Új hozzászólás Aktív témák

  • markussandor

    senior tag

    Mivel az összefoglalóban nem találtam erre utaló linket, így megírom a tapasztalataimat a manapság kapható Hikvision kamerák beüzemelésével.
    Az én kameráim 4-5 évesek, akkoriban volt egy alap jelszavuk, talán 12345.

    Egy barátom megkért, hogy vegyek nekik egy 4 kamerás rendszert (bővítési lehetőséggel 8-ig), majd üzemeljem is be. Lehetőleg legyen olcsó.
    Én a Hikvision termékeit javasoltam, azokkal van már tapasztalatom, és nem akarok 230 km-re szaladgálni baj esetén.

    Szóval kiválasztottam 3 db egyforma 2,8 mm-es 4 MP-es kamerát, és 1 db 4 mm-es 4 MP-es kamerát, 1 db 8+2 portos PoE switchet, és 1 db NVR-t.

    Otthon kicsomagoltam mindent, összekábeleztem a rendszert, majd bekapcsoltam az NVR-t és az 1. kamerát. Rádugtam a TV-re, végig mentem a varázslón, így már elérhetővé vált böngészőből is. Sajnos Linux alól továbbra sincs kép, a letölthető plugin windowsra készült :-(

    Böngészővel rámentem az alapértelmezett címre (192.168.1.64), és próbáltam belépni az ismert '12345' jelszóval. Persze nem sikerült. A kis papiroska nem nagyon írt erről semmit.

    Mint megtudtam, időközben megváltozott a protokoll, már nincs default jelszava a kameráknak, egy netes pdf szerint 3 módszerrel is be lehet állítani a jelszót.
    Nálam persze egyik sem működött. Mivel kizártam magam a kamerából fél órára, bedugtam a másik hármat is...

    Az SADP toolon megjelent mind az 5 eszköz, és meglepetésemre a 3 másik kamerának ezek lettem az IP címei: 192.168.1.2-4
    Persze azokra se tudtam belépni.

    Közben nézegettem az NVR beállításait is, és észrevettem, hogy megjelent mind a 4 kamera a rögzítőn, és volt is élő kép mobilon!

    Aztán beugrott egy apróság, az NVR varázslója feltett egy kérdést, hogy "az admin jelszó legyen a telepítő jelszó is?" (elnézést a pontatlan szövegért, akkor ennek nem tulajdonítottam jelentőséget, és annó az enyém nem is kérdezett ilyet).
    Az NVR admin jelszavát kipróbáltam a kameráknál, és be tudtam lépni :-)

    Innem már gyerekjáték volt az IP címek beállítása, a firmware-ek frissítése, és egyedi jelszavak állítása.

    Bár, meglehetősen sok időt elcsesztem erre, de ettől függetlenül jó dolognak tartom az új módszert, mert így rá van kényszerítve az ember, hogy ne hagyja gyári jelszón a kameráit, és ha mások is nézegetik a képét, ne a gyártót okolja a saját hülyesége miatt. Viszont a tudás bírtokában percek alatt be lehet állítani egy nagyobb rendszert is.

    Ezeket vettem:
    3 db Hikvision DS-2CD1343G0-I(2.8mm)(C)
    1 db Hikvision DS-2CD1343G0-IUF (4mm)
    1 db DS-7108NI-Q1/M
    1 db Mercusys MS110P
    A vinyót ajándékba adtam, van pár a fiókban.
    Kábel volt a havernak.

    192e Ft volt a vége kábelek és HDD nélkül.

    Bocs a hosszú bejegyzésért.

Új hozzászólás Aktív témák