Új hozzászólás Aktív témák

  • haypro

    senior tag

    Captain America: Civil War 2016. [Amerika kapitány: Polgárháború]
    [Spoiler-mentes!!!]

    Tegnap este én is megnéztem, bár az Avengers 2 után megfogadtam, hogy többet nem nézek Marvel filmet moziban. (kivéve persze a Deadpoolt :D)
    Pozitívan csalódtam, szerintem az egyik legjobb Marvel film. Szerencsére itt nem éreztem azt, hogy több akarna lenni, mint ami:
    Egy egyszerű, szórakoztató popcorn mozi, ami nem akar mást, csak kikapcsolni a nézőt egy fárasztó hét után, és néha kisgyermekekhez hasonló lelkesedést váltani ki belőle.

    Ez a számítás nálam tökéletesen bejött.

    Persze, a történet egyszerű, mint a faék. Egy-egy monológ van persze az élet értelméről, a felelősségről, a szabadságról vagy a halálról, de ezek mind egy 10 éves gondolatai szintjén vannak. Művészeti értéket nagyítóval se találni, persze egy rutinos Marvel-film néző nem is keres ilyet.
    Az akció viszont eszméletlen jól néz ki, néha már tényleg kisgyereknek éreztem magam közben, és egy-egy "Hűha b*meg" is elhagyta halkan a számat.

    Kifejezetten jól oldották meg a rengeteg karakter felvonultatását, minden újonc keveset szerepel, de többet, mint egy cameo, és egytől-egyig hozzáadnak a filmhez és növelik a "Wow-faktort".
    Spidey egy nagyon kellemes meglepetés volt, sokkal rosszabbat vártam. Kicsit van csak benne, de kellően laza és humoros a karaktere, Vasemberrel nagyon jó párost alkotnak. Nagy esély van rá, hogy ez a srác lesz a legjobb Peter Parker/Pókember, ha az itt megkezdett stílust folytatni tudják a saját filmjében, akkor nyert ügyük van.
    A Hangya is kellően keveset van benne, de hozza a tőle megszokott humort, és ő is feldobja a filmet. Örülök, hogy már Paul Rudd is a csapat része!
    Black Panther szerintem iszonyatosan jó jelmezt kapott, nagyon "badass" karakter, és szerintem ebben a formában kicsit sem hasonlít Batman-re. Civilben már érdektelenebb persze.
    A többiek is hozzák a tőlük megszokott színvonalat.

    A film csúcspontja egyértelműen az a rész, mikor a két csapat egymásnak megy. (+ugye ott van Pókember)
    A trailer becsapós lehet, koránt sincs akkor hangsúly a drámán, mint az feltételezni lehet. Az a kicsi se túl erős, viszont a csapaton belüli konfliktus fokozatos kibontását jól megoldották.
    A "főgonosz" terve persze közhelyes értelmetlenség, nem szabad kreatívat várni.

    Összességében nagyon kellemeset csalódtam, elégedetten jöttem ki a moziból. Ameddig olyan minőségű filmeket ont nekünk a Marvel futószalagon, mint Az Amerika kapitány 2&3, Vasember 1&3, Avengers 1, Hangya és persze a Deadpool, addig egy rossz szavunk nem lehet.

    7.5/10 (ennél többet nálam egy képregényfilm se kapott)

    [ Szerkesztve ]

    ,,I look at the world, and i notice it's turning, while my guitar gently weeps"

Új hozzászólás Aktív témák