfél óra az elröppent. Nem volt gondom a játékidővel, én szeretem a hosszú filmeket, de itt éreztem egy kis "döcögés"-félét. A vége meg úgy tűnt, hogy mintha talán kicsit össze lett volna csapva, lehet úgy már túl hosszú lett volna, meg persze ebben a filmben nem az volt a lényeg, hogy mit csinál utána, de ilyen szempontból a Catch Me If You Can jobban meg lett oldva - a vége mindenképpen.

    A sok véleményre reagálva, 'az egyből oda az oscar dolgot', azért megkérdőjelezném, viszont egyelőre állást nem foglalnék, mert a jelöltek/vetélytársak felét még nem is láttam. A film jó, de valami nekem még hiányzott, viszont látni kell, mert tényleg elég jó.

    One Ring to rule them all

Új hozzászólás Aktív témák