Új hozzászólás Aktív témák
-
John1994
csendes tag
1. Hány db kamerát tervezel (kültéri/beltéri)? 2 kültéri
2. Később lesz-e bővítve? Nem!
3. NVR (rögzítő) kerül-e a rendszerbe? Ha SD kártya nem támogatott, akkor igen.
4. Mekkora területet szeretnél figyelni (milyen messze van a kerítés és az utcafront)? Egy 20x20 méteres részt szeretnék lefedni. Egy menne a ház sarkára, ami hosszában látná az utcafronti kerìtést és az udvart, garázst, a másik pedig a garázsra kerülne, mely szemből látná az utcafronti kerítést és az udvart, házat. A 2 kamera fedné egymát.
leszenek-e "okos" funkciók (arc/személy/gépjármű felismerés)? Nem kell
6. Külföldi vásárlás szóba jöhet-e (eu raktárból, plusz költség nélkül)? Igen
7. Mennyi pénz lenne a vásárlásra? Szándékosan nem írok árat, de nem szeretnék budget kategóriást vásárolni. Ár érték arányban legyen jó.
Kiegészítő kérdések, nem kötelező válaszolni:
8. Kell-e színes éjjeli kép (drágítja a kamerát és köztéri világítás ajánlott)? > nem kell.
9. SD kártya foglalat kell? Fent említett rögzítős kèrdésre adott válasz.Flottás korlátlan internetem van egy 4G képes Huawei routerben, ami 60-70Mbit/s letöltési és 40-50Mbit/s feltöltèsi segességet tud stabilan. Ezt igazából csak a tv használja, ha éppen nézzük.
Kis faluban lakunk, az utcában 3 helyen van wifi, szóval nincs szennyezettség.Kiépítési lehetőség:
Áramot helyben midkettő kamerának tudok adni, viszont a rendszert csak wifin, azt is növelővel, vagy garázs-ház közötti lègkàbellel tudom megoldani. A router a ház központi, nagy lègterű helyiségében van. A padláson tudnám elvinni a kábeleket a kamerákhoz, de ugye ehhez már furkálni kell. Viszont ha egy kábel felvitele elég, onnan már nem probléma a légkábelezés sem. De a Wifis megoldás lenne a legjobb( nem mindenáron)Ezek alapján milyen rendszert, összetevőket ajánlanátok? Lehetőleg telefonos, tabletes távoli eléréssel, applikációval, magyar felülettel.
Köszi[ Szerkesztve ]
-
boborján2
aktív tag
Beüzemeltül a IMOU IPC-F42EAP kamerákat ,dahua nvr-el. Kellemes meglepetés a képminőség ,még így is hogy ennyire olcsó kamera.
Egyetlen gond van,hogy az óra amit a képre tesz az nem jól jár. Gondolom nem az nvr teszi a képre ,mert annak az órája jól jár (téli/nyári is beállítva). Nem találok olyan beállítást ,hogy a kamera vagy az nvr órája legyen a képen.Illetve ha így van ahogy gondolom, nem értem miért veszi át az nvr rendszer idejét?
Mi a legegyszerűbb mód ennek a beállítására?
(Update: Ma hajnali óra állítás után már oké, de így csak a véletlen műve )
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
AlyrArkhon
senior tag
válasz nokia123 #25803 üzenetére
nem szakszeruen, csak ugy hetkoznapian: az ertesitest az applikacio kuldi a kepernyore. ha nem fut az applikacio, nem is fog ertesitest kuldeni. Az android logikaja szerint, ha elhagysz egy applikaciot, az elvileg a hatterben fut tovabb. viszont az optimalizacio, az akkukimeles pont azt csinalja, hogy lelovi a (szerinte) hatterben feleslegesen futo folyamatokat. ezert kell az ilyen jellegu progik eseteben megmondani a telefonnak, hogy oket ne optimalizalja, ne hasznaljon akkukimelot, es ha netan megis lehal, automatikusan induljon is vissza.
(nincs direkt koze a program frissitesehez, az mas tortenet)Redmi Note8,11/Band4,8/watch3a/Xiaomi S10
-
belgast
csendes tag
Milyen beállítások a legjobbak az annke c500 nak?
(macska,kutyát) is szeretném ha érzékelné és felvenné. -
GabN73
addikt
Sziasztok,
Adott egy Amiko NVR-4100 egy pár kamerával. BitVision appot használok, eddig tökéletesen tudta hogy mobilnetről is ugyan úgy láttam mindent, most már nem akarja betölteni a képeket.
Természetesen minden újra lett indítva hátha alapon, de nem segített.
Merre érdemes elindulni?
-
nokia123
aktív tag
válasz AlyrArkhon #25804 üzenetére
Szia! Érdekes mert amit most szervizbe küldök (megadta magát az infra sötétben semmit nem látni) [link] ott nem volt kikapcsolva a akksi optimalizálása és küldte az értesítéseket. Lehet a taponál bezavar?
-
Keef_Lee
senior tag
Tapo kamerák (C310 és C500) egész jól működnének, ha be tudnám hangolni az érzékenységet.
Most a 10-es skálán 5-ösön van, de éjjel az infra ledre jön a bogár és riaszt. Eső esik a cseppeket fújja a szél és "embert lát".
Van valakinek beállítási javaslata? -
ReSeTer
senior tag
válasz sambenez #25797 üzenetére
Miután visszakapcsolom a wifi-t, megnézem az app-ban, az adott időpont nem létezik, hiába integettem előtte, hogy a mozgásérzékelés elindítsa.
Tehát olyan mintha nem vett volna. Külön az SD kártyát nem vettem ki és néztem meg, gondolom ha venne, akkor megjelenne az appban is, nem? -
pruzsi
őstag
Összefoglalóban talán beleférne hogy, aki annke firmware-ről "frissít" Hikvision-ra az többet az annke firmwaret nem tudja visszatenni!
Példának okáért nem éri meg nekem eltűnt az ember érzékelés és 5mp helyett csak 4mp felbontások érhetőek el!
-
motrola
aktív tag
[link] Valakinek talán pont ez a fajta kamera hiányzik.
Dell Latitude 5490, POCO X5 5G, Umidigi, Chuwi Hi10X
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Van itt olyan akinek van aktív, kitelepített Reolink Go PT Plus kamerája?
A napokban telepítettem ki én is egyet egy telekre, viszont a napelem nem tölt vissza annyit, amennyi napközben elmegy Tudom, rövidülnek a nappalok, télen kevesebbet süt a nap, de azért azt feltételeztem, hogy simán visszatölti néhány nap alatt a 6000mAh -s akksit.
Ez így elég nagy szívás, előbb-utóbb lefog merülni.Minden alapértelmezetten van az alábbi beállítások tekintetében.
A területen nincs aktív mozgás, tehát nem az van, hogy agyba főbe rögzít/értesít a kamera.
Valakinek valami ötlet, hogy hogyan lehetne "optimalizálni", hogy az eredeti funkcióját ne veszítse el a kamera?
Akinek ugyanilyen van, az milyen beállításokkal használja?Köszi a választ.
Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
bogabi
senior tag
válasz pvt.peter #25819 üzenetére
Azt tudod csinálni, hogy a napelemet ideálisan állítod be (teljesen déli tájolás, legalább 50 fokos dőlésszög, árnyékmentesen). Ettől többet nem tudsz tenni (ha egyéb beállítások rendben vannak), ezzel tudod maximalizálni a töltést.
[ Szerkesztve ]
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
bogabi
senior tag
válasz pvt.peter #25821 üzenetére
Kérdezz rá a supportnál, hogy ha süti a nap ilyenkor addig, amíg lehet, fel tud-e töltődni rendesen, vagy esetleg hibás pl. a solar cella vagy az aksi, vagy a töltésvezérlő. De az is lehet, hogy ennyit tud, de úgy az nagyon függ attól, hogy mennyire tudja feltölteni a pá el az akksit. Lehet, ha le van merülve, kell neki 1-2 ideis nap.
-
pvt.peter
őstag
válasz bogabi #25822 üzenetére
Egy kamera cserén már túl vagyok, mert gond volt a töltéssel, kaptam egy teljesen új csomagot, ami már rendesen töltődött napsütés esetén.
Teljesen töltve raktam ki, majd holnap este csekkolom, hogy a ma esti 52% -ról sikerült-e feljebb kapaszkodnia, most minden érzékelőt kikapcsoltam ideiglenesen.Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
draco31
veterán
Hello!
Haver egy ilyet vásárolt, felszerelte ahogyan kell.
Az egyik egy sima fa gerendára került, a másik meg parabola antennát tartó fémlemezre.
A gond az, hogy ez utóbbinak a képe éjjellátó módban csíkoz, nappal hibátlan.
Összefüggésben van ez a fémlemezzel?
Vagy a kamera hibás?
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
bogabi
senior tag
válasz draco31 #25824 üzenetére
Elsőre a kábelben keresném a hibát (nem fut mellette valami más kábel is, ami zavart okoz pl.?). Mindkét kamera (de a második biztosan) rosszul lett betájolva, éjszakai képen gyakorlatilag az, ami fontos lenne nem látható, mert a falakról visszaverődött infra kiégeti a képet, ami magával hozza, hogy az amúgy is sötétebb területek teljesen sötétek maradnak - el kellene fordítani mindkét kamerát a faltól annyira, amennyire lehetséges, hogy minél kevesebb infra verődjön vissza a közeli falakról).
[ Szerkesztve ]
-
kunberci
senior tag
válasz draco31 #25824 üzenetére
Szia!
Elsőre az a legnagyobb probléma, hogy az ismerősöd analóg rendszert vásárolt.
Inkább IP kamerákat, és a hozzá való rögzítőt kellett volna megcéloznia.Az analóg kamerák koaxiális (aszimmetrikus kábellel) csatlakoznak a DVR-be.
Ezt jól kell megcsinálni, elkészíteni, mert a nem megfelelő szerelés is okozhat problémát.
Én inkább normális koax kábellel szereltem volna meg, aminek a végére F csatlakozót tettem volna,
és egy F-BNC átmenettel kötöttem volna be a DVR-be.
Első ránézésre vagy tápegység brumm, vagy a nem megfelelő árnyékolás is okozhat ilyen problémát.
Még a kamera is lehet hibás.
Első körben megcserélném a két tápegységet, ha ez nem hozna eredményt, akkor egy normális teljesen árnyékolt kábellel is megpróbálnám, ha ez sem segítene, akkor már elképzelhető, hogy a kamerával is gond lehet.De én biztosan nem használnék már analóg rendszert, csakis IP kamerákat és NVR-t.
-
draco31
veterán
Köszi a válaszokat, továbbítottam.
Így már el tud indulni a hibamegoldásban.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
markussandor
senior tag
Mivel az összefoglalóban nem találtam erre utaló linket, így megírom a tapasztalataimat a manapság kapható Hikvision kamerák beüzemelésével.
Az én kameráim 4-5 évesek, akkoriban volt egy alap jelszavuk, talán 12345.Egy barátom megkért, hogy vegyek nekik egy 4 kamerás rendszert (bővítési lehetőséggel 8-ig), majd üzemeljem is be. Lehetőleg legyen olcsó.
Én a Hikvision termékeit javasoltam, azokkal van már tapasztalatom, és nem akarok 230 km-re szaladgálni baj esetén.Szóval kiválasztottam 3 db egyforma 2,8 mm-es 4 MP-es kamerát, és 1 db 4 mm-es 4 MP-es kamerát, 1 db 8+2 portos PoE switchet, és 1 db NVR-t.
Otthon kicsomagoltam mindent, összekábeleztem a rendszert, majd bekapcsoltam az NVR-t és az 1. kamerát. Rádugtam a TV-re, végig mentem a varázslón, így már elérhetővé vált böngészőből is. Sajnos Linux alól továbbra sincs kép, a letölthető plugin windowsra készült :-(
Böngészővel rámentem az alapértelmezett címre (192.168.1.64), és próbáltam belépni az ismert '12345' jelszóval. Persze nem sikerült. A kis papiroska nem nagyon írt erről semmit.
Mint megtudtam, időközben megváltozott a protokoll, már nincs default jelszava a kameráknak, egy netes pdf szerint 3 módszerrel is be lehet állítani a jelszót.
Nálam persze egyik sem működött. Mivel kizártam magam a kamerából fél órára, bedugtam a másik hármat is...Az SADP toolon megjelent mind az 5 eszköz, és meglepetésemre a 3 másik kamerának ezek lettem az IP címei: 192.168.1.2-4
Persze azokra se tudtam belépni.Közben nézegettem az NVR beállításait is, és észrevettem, hogy megjelent mind a 4 kamera a rögzítőn, és volt is élő kép mobilon!
Aztán beugrott egy apróság, az NVR varázslója feltett egy kérdést, hogy "az admin jelszó legyen a telepítő jelszó is?" (elnézést a pontatlan szövegért, akkor ennek nem tulajdonítottam jelentőséget, és annó az enyém nem is kérdezett ilyet).
Az NVR admin jelszavát kipróbáltam a kameráknál, és be tudtam lépni :-)Innem már gyerekjáték volt az IP címek beállítása, a firmware-ek frissítése, és egyedi jelszavak állítása.
Bár, meglehetősen sok időt elcsesztem erre, de ettől függetlenül jó dolognak tartom az új módszert, mert így rá van kényszerítve az ember, hogy ne hagyja gyári jelszón a kameráit, és ha mások is nézegetik a képét, ne a gyártót okolja a saját hülyesége miatt. Viszont a tudás bírtokában percek alatt be lehet állítani egy nagyobb rendszert is.
Ezeket vettem:
3 db Hikvision DS-2CD1343G0-I(2.8mm)(C)
1 db Hikvision DS-2CD1343G0-IUF (4mm)
1 db DS-7108NI-Q1/M
1 db Mercusys MS110P
A vinyót ajándékba adtam, van pár a fiókban.
Kábel volt a havernak.192e Ft volt a vége kábelek és HDD nélkül.
Bocs a hosszú bejegyzésért.
-
balika21
tag
Sziasztok
meg kaptam azt a csodálatos feladatot, hogy szerezzek egy jó ár-érték arányú kültéri kamerát, szeretném a segítségeteket kérni, de egyszerübb lesz, bedobok egy képet, mert az többet mond. A jelölt sarokból kellene a bejárati ajtót figyelni. Kábel nem maradhat előtérben, tehát valami akkus vagy szoláros megoldásban gondolkozom. Várom az építő jellegű hsz-eket. Kb 30-40 ezer forint a rászánt összeg.
[ Szerkesztve ]
-
balika21
tag
válasz markussandor #25832 üzenetére
Sajnos nincs pontos adatom, de biztosan kevés.
-
Tigerclaw
nagyúr
Sub 100k huf alatt milyen outdoor PTZ kamerák ajánlottak?
Jó lenne 4k, de legalább 2k felbontás, 3-4x optikai zoom, jó lencse, fényerős, tiszta, megbízható márka, wifi támogatás, lokális SD kártyás rögzítés, jó mobil app, és esetleg használható mikrofon.Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
DefJamHUN
aktív tag
Jól gondolom, hogyha egy Imilab EC4 akkumulátoros, wifis kamera mellé vennék egy IMOU solar panelt ami ugyanúgy Micro usb csatlakozóval szerelt akkor az töltené a kamerát?
" Vegyetek jót ha tudtok "
-
Marci112233
addikt
válasz rizla888 #25840 üzenetére
Picivel drágább, de 8 csatornás, és mind a 8 POE-s. Ráadás akár 4K-s kamerát is kezel.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
kunberci
senior tag
válasz rizla888 #25840 üzenetére
Amennyiben mindenképpen elég a négy kamerás NVR, akkor
erre ránéznék.
[link].[ Szerkesztve ]
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Gégecsőben jön áramkábel lámpának. Emellé be lehet húzni 2 db UTP kábelt kamerának, vagy áram mellett nem ajánlatos?
Köszönöm!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
Bdanyy
addikt
Sziasztok! Több mint 5 év után a wyze cam panjeim kezdenek tönkremenni (egyik már be sem kapcsol, legutóbb egy flashelés megoldotta, de csak pár hónapra, a többinek a képminősége romlott nagyon le).
Alapjában véve meg vagyok velük elégedve (sd kártyára rögzítek 0-24 velük, de sokszor kényelmes, hogy felhőbe is felmegy pár mp), csak nehéz beszerezni őket.
Pl egy reolink e1 alap/pro/zoom jó utód lehet?[ Szerkesztve ]
http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt
-
Kisfundy
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok esetleg olyan kültéri dome ip kamerát ajánlani,ami 4-5mp körüli poe táplálható,ami oldalfalra szerelhető “adapter” nélkül!? (Hikvision) a favorit,de johet mas is ha ajánlott!
koszonom!
Új hozzászólás Aktív témák
- alza vélemények - tapasztalatok
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macska topik
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Napelem
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest