Új hozzászólás Aktív témák

  • gerii

    addikt

    Mad Max Fury Road:

    What a lovely day!
    Miller bácsi NAGYot alkotott. Beültem a közepesen kicsi 2D-s terembe, hátsó két sor fullon, én a középső sorokban foglaltam helyet egyetlen emberként, nagy vihogások közepette :U , a tökéletes térhatás, és a szemmagasság végett. Miután a magán mozi érzés elragadott, és lement a sok trailer (végén leírom őket), kezdetét vette a mű. Max bácsi világáról tudunk meg egy keveset mialatt elfogják, és hasznosítják Nicholas Hoult által alakított Nux karakteréhez. A világ beteg, a lakói őrültek, de egyben értelmesek is. Van hierarchia, betanított munkások, és pórnép is. Immortan Joe, a főgonosz szavak nélkül is uralkodik, hümmög-morog, istenítik. A Furiosa általi szökési kísérletre megindul minden ami mozog, hogy elkapják Joe háremét. Max egy kocsi infúziótartó állványán szintén kénytelen megindulni Nuxhoz láncolva, kötve, aki a sofőr.
    Innen indul a buli, hatalmas üldözések, bandák, kocsik, motorok, csajok. Olyan szintű a felhozatal, hogy a FF sorozat egy vicc, röhej, nevetség kategóriában indulhat ellene. Komolyan mondom, ha egy autóbuzi egy filmre mehetne de nem ezt választja, akkor körberöhögném. Nagyon.
    Valamelyik kritikában írták, hogy ez a film a kaszkadőrök bemutatkozófilmje is lehetne, nem hazudott. Percenként több tucat ugrás, borulás, attrakció, gyilok látható, nem semmi munka lehetett ezt a koreográfiát megcsinálni.
    A járművek sem kivételek a besza-behu listáról, úgy megpimpelték a kocsikat, hogy Vin Diesel is magához nyúlna. Nem csak a sokféle típus, de az összehozott variációk, hegesztések, tüskék, pengék, csapóajtók, rudak mind nagyon jól mutatnak, én is csak néztem, hogy miket ki nem találtak.
    Tom Hardy-nak nagyon jól állt a szerep, erre született.
    Charlize Theron is hiteles kemény csajként.
    Nicholas Hoult szerintem kimagaslót alakított, remélem kap még ilyen jó szerepeket.
    A csajok szépek voltak.
    Zene, gitáros: Állat, hatalmas. Amikor megindult a sereg és elkezd gitározni, illetve minden ilyen jelenet is tetszett. A zenének volt pár nagyon jó része, például amikor a viharban mennek, illetve a végső rohamnál is odatették.
    A fényképezés, vágás is remek volt, lehet hogy megéri az a 3D. Nem eresztették bőre a filmet, nincs sallang, talán egy kicsit túl feszes is, a világ több időt is kaphatott volna.

    Összességében nekem nagyon tetszett, a hangulat nagyon adta, igazi iparos munka, a végtelennek tűnő üldözések mindent visznek, utoljára nem is tudom mikor láttam hasonló produkciót.
    Amikor kimentem a teremből, illetve még tegnap is arra gondoltam, hogy veszek az utána következő 3D-s előadásra is egy jegyet, de fáradtság miatt ez elmaradt. Pedig bementem volna még egyszer.

    Trailerek:
    SW: az első előzetest adták, amikor a Sólyom megfordul ott egy kicsit aggályosnak tűnik a kamerarángás.
    JP4: régi trailer, eltűnő pteronodonnal
    Polgergeist: furcsa, de tetszett, pedig 5 éve nem nézek ilyen szelleműzős vackokat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák