Új hozzászólás Aktív témák

  • peterk

    senior tag

    Nem SSD téma, de mivel SSD áttelepítéssel kapcsolatban is volt róla szó, felhívnám a figyelmet, hogy a sok helyen javasolt Macrium Reflect-tel óvatosan bánjatok! Én tegnap simán egy régi laptopról egy újra akartam átvinni az egyik - nem rendszer, hanem sima adat - partíciót, és teljesen megkeveredett. A backup még rendesen lefutott, de a visszaállítás (bootolható image-ét használtam) a kiválasztott cél-adat partíció helyett a rendszer partícióra rakta vissza az image tartalmát, tönkrevágva az új gép előtelepített rendszerét...

    Informatikus vagyok, tudom mit csinálok, nem voltam olyan hülye, hogy így állítsam be, egyszerűen bugos a kicsike. (A régi gép egyébként MBR-es, az új GPT-s volt, és a GPT-t is tönkrevágta, felülírva a régi MBR-ével, pedig az se backupolni nem kértem, visszaállításkor pedig direkt kikapcsoltam...)

    Szóval óvatosan a programmal, ha nem egyszerű disk-klónozásról van szó!

    (Sima adat partíció esetén egyszerűbb - én is ezt csináltam végül a rendszer újrarakás után -, ha a lebackupolt image-t bemountoltatjátok a Reflect-tel, és total commanderrel sima fájl másolással másoljátok át a fájlokat az image-ből.)

    [ Szerkesztve ]

    Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!

Új hozzászólás Aktív témák