Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany76
tag
Sziasztok. Egy ilyen kérdésem lenne. Irodában használom az IP kamerám amit csak távollétben szeretném használni de mikor bent vagyok mindig kikapcsolni. Mennyire baj ha ezt mindig kikpacsolom ezt egy okos konektorral? Nem árt neki?
-
lappy
őstag
Sziasztok
Ismertek olyan programot amivel Dahua kamerák képeit lehet slideshow-ban nézni (azaz váltakozva mutatja a kamerákat) de ha még olyat is tudna hogy ha esemény van (riasztás) akkor arra a kamerára ugrik
Csak ingyenes pc program jöhet szóba
de az is jó ha a Dahua saját SmartPSS programjában ezt meg lehet tenni - nem tudom hol kell
KöszönömBámulatos hol tart már a tudomány!
-
alcsa
senior tag
Ez a leiras alapjan probaltam, de nem sikerult. Elvileg lehet a VLC-vel rogziteni, de en kell startoljam s stoppoljam, nem tudja magatol mind a harmat rogziteni s mondjuk az utolso 3 napot megtartani csak.
Elvileg tudja az RTSP streamet.(#25200) sambenez a fenti link alapjan probaltam az iSpy-t, de nem ugy nez ki a felulet es nem sikerult. Esetleg tudsz egy jobb leirast az iSpy-nak?
(#25201) suste szerintem csak a FullHD vs 2K felbontas a kulonbseg a ketto kozott. Nekem meg nem volt fontos a 2K es amugy sem volt C510W raktaron ahonnan vettem a C500-kat.
-
sambenez
addikt
Itt az ispy user guide, ennél jobbat nem tudok.
-
pinnacle
nagyúr
válasz pinnacle #23470 üzenetére
Most mi a legolcsóbb Xiaomi (Imilab ugyanaz?) kamera, ahol megmaradt az ingyenes felhő tárolás, illetve melyik oldalon pontos a tájékoztatás, esetleg van ilyen táblázat?
Itt (gondolom ez a hivatalos magyar oldal) már minden kameránál írják, *Az eszköz aktiválása után a Xiaomi Home alkalmazáson keresztül a felhasználók ingyenes 3 hónapos gördülő felhő tárhelyet kapnak, amelyben egy 9 másodperces riasztási videó rögzítésre kerül, a Mi 360° Home Security Camera 2K Pro kivételével. Nekem csak arra kell a kamera, hogy ha a lakásban mozgás van riasztást küldjön és felhőben rögzítse a felvételt. Nem tudom van erre már jobb ajánlat a Xiaominál?[ Szerkesztve ]
-
Caranita
aktív tag
Van aki használja több kamerával az Annke appot, mint amennyit az NVR elbír?
Arra gondolok hogy van egy 8 csatornás NVR-em, ott megy PoE-val a 8 kamera.
Routeren keresztül ha felteszek pár plusz kamerát, akkor az appra ki tudom tenni 9,10.. x. helyre?
Nyilván a rögzítés nem fog menni, de egy sd kártya megteszi.
-
luciferc
őstag
Annke NVR-nél az alarm input mit takar? Hogyan konfigurálható?
-
-
windlord
őstag
válasz sambenez #25222 üzenetére
Vettem egy Dahua 4108hs nvr -t, utana jott be a c500 a kepbe es nem dahua kamerak lettek, hanem a koltseghatekonysag miatt az annke.
Kellene vennem egy 8as poe switchet, de az annke nvr poe -val (8ch) - 130$Gondoltam eladom a dahua -t, switch helyett meg az annke nvr es akkor rendszerazonos.
Ez miatt kaptam fel a fejem.
Feltetelezem ha nincs neki, velemenye viszont van rola, akkor csak talalkozott mar vele. -
axer6907
csendes tag
Sziasztok, nem jártam még itt és nem is olvastam még vissza. Segítséget kérnék, alapvetően informatikával foglalkozom és megkért a haverom, hogy próbáljunk a boltjába valami gazdaságos de jó minőségű megfigyelő kamera rendszert csinálni a régi vállalhatatlan cctv rendszer helyett. Az elvárások a régi rendszer alapján 9 kamera képe a pénztárnál megjelenítve és esetenként netről megnézni illetve szükség szerint kimásolni kamerákként a klippeket. továbbá a pénztár képét netről nézni illetve távol tárolni. Az internetről kiokoskodva az alábbi rendszert okoskodtam ki:
- 10 db poe-s ip kamera kb 3 mp-s a tárolás sd kártyán
- 16 csatornás poe-s switch
- 1 régebbi számítógép a megjelenítéshez
a srác otthonában 1 számítógép amin tárolja a pénztár képeit
Kérlek mondjátok el mi a véleményetek és eskű visszaolvasok ha van értelme -
jézusom
addikt
válasz axer6907 #25225 üzenetére
RögzÍtéshez alapvetően NVR kell. Ha távolról akarod megoldani, akkor VPN. Realtime nézéshez combosabb PC kell, vagy android tablet, telefon. Egy régebbi PC kockára fagy a több mpixeles videotól. Ha poe nvrt veszel, switch se kell. 3mp engedd el, az nem 16:9, inkább nézz 4k kamerát, az se drága, vagy ha olcsósÍtani akarsz, akkor 4mp. Ha mégis 3mp veszel, akkor azt 2ben használnám, mert úgy 16:9, vagy az 5ös kamerát 4mpben.
-
axer6907
csendes tag
Ha jól veszem le akkor én jócskán alálőttem a technikai igényeket. A kamerákkal akkor 4mp kell indulni szerintetek.
Engem a 16 csatornás nvr-k ára borzasztott el, ezért gondoltam a switches megoldást de akkor ez nem járható út.
kérdésem: kb mekkora sd kártya kell a 4mp-s kamerák 3 napi rögzitéséhez ha csak mozgásra indulnak (nem pontosan inkább nagyságredileg) ?
Hol érdemes árakat nézni a cuccokhoz. -
[w]
őstag
válasz windlord #25221 üzenetére
nem tudom, én azért írtam, mert azon kívül már majdnem minden volt/van (hikvision, dahua, reolink, xiaomi)
egyébként az jött le, hogy a topik véleménye nem rossz róla, és nem vezetek statisztikát de nekem viszont problémásabbnak tűnik a többi márkánál
cmdr PETER W. VOLKOV
-
kunberci
senior tag
válasz axer6907 #25233 üzenetére
Szia!
Legalább valamilyen keretet jó lenne tudni, mennyit szánnál rá maximum.
Én is, mint a többiek, inkább NVR-t javasolnék, ha nem POE-s NVR-t választasz, azt meg egy hálózaton belül bárhová tudod tenni.Mondjuk a linkelt NVR pont POE-s, én inkább a külön POE switch pártján vagyok.
Veszel bármilyen ONVIF képes kamerát, én is inkább legalább 5MP-es, de az sem baj ha 8MP-es (4K) kamerában gondolkodnék. Szerintem a micro sd kártyával sokkal többe lennél. HDD-k meg már nagyon olcsók.Fontos az összeg, mert anélkül csak vaktában lehetne bármit is mondani.
[ Szerkesztve ]
-
luciferc
őstag
válasz axer6907 #25225 üzenetére
a srác otthonában 1 számítógép amin tárolja a pénztár képeit
Ez szerintem problémás. Erősen. A boltban kell tárolni és szerintem keményen naplózni is kell, hogy ki és mikor meg miért fért hozzá. Tehát elzárva is kell lennie a hozzáférésnek, nem lesheti senki a vevőket, nem másolgathat ki felvételt, stb. Az otthon tárolás az szerintem tuti bukta jogilag.
-
axer6907
csendes tag
válasz kunberci #25234 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat, véleményeket. Mivel a project elején vagyunk, ráadásul a probléma mind technikailag mind jogilag több rétű ezért nem írtam összeget. Az első hsz-ban leírtam, hogy gazdaságos de jó minőségű megoldást keresek. Sajnos ebben a témában sem vagyok otthon, mint az élet sok más területén sem ezért kértem a segítségeteket. Eddig amit leszűrtem az, hogy min 4 mp-s kamerákban és nvr-ben kell gondolkodnom, mert a hozzáértő közösség ezt a kombót tartja megfelelőnek. Továbbra is szívesen olvasok véleményeket és próbálok tanulni
-
tsilver
aktív tag
Elnézést az amatőr kérdésért.
Annke DVR elérhető webes felületen, ugye nem kell külön monitor meg billentyűzet hozzá?
az Annke kamerák tudják az Onvif-et? a hivatalos oldal szerint nem, de ha ez Hikvision tulajdonképpen akkor meg igen[ Szerkesztve ]
AudioPC, FireStick 4K Max, Home Assistant, Vu uno/4K SE, Kobra 3D
-
-
bogabi
senior tag
válasz axer6907 #25237 üzenetére
Azért nem feltétlenül kell kizarni a kisebb felbontású kamerákat. Ha a megfigyelési távolság 2-3 m, akkor akár a 2MP-es kamerák is jók lehetnek. Nyilván ha a cél az, hogy a kaszás kezében látható legyen az aprópénz címlete, akkor ez felejtős.
[ Szerkesztve ]
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
tsilver
aktív tag
-
sambenez
addikt
válasz tsilver #25245 üzenetére
Mivel ennek a kamerájánál ez az infó szerepel:
This camera is only compatible with WS500 wileless systems as below, it can't be used standalone.
ezért azt gondolom ez az nvr csak a saját kameráival működik. Ezért teljesen felesleges bármilyen, akár onvif kompatibilitás.De az önállóan használható annke kamerák tudják az onvif-et.
[ Szerkesztve ]
-
bogabi
senior tag
válasz axer6907 #25244 üzenetére
Ezt simán hozza a 2MP-es kamera (mondjuk a 6m már lehet, hogy necces arcfelismerésre, így fejből nem vagyok benne biztos). De van egy rakat ingyenes online tervező, abban lehet csekkolni a várható eredményt.
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
vacs
Topikgazda
válasz picilacika #25239 üzenetére
Az Imou Dahua csak 2 MP-es (ez kb 5-10 méterig lát), a Tenda 4 MP.
(^)(>.<)(^)
-
Primary92
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kb. 4 kamerából álló rendszer kiépíteni kb. 50-60 méter hosszú területen, úgy, hogy az NVR az egyik végén tud lenni (2 kamera pár méterre, 1 félúton, 1 50-60 méterre). Jó lenne, ha tudna éjjel látni. A rendszer ideiglenes lenne. Szerintem a FullHD/2Mpix felbontás tökéletesen elég. Törekszem az olcsó megoldásokra. A két végén biztosan van 230V táp lehetőség.
Melyik megoldást javasolnátok?
Én valahogy így képzelem:
- 4 db használt AHD kamera
vagy
- 2 db sima IP kamera, 2 db wifis kamera (vagy az egyik egy napelemes csoda)Hozzájutottam pár darab Balun trafóhoz, és bontott ethernet kábelhez, 10-20 méteres darabokban. Az AHD elviseli, ha toldva van jel vezeték?
IR reflektort érdemes felszerelni? Ha nem akarom állandóan üzemeltetni, akkor sima mozgás érzékelővel ellátom és kész?
-
AMDPista
tag
Sziasztok!
eufyCam S300 kamerát használ valaki?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest