Új hozzászólás Aktív témák
-
b1sti
senior tag
Sziasztok!
A környéken elszaporodtak az autó feltörések és betörések, ebicikli lopások. Így a már korábban elvetett bekamerázás projektet újra elővettem.
Svájcban élünk egy külön kerttel rendelkező lakásban. Szeretném lefedni kamerával és riasztórendszerrel. Riasztót tekintve szerintem csak nyitásérzékelőkre, szirénára és távirányítóra volna szükségem. (Esetleg erre van tippetek a topikban vagy kérdezzem másik topikban?) A mozgásérzékelést megoldanák a kamerák.
Kamerákat illetően 1-2 kültéri és 2 beltéri kellene. Kültériek közül mindkettő fedett helyen lenne. (Már ha számít) A rajzot nézve a méretek alapján szükségem van két kültéri kamerára vagy sem?
Olvastam, hogy switch-re valószínűleg szükségem lenne. Az ajánlott TP-Link TL-SG1005P-t néztem ki.
Van egy Synology DS220+ -om. Megoldható, hogy erre rögzítsen felvételt?
Ami igazából fontos lenne, hogy élőben tudjam nézni a képet, ha kell. Akár a kutyára ránézni vagy ha elutazunk, akkor random rá tudjunk nézni a lakásra, kertre.
Illetve értesítést tud e küldeni, ha "esemény", mozgás van (kutyán kívül)?
Kábel ajánlásra is szükségem volna, mert kb 100 féle kábelt lehet venni ezekhez is1. Hány db kamerát tervezel (kültéri/beltéri)? 1-2 kültéri és 2 beltéri
2. Később lesz-e bővítve? nem
3. NVR (rögzítő) kerül-e a rendszerbe? van NAS. Jobb lenne az NVR?
4. Mekkora területet szeretnél figyelni? Móricka rajz mellékelve
5. Kellenek-e "okos" funkciók (arc/személy/gépjármű felismerés)? személy és kutya megkülönböztetés szuper lenne. Szobacirkáló van a lakásban. (6kg-os kutyix)
6. Külföldi vásárlás szóba jöhet-e? Mindenképp, lehetőleg német.
7. Mennyi pénz lenne a vásárlásra? Ár/érték arányban korrekt terméket szeretnék vásárolni. Nem a legolcsóbbat, de nincs szükségem a legdrágábbra sem.
Kiegészítő kérdések, nem kötelező válaszolni:
8. Kell-e színes éjjeli kép? Nem
9. SD kártya foglalat kell? Nem
Előre is nagyon köszönöm mindenkinek. -
kicsipal
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos kevés ismeretem van a kamerákkal és nem jutok előrébb googlezgatva.
Szeretnénk a kertbe egy kültéri kamerát felhelyezni. Áram megoldható, viszont internet nincs és nem szeretnék switches/NVR-es rendszert sem.
Van olyan kamera ami SD kártyára vesz fel, automatán törli a régi felvételeket és veszi fel az újat valamint állandó internet nélkül működik?
Az nem lenne gond, ha pl wifis és mobil hotspotról fel tudok rá csatlakoztatni, hogy a beállításokat elvégezzem illetve ha vissza kellene nézni a felvételeket, de amit találtam eddig az kéri az állandó kapcsolatot. Távolról elérés is értelemszerűen nem érdekes.
Valamint ha működik a büdzsé olyan 20 ezer körül lenne. Tudom, hogy az nem a világ pénze, viszont egy darab kamera kellene és nem kell ipari minőségűnek lenni.
Köszi előre is ha van valami tippetek. -
ttoti84
csendes tag
Sziasztok!
A Hikvision HWN-4208MH-8P IP kamerás NVR-t néztem ki, amihez a Hikvision HWI-B140H(4MM) és Hikvision HWI-B140H(2,8MM) kamerákat raknék 1TB-os WD Purple (WD11PURZ) HDD-vel. A kérdéseim pedig a következőek:
- később WiFis kamerát lehet ehez az NVR-hez csatlakoztatni? Esetleg jobb, 8 IP kamerás NVR-t tudtok ajánlani?
- 1TB HDD kb mennyi ideig tudja visszamenőleg tárolni a videókat 6db kamera esetén? Ha csak mozgásra vesz, vagy ha állandóan verzió is érdekelne -
kunberci
senior tag
válasz boborján2 #25505 üzenetére
A kamera (RLC 510A) leírásában is benne van. De attól a kamera nem fog IP-t osztani.
Legfeljebb alkalmas arra, hogy a DHCP-vel kiosztott IP-t megkapja."Protokoll és szabvány
HTTPS, SSL, TCP/IP, UDP, HTTP, IPv4, UPnP, RTSP, RTMP, SMTP, NTP, DHCP, DNS, DDNS, FTP, P2PMaximális felhasználói hozzáférés
20 felhasználó (1 rendszergazdai fiók és 19 felhasználói fiók); akár 12 egyidejű videó stream támogatása (10 alstream és 2 főfolyam)" -
lipido
senior tag
-
cOxeR
Ármester
Van arra valami ökölszabály, hogy milyen felbontás milyen távolságon belül ad értelmezhető képet adott megfigyelési területtől?
Van egy kamera ami tud 2300x.. képet vagy van egy másik ami tud 4500x.. képet, a látószög legyen azonos, de mondjuk a nagyobb felbontású kamera 3-5m-el messzebbről is tudja hozni amit az alacsonyabb felbontású?
Reolink RLC-1224A őn agyalok, a xiaomi helyett, viszont ezt a házra tenném, ott tudok neki adni poet, kint ahol a xiaomi van ott nem. - max ugye ha veszek egy wifi jel átalakítót ami az összefoglalóban is van, de ezt nem erőltetném annyira.
Köszi! -
Anonymus23
veterán
Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni:
Adott 3 noname alap funkciókkal bíró kültéri dome kamera, amik a Wifin a helyi hálózaton szépen működnek, és szeretném, hogy ne csak realtime tudjam nézni, vagy SD kártyára tudjanak rögzíteni, hanem felvételt is készítsenek, amit a jelenleg csak mediamegosztásra használt Windows rendszerű miniPC-vel szeretnék megoldani, ami 7/24-ben működik.
Van valami olyan ingyenes app, ami az alábbiakat tudja?
* 7/24 rögzítés, mondjuk amiben beállítható, pl 48 órás loop, azaz max 2 napot őríz meg, vagy ugye amiben én be tudom állítani ezt a méretet
* Távolról elérhető megfigyelés (DDNS megy, sajnos nem fix IP van), port beállítást meg tudom oldaniEgyébként egy Asus 1+2 darabos mesh wifis rendszer van, ahola node-ok kábelen vannak rákötve a routerre, de a kamerák Wifisek. Digi gigabites net van.
Milyen mobil applikációval tudnék ránézni távolról a kamerákra, amit a kamerához javasoltak V380 pro, abban nem igazán találtam olyan opciót, amivel mobilneten keresztül tudtam volna nézni, új kamera hozzáadásnál nem találtam IP beállítási lehetőséget, illetve nem enegedi 2x ugyanazt az ID kamerát hozzáadni.
Köszönöm a segítséget!
;) - The Power of the Light Side
-
jézusom
addikt
válasz Anonymus23 #25509 üzenetére
Ha rögzÍteni akarsz, és azt vissza nézni pcről, akkor a pcs szoftverhez tartozó applikáció kell. Semmi köze a kamerákhoz.
-
Anonymus23
veterán
válasz jézusom #25511 üzenetére
OK, nekem igazából mindegy, csak ezt a 2 dolgot akarnám megoldani, hogy ne kelljen külön egységet venni, ami ugye csak rögzít, illetve amin keresztül el tudnám érni kívülről a kamerák képét, ha már van egy windows NAS, ami bőven messze felülmúlja egy ilyen hardverigényét.
Tudsz esetleg ilyen programot javasolni?;) - The Power of the Light Side
-
jézusom
addikt
válasz Anonymus23 #25512 üzenetére
Egy windows nas bármilyen hardveren lehet, de kétlem, hogy több nagy felbontású videót tudna egyidejűleg rögzÍteni és közben vissza játszani. Közben meg a nas funkciót is ellátni. Egy cél hardver könnyebben megoldja. Nem tudok ilyen programot, nem tudom, hogy egyáltalán létezike.
-
sambenez
addikt
válasz Anonymus23 #25512 üzenetére
Nem múlja felül.
Fizetős van ilyen program amit szeretnél. -
vinidepu
csendes tag
szia!
beltér-kültér: nem az számít, hogy fedett-e avagy sem. ip védettség miatt kültér, ha nem is, de pár éven belül megadja magát a kamera.
a kábelből elég otthonra a sima cat5e, riasztóhoz én 6x0,22-t ajánlom(ha vezetékeset szeretnél).
elég lenne a nyitás? a rajzodon nem látszódik, hogy mekkora üvegfelület van. én ajánlanék sima pir érzékelőt, esetleg, ha óriási üvegfelület van, akkor üvegtörésest.
nvr szerintem megbízhatóbb, főleg egy nornális winyóval. ha a keret engedi, akkor 2+2 érrel a riasztót összelehet hozni az nvrel. -
addikt
Sziasztok!
Aki mostanában rendelt Annke kamerát: mennyi idő alatt érkezik meg a rendelés?
Múlt hét vasárnap rendeltem és a DHL/Posta nyomonkövetés szerint még nem hagyta el Németországot...
-
boborján2
aktív tag
Switch bekötés kérdés
Hikvision DS-3E0505P-E/M PoE switch,
POE kamera port 1-2
NVR port 3
Router port 5 (uplink)VAGY
Hikvision DS-3E0106P-E/M PoE Switch
POE kamera port 1-2
NVR port 5
Router port 6 (uplink)Vagy akár minden is mehet a POE portokba , mert csak annak ad áramot ami a túloldalon szintén POE ?
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
boborján2
aktív tag
Köszönöm!
-
boborján2
aktív tag
Remélem már csak egy kérdés maradt
Ez lett végül a kiszemelt: [DAHUA NVR2104-S3 4 csatornás NVR]
Melyik az ajánlott app Androidra és Ios -re ?
Nyilván élőkép és visszanézés is kell, hogy távolról elérhető legyen.
[ Szerkesztve ]
-
sambenez
addikt
válasz Anonymus23 #25523 üzenetére
iSpy, de úgy látom most már Agent DVR az új szoftver neve.
-
Burki
aktív tag
Sziasztok,
Adott egy HIKVISION DS-2DE2C400MW-DE kamera, Synology Surveillance Station-re kötve. Tegnap este vettem észre, hogy a kamera random kikapcsol, mintha nem kapna áramot. Nem lehet rá a fix ip címén belépni, nem is látja sem a router, sem a dedikált applikáció. A Synology logot visszanézve már július óta vannak ilyen lekapcsolódásai. Van, hogy 10-15 percre offline, de van, hogy egy teljes napig. Van valakinek ötlete, hogy hol keresendő a hiba forrása? A kamerával lehet probléma, vagy inkább a táp lehet a ludas?
POE feladón kapja a tápot, csak egy lan csatlakozó megy ki az erkélyre, ahol fel van szerelve a kamera.Előre is köszönöm a segítő ötleteket.
Asrock Z87 Extreme6, i7 4770K+CM Hyper 103, 2*8 GB Corsair Vengeance,FSP Hexa+ 500W, MSI RX 480 GAMING 8GB, SSD HyperX 120GB FURY, WD Blue 1TB EZEX, Cooler Master N300
-
b1sti
senior tag
válasz vinidepu #25515 üzenetére
Szia!
Nyitás: Igazad van, bele sem gondoltam, hogy mi van akkor, ha csak egyszerűen betörik az erkélyajtót és bejönnek. Akkor a nyitás érzékelő mindegy is. A pir érzékelőben van kisállat védelem? Egyébként normál méretű ablak és erkélyajtó van. Nincs óriási ablakfelület.
Tudnál ajánlani is, hogy miket érdemes venni? -
AMDPista
tag
Sziasztok!
Tapo C420S2 kamerával kapcsolatban van valakinek tapasztalata.
Főleg az érdekelne, hogy valójában mennyit bír az akksija?Köszi!
-
CortezX
aktív tag
Üdv!
Adott 4 db Reolink RLC-810A kamera. A terv az volt, hogy a backup nasomra (Synology DS120j) fognak ftp-n rögzíteni, de akárhogy próbálom (a reolink saját fórumán ajánlott beállításokat is próbáltam), nem akar működni.... "ismeretlen hiba". Az igény annyi lenne, hogy minden mozgásról (autó, személy, állat) készüljön felvétel és az emberi mozgásról küldjön értesítést ha nem vagyunk otthon. Ehhez elég ha mindegyik kap egy 128gb memóriakártyát, vagy érdemes beruházni inkább egy Reolink RLN8-410 NVR-re? Egy DS220+ nast is át tudnék költöztetni a helyszínre, de nincs tapasztalatom a survelliance stationnel. Később max 2 kamerával tervezem bővíteni a rendszert. -
[w]
őstag
válasz CortezX #25535 üzenetére
az FTP-s feltöltésnél általában az alábbiak szoktak gondot okozni:
- secure kapcsolatot vár el a szerver, de a kamerában nincs beállítva (vagy fordítva)
- szerverben nem jók a jogosultságok
- bármi másazt kell mérlegelned, hogy ha a kamerák fizikailag bárki számára elérhetően vannak kihelyezve, akkor a memóriakártya nem jelent védelmet, kamerástól viszik el
cmdr PETER W. VOLKOV
-
varmi2
nagyúr
-
sambenez
addikt
Annke akciózik 49,99$ a C800-as kamera.
-
kunberci
senior tag
válasz kicsipal #25538 üzenetére
Szia!
Internet nélkül is működik.
Kell egy wifis router, aminek a lan portjára kötsz egy tápfeladót, innen meg elmész UTP kábellel a kamerához.
Esetleg a kamerát DC 12V-al is megtáplálhatod, ha van a kamera közelében 240V.
Tápegységet nem kapsz hozzá, így én mindenképp az első variációt részesíteném előnybe.
Micro sd kártyára tud rögzíteni.[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
Sziasztok! A
DAHUA IPC-F42FEP kamerával vannak tapasztalatok!? Itt nem nagyon találtam, és árához képest elég jók a paraméterei szerintem.. Vagy van valami hátulütője esetleg?
-
b1sti
senior tag
"korábbi hsz részlete"
1. Hány db kamerát tervezel (kültéri/beltéri)? 1-2 kültéri és 2 beltéri
2. Később lesz-e bővítve? nem
3. NVR (rögzítő) kerül-e a rendszerbe? van NAS. Jobb lenne az NVR?
4. Mekkora területet szeretnél figyelni? Móricka rajz mellékelve
5. Kellenek-e "okos" funkciók (arc/személy/gépjármű felismerés)? személy és kutya megkülönböztetés szuper lenne. Szobacirkáló van a lakásban. (6kg-os kutyix)
6. Külföldi vásárlás szóba jöhet-e? Mindenképp, lehetőleg német.
7. Mennyi pénz lenne a vásárlásra? Ár/érték arányban korrekt terméket szeretnék vásárolni. Nem a legolcsóbbat, de nincs szükségem a legdrágábbra sem.
Kiegészítő kérdések, nem kötelező válaszolni:
8. Kell-e színes éjjeli kép? Nem
9. SD kártya foglalat kell? Nem -
Új hozzászólás Aktív témák
- Macska topik
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Napelem
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Autós topik
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Politika
- Horgász topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest