Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz King Unique #51297 üzenetére

    De én teszteltem, és szar. Illetve mások is tesztelték, és nekik is szar.
    Itt van a teljes lista az UAS blacklist-ről ("unusual"-nek írják, nem "shit"-nek, de ugyan az).
    https://git.kernel.org/pub/scm/linux/kernel/git/torvalds/linux.git/tree/drivers/...
    Ott vannak az email címek is, hogy ki jegyezte be, miután tesztelte. Tesztelve van! Értem?!

    Amúgy az SSD vezérlő bármikor dönthet úgy, hogy totál figyelmen kívül hagyja a TRIM parancsokat. Illetve már maga az OS is dönthet úgy, hogy inkább ki sem küldi a TRIM parancsot (olyankor, ha úgy gondolja, hogy van fontosabb dolga).
    Ezért szokta rendszeresen TRIM-elni a Windows töredezettségmentesítő az SSD-ket. (Mert tudja magáról, hogy mikor megtelik a TRIM buffere, akkor nem TRIM-elt mindent.)
    Nyilván sokkal jobb és elegánsabb a TRIM, de nincs fundamentális különbség a nullázáshoz képest egy épkézláb SSD vezérlővel (és ha értelmesen nullázunk, alacsony és nem magas prioritású folyamattal, illetve olyankor, mikor nem a legelfoglaltabb, hanem a leg kihasználatlanabb az eszköz).

    Ok, de érted. Ha nem vetem fel ezt a kérdést, akkor jön a válasz, hogy vigyázzak vele, mert előfordulhat, hogy baj lesz belőle. Ha felvetem, akkor abba kötnek bele, hogy nem feltétlenül lesz belőle baj. Ez már olyan vitává fajult, mint a "ha van sapkád, akkor azért, ha nincs, akkor azért ütlek meg". Szerintem zárjuk le.

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák