Új hozzászólás Aktív témák
-
CortezX
aktív tag
válasz kunberci #28674 üzenetére
A ház és az út közti 4-5 méteren helyeznénk el őket, ami már közterület, viszont így a háztulajok kaput figyelő kamerája rá látna, hogy ne jusson eszébe senkinek piszkálni (tudom, ez jogilag már kicsit szürkezóna). 250-300e körül tunánk jelenleg szánni a 4 kamerára. Idén már feltörtek 2 hétvégi házat és egyre több az idegen autó (zsákfalulóról van szó), szóval szeretnénk mielőbb kivitelezni
-
CortezX
aktív tag
Üdv!
Önkormányzatként szeretnénk kamerákat elhelyezni, első körben a falu 2 végére 2-2 db-ot. A környeztő telelüléseken az eON oszlopokra telepített kamerákra horror költségeket mondtak (visszaosztva 3-400e-re jön ki 1-1 kamera). Ezt sajnos nem tudjuk a közeljövőben betervezni és ilyen pályázatra sem szeretnénk éveket várni. 2 lakó felajánlotta, hogy adna áramot és netet (utp-n) és "saját" zártszelvény oszlopra tudnánk rögzíteni a kamerákat. 15-20m-re kellene ellátniuk éjjel. Nem volna baj, ha egy központi NAS-ra is készülne másolat a mozgásra induló felvételekből, de ez nem feltétel. Mennyire életképes ez a megoldás szerintetek és milyen kamerákat ajánlanátok? Nekem itthon egyébként Reolink 810A szett van (RLN8-410 NVR-el), amivel abszolút meg vagyok elégedve. -
CortezX
aktív tag
Üdv!
Adott 4 db Reolink RLC-810A kamera. A terv az volt, hogy a backup nasomra (Synology DS120j) fognak ftp-n rögzíteni, de akárhogy próbálom (a reolink saját fórumán ajánlott beállításokat is próbáltam), nem akar működni.... "ismeretlen hiba". Az igény annyi lenne, hogy minden mozgásról (autó, személy, állat) készüljön felvétel és az emberi mozgásról küldjön értesítést ha nem vagyunk otthon. Ehhez elég ha mindegyik kap egy 128gb memóriakártyát, vagy érdemes beruházni inkább egy Reolink RLN8-410 NVR-re? Egy DS220+ nast is át tudnék költöztetni a helyszínre, de nincs tapasztalatom a survelliance stationnel. Később max 2 kamerával tervezem bővíteni a rendszert. -
CortezX
aktív tag
válasz kunberci #23299 üzenetére
Köszi a tippet! Az RLC 810A elég szimpi, pláne, hogy a Syno DS220 is tudja kezelni. Az appon és webes felületen be tudom úgyis állítani, hogy mozgásra rögzítsen ftp-n a nasra, valamint emberi mozgás esetén értesítést is küldjön? Mert ebben az esetben nem ragaszkodom az NVR-hez. 0-24 rögzítésre nem hiszem hogy szükségem lesz, elég ha kutya/macska/róka mozgását rögzíti (de falevél, darázs stb-re nem kéne).
-
CortezX
aktív tag
Üdv!
1. Hány db kamerát tervezel? - Első körben 3 kültéri
2. Később lesz-e bővítve? - Igen, min 1 (max 3) kamerát tervezek még
3. NVR (rögzítő) kerül-e a rendszerbe? - Igen.
4. Mekkora területet szeretnél figyelni? - 10, 15 ill 40m-re kellene "ellátnia"
5. Kellenek-e "okos" funkciók? - Állat és ember felismerés mindenképp
6. Külföldi vásárlás szóba jöhet-e? - Csak itthonról, céges számlára.
7. Mennyi pénz lenne a vásárlásra? 250-300eIsmerős IT szaki az alábbiakat ajánlotta:
- Dahua NVR2108HS-S3 /8 csatorna/H265+/80Mbps/1x Sata
hálózati rögzítő(NVR)
- Dahua PFS3006-4ET-60-V2 1x 10/100(Hi-PoE/PoE+/PoE)+3x
10/100(PoE+/PoE)+2x 10/100 uplink, 60W PoE switch
- 2db Dahua IPC-HDW1530T-0280B-S6
/kültéri/5MP/Entry/2,8mm/IR30m/IP turret kamera
- Dahua IPC-HDW1431T-ZS-2812-S4/kültéri/4MP/Lite/2,8-
12mm/motoros/IR50m/IP turretkameraEz így cakkpakk br. 249e lenne, ez mennyire jó ajánlat? Esetleg hasonló tudású alternatíva? Nem nagyon találtam véleményt, tapasztaltot ezekről a típusokról
-
CortezX
aktív tag
Üdv! Milyen 4 kamerás (itthon is kapható) rendszert ajánlanátok 150-200e Ft körül a következők alapján. Fontos lenne az emberi alak felismerés (2 kutya, 3 macska van), nem bánnám ha helyben rögzítene, később pedig tervben van még +1 (max 2) kamera. Sok Xiaomi cuccom van és elégedett is vagyok velük, de gondolom a távolságok miatt jobb lenne egy komolyabb felbontású és tudású rendszer. Próbáltam felvázolni az épületeket, a kamerák tervezett helyét és magasságát. UTP-t húznék mindenhova, a legtávolabbi is max 30m hosszú kábelen lógna.
[ Szerkesztve ]
-
CortezX
aktív tag
válasz jézusom #17958 üzenetére
Adattárolás, média szerver, 2 notiról + telefonokról + tabról backup... Tudom hogy a NAS-hoz is lehet még venni +1/2 kameralicenszet, de mint írtam, nincs tapasztalatom kamerák terén, ezért érdekelne melyik a jobb megoldás (és miért). Extra igényeim nincsenek, riasztást szeretnék ha hívatlan "vendég" érkezik, ill távolról ránéznék mit randalíroznak a kutyák.
-
CortezX
aktív tag
Üdv! Nem vagyok otthon a témában, ezért kérnék egy megerősítést ill véleményt, hogy jó irányba gondolkodom-e. Rendeltem egy Synology DS220+ NASt, ha pedig elkészül a házfelújítás (jövőre) akkor felkerülne 3-4 POE kamera (kb 120-150 eFt-ot szánnék rá). A topicot olvasgatva úgy látom szettben érdemes megvenni saját NVR-el. Elegendő lehet-e egy UPS a komplett rendszernek (modem+router+NAS+NVR+kamerák) vagy érdemes a kamerarendszernek egyet külön beszerezni? Ha igen, melyiket ajánlanátok 50-60eFt-ig? Egy háztartási helyiségben lenne minden cucc.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest