Új hozzászólás Aktív témák

  • #96349952

    törölt tag

    válasz FollowTheORI #78257 üzenetére

    Nem azt állítom, hogy Lucas a legjobb SW rendező, de ez az ő álma, az ő világa, és most, hogy kijött egy Lucas-mentes SW film, legalábbis számomra egyértelművé vált, hogy mennyi mindent hozzá tudott tenni a saját univerzumához, mennyire sarkallhatta a munkatársait igazán egyedi, érdekes, jó koncepciók kitalálására, egyszóval hogy ott bábáskodott a háttérben és ez jót tett az egész szériának. És ez most nincs. Lucas nélkül minden ilyesmi eltűnt.

    Nincsenek űrcsaták, érdekes, szépen kidolgozott, valóban új helyszínek, karakterek, az egészből hiányzik a galaxis méretű háborúra óhatatlanul jellemző grandiózusság, a főhősök nevetségesek - a 15 méteres (miért ekkora? aztán majd kiderül, hogy egy szaros kis törpe. :D) hologramos arc kb mint egy Ork vezér, úgy néz ki -, a Sith (ha az egyáltalán) csicska egy idegbeteg emós förmedvény, akinek játszi könnyedséggel túltesz egy képzetlen senki, még a kardot is elragadja tőle... Vicc. Itt nincs látvány, se hang, legfeljebb hangerő. Nézzük már meg a Sithek bosszúja képi világát, az abban felsorakoztatott ötleteket, pl. a hangtorpedótól (nem biztos, hogy ez a neve ezzel osztotta Jango Kenobit az aszteroidák között) kezdve, a különböző, érdekes világokon át a csatajelenetekig, a rendkívül egyedi színvilágig... Persze, abban is voltak hülyeségek, C3PO kínos bénázása, Ben lovagolása, de volt egy Dooku gróf, egy Grievous tábornok a Klónok Támadásából, meg eleve Palpatine. Rakjuk már össze ezeket ezzel a Kylo-val...

    A Godzilla meg a JW számomra emberiség elleni bűntény, ha már itt tartunk egyszer alig tudtam végignézni ezeket a lélektelen förmedvényeket, egyetlen percig nem gondolom, hogy ezek olyan alkotások, amiknek rendezői a Lucas-éra alatt megkaphatnák a lehetőséget egy SW filmre. Akkor már inkább maga Lucas százszor. Az meg, hogy a közönség így szerette, ahogy voltak ezeket a filmeket egy dolog,ebből is mérhető, hogyan száll alá az igényszint és már csak a látvánnyal meg lehet venni a legtöbbeket. Szelídíthető raptorok? :D Ugyan már, ez óvoda szint. Sosem létezett, magát álcázó gigadinó DNS-keverékből? Tényleg csak ezt sikerült kihozni az őskorból? Ja, hogy a közönség ezt zabálja, és ez el is hangzik a filmben... És a nézők nem ismertek magukra, miközben ezt a szintén feltápolt, felturbózott, lélektelen szart nézték.

    Oké, aláírom, hogy nem olyan a korszellem, mint akár 10-15 évvel ezelőtt, és sokkal igénytelenebb lett a közönség és ezért kell sorban húdelátványos , szarokkal előhozakodni, amiknek a sztoriját egy éti csiga is megérti és nem akad fent a nyilvánvaló hülyeségeken, lopásokon, a bújtatott ötlettelenség szülte remake-n, de nem kell, hogy nekem ez tetsszen. És nem is tetszik. Továbbra is tartom,hogy Lucas és stábja ennél mérföldekkel jobb SW-t tudott volna produkálni, azért, mert most jól látszik, hogy Lucas nélkül hová jutott a széria. Sehová. Ennél csak a Baljós Árnyak volt rosszabb, de az csak egyszeri botlás volt, itt meg a következő rendezők nevei szinte garantálják a további mélyrepülést. De ha ezt zabálják a népek, akkor persze miért ne, ez is egy nézőpont persze.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák