Új hozzászólás Aktív témák

  • gurabli

    senior tag

    válasz sambenez #7595 üzenetére

    Elsősorban arra szeretném használni, hogy lássam, akár távolról, telefonról, hogy mi történik az udvarban. Nem hiszek benne, hogy a potenciális behatolót fel tudnám ismerni, mert nagy az esélye, hogy eltakarja az arcát.

    Egy társasházról van szó, tartozik hozzánk egy kis udvar is, ami csak a miénk. Egy emelet van, két szintes a lakásunk, így felettünk és alattunk nincs senki.

    A kamerának aránylag fix helye van, mert oda tudtam megoldani az UTP kábel kivezetését. A kis rajzon (nem röhög) piros X jelöli a kamera helyét, ez az emelet magasságában van. Ide ki tudok vinni tápkábelt is, ha kell, mert a szobában 20 centire van a konnektor.

    Az ideális persze az lenne, ha látnám a kaput és az udvart is, ehhez gondolom két kamera kellene vagy egy 180 fokos, ami baromi drága.
    Az utcára nem feltétlenül akarok kilátni, de a kerítés elé nem lenne rossz, oda is szoktunk parkolni, ha nem hajtjuk be az autót.
    Az udvarban gondolom a bejárati ajtót és az üvegezett ajtót lenne jó látni. Persze rálátni nem tudok, mert azon a falon van, ahol a kamera. A távolságot látjátok, 13,5 m hosszú az udvar, 5 méter széles.

    Nem szeretnék rá túl sokat költeni, de valami gagyi sem kell. Foscamot néztem, csőkamerát. Hikvision is lehet, vagy bármi olyan, ami ajánlott. Gondolom 2 vagy 3 megapixelben érdemes gondolkodni.
    A lencse hány mm legyen?
    Szerk: látószög hány fok legyen?

    Rögzíteni FTP szerverre szeretném, de lehet csak akkor, ha mozgást érzékel, nem folyamatosan.
    Fontos, hogy telefonról lássam jó minőségben az élő képet, valamint az sem baj, ha küld push üzenetet mozgás érzékelés esetén (utóbbi tudom, hogy necces, mert sok lesz a téves riasztás).

    [ Szerkesztve ]

    "Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.

Új hozzászólás Aktív témák