Új hozzászólás Aktív témák
-
Johnny_vT
senior tag
Sziasztok!
Gyakori utazások miatt keresek "biztonsági kamerát" a lakásomba. Kis utánajárással eljutottam az Arlo, Canari, stb. modellekhez, amik azonban piszok drágák. Az áruk szerintem a brand-ből és a (számomra) felesleges funkciók sokaságából adódik, ezért elkezdtem olcsóbb kategóriában is kutakodni.
Most úgy áll a dolog, hogy 60-70 euróért a Yi Home 2 (1080p) és a Yi Dome 1080p a két legesélyesebb, amik mellé még a Reolink RLC-420 tud a dobogóra állni.
1) Mik a tapasztalatok ezekkel a készülékekkel? Ennyi pénzért megéri beruházni, vagy jobban járok, ha spórolok még egy kicsit?
2) Kollégám egyik nap rámijesztett, hogy mivel ezek abakusz egyszerűségű szoftvert és hardvert futtatnak, ezért pofon egyszerű meghekkelni őket, amivel oda a magánélet és hadd ne mondjam tovább. Valós lenne a probléma?
[ Szerkesztve ]
- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?
-
Spuri2000
senior tag
Van ajánlott Kínai kamera ami megbízható 3-4 Mpixel és lehetőleg h265.
-
urban racer
senior tag
válasz bigrock #7048 üzenetére
Áh, annyira nem vagyok még pro... Az utódomat kell csak kiképeznem Van egy nagyonnagy projekt, amit nem tudok elvállalni, mert az az ügyfeleim rovására menne, ezért külön ember lesz felvéve rá cégen belül.
"Egy mágus sosem késik, Zsákos Frodó. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akar."
-
markussandor
senior tag
Én azt javaslom, hogy válassz ki egy minimum 4MP-es kamerát, de sokkal fontosabb, hogy a látószöge minél kisebb legyen, mondjuk 30-40 fok (8mm).
Én 4MP-es 6mm-es kamerával figyelek egy 20m-re lévő kaput, és még az út túloldalán parkoló (kb 24m) autó rendszáma is épp elolvasható.
De azzal légy tisztában, hogy közterületet nem figyelhetsz meg hivatalosan!
-
powerwade
senior tag
Sziasztok, van otthon egy rakás IP kamerám, vegyesen 720p/920p kínai "vackok" ONVIF támogatással 720p, illetve pár Xiaomi 1080p amit csak RTSP-n érek el. Jelenleg Zonemindert használok hozzájuk, de az utóbbi időben annyit toldoztam-foldoztam, hogy meguntam
A tanácsotokat szeretném kérni 8 kamerás NVR-re, van-e konkrét tipus akár itthonról, akár ebay/aliexpressről.
Köszi! -
jézusom
addikt
válasz powerwade #7057 üzenetére
Mindenképp olyat vegyél, ami min 8*1080p@30fps képes. Ezt kínábol necces beszerezni, vannak itthon is 20-30e között. Ez a spec jelenleg a minimum elvárás, ettől mehetsz följebb, végül is lehet már jó áron kapni 3-4 Mpixeles kamerákat.
Más: nem tudjátok az ePOE mivel másabb, mint a sima POE?
Ezen kívül láttam egy mikrotik cuccost 30v POE kivitelben, ez normális? Idáig azt hittem csak 48v van
[ Szerkesztve ]
-
powerwade
senior tag
válasz jézusom #7060 üzenetére
Köszi, itthon láttam olcsó 8 csatis Provision NVR-t a sarki kamerásbolt kínálatában. Vajon ezek RTSP streamről is tudnak képet fogadni vagy csak standard Onvif képes kameráktól? A leírás nekem nem egyértelmű, hiába van ott az RTSP mint támogatott formátum. A DDnS mellett ami ugye total más
[ Szerkesztve ]
-
bigrock
Topikgazda
válasz jézusom #7060 üzenetére
ePoe: az elméleti 100m-es határ megfelelő switch és kamera alkalmazásával állítólag 800m-re kitolható. (Dahuáék szerint...)
A 100Mbit sávszélességet portonként a switch leveszi 10Mbit-re és így tudja megnövelni a távolságot.
Egy 305m-es bund UTP-vel kipróbáltam, működik HIK cam+switch esetén.
A Mikrotik nem tud kamerát meghajtani a PoE-n keresztül, hanem egy másik Mikrotik routert, így láncba lehet fűzni őket, nem kell külön megtápolni. -
Gondwana
addikt
válasz bigrock #7062 üzenetére
A multicasttal mit csinàl?
(màrmint 10Mbps-en, mert a Videosec PoE switchekben tudom, hogy van ez megoldva, igaz, csak 250m-ig bàrmilyen PoE kameràval, màsoknàl pedig làttam olyanokat, ahol a multicast forgalom miatt a 4Mbit sem volt meg ilyenkor portonként)... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
SUPREME7
addikt
Hikvision IVMS-ben a behatolás figyelőre miért nem működik vajon a pre-record? Mozgásérzékelésnél felveszi az előtte történteket, "behatolásnál" viszont csak attól a pillanattól ahogy érzékel.
