Új hozzászólás Aktív témák

  • HuMarc

    addikt

    Kódjátszmaƒ–˜˜ Imititation Game (2014)

    Jól kezdődik ez a 2015-ös év :) Először a Big Hero 6-et láttam, nagyon tetszett. Aztán a Mindenség elméletét, most pedig a Kódjátszmát. Mindhárom film tavalyi, de a magyar mozikba csak idén került.

    A színészi játék remek volt, Cumberbatch remekül alakította az Asperger-szindrómás Alan Turingot. Bár volt pár jelenet, ami ellentmondott az Aspergernek (néhol Cumberbatch szemmel láthatólag reagált az iróniára), de nem lehet mindenre figyelni.

    Elvileg a történet nem teljesen felel meg a valóságnak, bár nem tudom, hogy ez már a könyvben is így van, vagy csak a filmben, mindenesetre engem nem zavart.

    Már többször is fogott el hasonló érzés (például az Interstellar nézése közben): Szerintem a rendezők hülyének nézik a moziba járókat. Ami lehet, hogy nem baj, de engem kifejezetten zavar, ha valamit túlságosan az ember szájába rágnak. Lehet, hogy velem van a baj, de én általában megsejtem, hogy mi célt szolgálnak az elejtett utalások, és a sejtésem általában helyes. És ebből adódóan baromi unalmasnak tartom, mikor ezt magyarázzák a filmben hosszú perceken át. Amikor először felolvasták a 6 órai dőjárásjelentést, a végén a Heil Hitlerrel, az után világos volt, hogy ez lesz a kód nyitja, mert számítani lehetett valami ilyesféle csavarra. Azt hittem, hogy ott meg is fejtik azonnal a kódot, de ehelyett még vagy fél óráig ment a film...

    Egy remek film volt.

    8,5/10

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák