Új hozzászólás Aktív témák

  • Dilikutya

    félisten

    válasz Tibiajax #69890 üzenetére

    Függetlenül a könyv és film minőségétől, egymástól való viszonyától, én soha nem hittem abban, hogy a másik megismerése jobbá tehet a szememben egy alkotást. A kettő nem ugyanaz, néha a sztori sem egyezik, más eszköztára van az egyiknek, más a másiknak, nem mehetünk el szó nélkül a szerző, illetve a forgatókönyvíró és a rendező stílusa, tehetsége mellett. Tehát én nem hiszek abban, hogy ha egy film bármi okból nem tetszik, akkor azon a könyv segít.

    Jelen esetben a Szárnyas fejvadász egy érthető film, bár még nem olvastam Dick regényét, a megértését nem valószínű, hogy befolyásolná, a te problémádat pedig szerintem végképp nem.

    Jelen esetben, talán nem is fogsz meglepődni, a Szárnyas fejvadász szerintem a 80-as évek egyik legjobb sci-fije, és összességében is kiemelkedő alkotásnak tartom.

    A Final Cut amúgy már nem az utolsó változat, azt hiszem, mostanában megint belenyúltak, ami meglepő ennél a filmnél, volt még ezen kívül legalább a 92-es Director's Cut, talán az váltotta a moziverziót, aminek egy teljesen más befejezése van. Sort kéne kerítenem arra nekem is, nem vagyok biztos benne, hogy láttam, évekig szerintem a DC-t néztem, amíg nem adták ki itthon. Jobb híján ez a változat van meg nekem a 2010-es, 4. szinkronnal, amit sajnálok, mert én amit lehet, jobban szeretek az eredeti szinkronnal. Amihez van több is, ott szinte kivétel nélkül ragaszkodok az eredetihez, a hazai kiadó akkor jár jól velem, ha a DVD-n ez rajta van, ellenkező esetben máshogy oldom meg a nekem tetsző verziót. Így lehetséges, hogy nagy SW rajongóként az eredeti trilógia a legnagyobb bánatomra sajnos csak alternatív forrásból van meg, ugyanis nincs szükségem arra a szétgyalázott 2004-es változatra, ahol nem is a szinkron hiánya vagy egy új, rosszabb szinkron a legnagyobb gond. Egyszer láttam, ráadásul eredeti hanggal, utóbbival semmi gond sincs, de nem tudom megbocsátani a lecserélt szellemképeket, ahogy a régi színészek 1-2 jelenetét egész egyszerűen kidobták a filmből. Egész egyszerűen méltatlan a filmhez, és még méltatlanabb pl. Sir Alec Guiness-hez. Egyébként sem vagyok kibékülve az eredeti trilógia újabb szinkronjaival minden esetben, számomra egy nézhető verzió van csak, az eredeti mozis a legelső magyar szinkronokkal.

    Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

Új hozzászólás Aktív témák