Új hozzászólás Aktív témák

  • genndy

    addikt

    válasz marilllyo #62494 üzenetére

    Mátrix+Neo:
    Igen, a linken leírt magyarázat jónak tűnik, nekem is ilyesmi jött le. Amikor bemegy a Forrásba, ő lesz a kapocs a valóság és a Mátrix között, egy része véglegesen a Mátrixban marad, és mivel ő a Kiválasztott ezért hatalma van az egész fölött. Viszont miután megvakul, nem is lát mást, csak ami a Mátrix része (tehát az Őrszemeket, a várost, stb., illetve az emberbőrbe bújt Smitht, de őt is Smithként, a Mátrixos alakjában - de őt is csak a benne maradt "maradék" Mátrix miatt, amúgy Smith függetlenítette magát a rendszertől). A valóságot viszont már nem - Trinityt is csak a hangja alapján találja meg amikor becsapódnak az épületbe.

    (#62496) atike : nem, ez biztosan nem igaz, legalábbis a film kontextusában nem. Nincs utalás erre még csak említés szintjén sem semmikor. A Mátrix mindig zöld, a valóság kék, de ez a két szín soha nem keveredik, nem cserélődik fel, nem jön be új szín, ebben végig következetes az összes rész.
    Ha mégis igaz, akkor viszont sem az emberek sem a gépek nem ismerik ezt fel (nincs általuk érzékelhető hiba a rendszerben - a Mátrixban viszont van), tehát ugyanúgy nem számít. Illetve akkor a szabályai is nyilván tök mások, nem lehet elvárni hogy Neo abban a rendszerben is "hiba" legyen és így legyen hatalma.

    Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Új hozzászólás Aktív témák