Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz R3nts #34808 üzenetére

    Azért érdemes lenne. De ha nem tudod megcsinálni, nem tudod. Most ha neked így megfelel, használd. Nyilván aki tudja hogy kell, ilyenkor átkapcsolja vagy újratelepít, mert azért miért ne legyen jobban kihasználva a hardver, ha egyszer lehetőség van rá.

    Az IDE-nek ott van a legnagyobb hátránya, hogy nem támogatja a lemezműveletek párhuzamosítását. Ez főleg akkor nagy segítség, ha több apró írást/olvasást lehetne párhuzamosítani. Igaz ennek a különbsége nem is mindig jön ki a gyakorlatban, erősen függ attól is, hogy ki mire használja a gépet, milyen programokat futtat rajta.

    A fenti kollégának azért ajánlottam az újratelepítést, mert nála nem csak IDE vs. AHCI hibádzik, de a partícióeltolás sem jó. Nála felmerült ez az új indok is. Persze ezek javíthatók elvileg újratelepítés nélkül is, de az újratelepítést talán mindenki könnyebben megcsinálja, mint az átállítást.

    A 2 magos Intel 3 GHz-es procin nem tudom mit értesz pontosan.

    Én egyébként azt sem értem, hogy ebbe az IDE módba miért fut bele még mindig sok ember. Az alapbeállításnak natív SATA/AHCI-n kéne lennie alapból a BIOS-ban. Egy tippem van, hogy akik anno XP-t használtak, és nem volt integrált telepítőjük, vagy floppyjuk, amiről a SATA drivereket be tudták adagolni a telepítőnek, azok átállították IDE-re és onnan fogja úgy maradt. Aztán mikor újabb verziós Windowsra álltak át, akkor úgy maradt. De ez nem magyarázza meg, hogy még újabb gépeken is belefutnak ebbe, amiken nem futott soha XP.

Új hozzászólás Aktív témák