Új hozzászólás Aktív témák

  • Fire/SOUL/CD

    félisten

    válasz adise #11790 üzenetére

    Igen, az a Gigabyte SATA csati volt(GSATA feliratú), és ha beleolvasol kicsit a korábban linkelt telepítési segédlet eleje felé, akkor olvashatod, hogy oda ne legyen SSD kötve és miért ne.

    M107
    Ahogy írtam, 99-en van az MWI értéke(Samsung-nál Wear Leveling Count a neve) csak te az Adat mezőt(oszlopot) monitorozod, ami nem helyes, mert az Érték mezőben(oszlopban) van a helyes érték.
    Gyártótól és azon belül is SSD típusonként változik, hogy a kívánt infók melyik SMART attribútumban vannak, annak melyik mezőjében vannak és hogy milyen mértékegységben.
    Samsung EVO pl az írt adatmennyiséget szektorszámban adja vissza, azaz a visszaadott értéket meg kell szorozni 512-vel, így kapjuk meg a helyes írt mennyiséget, de pl SF2281-es SSD-k (általában) GiB egységben adják vissza, aztán megint mások 32MiB vagy 64MiB egységekben, stb. Ezért van az, hogy nekünk fejlesztőnek folyamatosan kell egy adatbázist vezetni az SSD-kről, hogy melyik SSD, hol, milyen néven, melyik mezőben, milyen mértékegységben stb adnak vissza infót magukról, és ezért kerülnek be újonnan megjelent meghajtók kicsit késve az adatbázisba. (Sajnos az SSD gyártók többsége hivatalosan semmi ilyen jellegű infót nem ad ki, ezért van az, hogy ha valakinek nincs az adatbázisba az SSD-je, akkor küldhet riportot, mert azt kielemezve "rá lehet jönni" a SMART adatok jelentésére és feldolgozhatóságára.

    [ Szerkesztve ]

    Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Új hozzászólás Aktív témák