-
SUPREME7
addikt
válasz bigrock #7067 üzenetére
Köszi, szomorú, a mozgásérzékeléssel az a bajom, hogy minden sz@rra reagál, úgy látom a Hikvision-nek is van még mit javítani. Mondjuk ez a behatolás figyelő is fura néha, valamikor egyértelműen a zónán kívüli mozgásra is reagál, valamikor meg a zónán belül is több másodperc mire észreveszi pedig be van állítva azonnalira.
Más, a kamerának úgy látom lehet hálózati mappát megadni (nfs) amire rögzíthet, ennek windowsban hálózaton megosztott mappával is működnie kellene, ugye?
-
xlaxix
tag
Sziasztok!
Nálunk is van otthon IP kamera, de nem igazán értek hozzá. Az utóbbi időben a kameraképek nem jelennek meg. Először csak az egyik kamerakép fagyott le és indult utána újra a kamera, de mindig ugyanazt a képet hozta be. Kb. 16 óra múlva helyreállt és újra működött egy ideig. Viszont most már a 4 kamera közül egyiknek sincs képe. A probléma először nagyjából 1 hete jelentkezett. Illetve észrevettem azt is, hogy néha a gép is újraindul random időpontokban.
A log-ban azt írja, hogy videojel vesztés.
Maga a masina pedig Dahua DH-DVR5104H
A monitoron ez látható:Valakinek van bármi ötlete, hogy mi lehet a probléma?
[ Szerkesztve ]
-
sugarforce
addikt
válasz sugarforce #6017 üzenetére
Na kozben par honapra jegeltem az nvr-es temat, a kamera rogzitett addig mozgasra a sajat sd kartyajara, de igy ev elejen elhataroztam, hogy megint raprobalok az nvr-es rogzitesre, igy ujra elovettem a digoo-t.
Atnyalaztam a beallitasait, frissitettem a firmware-t is, aztan elkezdtem piszkalni az onvif beallitasokat a rogziton. Kiderult, hogy az idoszinkron miatt dobalta le a kamera kepet par masodpercenkent. Kikapcsolt allapotban nem szakadozik, visszakapcsolasnal meg igen. Kabellel is ugyanezt produkalja.
Azota vettem meg egy c1-et, igy mar ketto kamerat is rogzit, hiba nelkul.
A webes felulete is egesz jo, igazabol teljesen kivaltja a rakotott monitort, bar lehet ez csak nekem ujdonsag.
A kulonbozo rendszer szintu riasztasokat is belehetett vele kofiguralni, plusz errol mar lesporoltak az alaplapi hangszorot, szerencsere nem nekem kell kinyirni rajta.
Azt a 7000ft-ot boven megerte. Annyi bajom van csak.vele, hogy roppant mod melegszik, majd kell ra rakni valami ki fordulatszamu ventillatort, hogy hosszu tavon ne suljon szet a panel. -
kirkri
addikt
válasz sugarforce #7072 üzenetére
A C1 alatt Foscam kamerát kell érteni?
Neked Onvif-en kapcsolódik a kamerához a Digoo? Ugyan még nem vettem a fáradtságot, hogy nagyon beleássam magam, de hiába kapcsolom be a mozgásérzékelőt a kamerákon (Foscam) és az NVR-ben az alarm-ot, nem jelzik külön a rögzített videókon azokat a részeket, amelyek nem "normal" rögzítések, hanem a mozgásérzékelő által kiváltott események.
21 éve a Prohardveren! ™
-
qqzs
őstag
Dafang barkacs fw
Meg nem probaltam ha valaki probalja jelezzen legyszi, ha minden jol megy ettol jobb ar ertek aranyu kamere nincs. bar ha jol latom a mozgaskovetest nem tudjaFeatures
Full working RTSP with H264/MJPEG.
SSH-Server(dropbear) with username: root password: ismart12
FTP-Server(bftpd) with username: root password: ismart12
Webserver(boa)
Image-Snap(Get Jpeg Image)
Horizontal/vertical motor rotation / move to center
Turn on/off blue/yellow/IR LEDs/IR-Cut
Local h264 recording possible
Audio recording/playing possible[ Szerkesztve ]
Eladó: GTS450
-
sugarforce
addikt
Igen foscam c1-et értettem alatta és onvif-on keresztül csatlakozik a kamerához. Mivel van elég tárhelyem, így folyamatos rögzítésre van állítva mindkét kameránál a digoo, de majd ma/holnap kipróbálom a mozgásra indítást is. Úgy rémlik tavaly októberben, mikor először próbálkoztam vele, akkor elindult, csak a jel megszakadás vetett véget mindig a felvételnek.
-
kirkri
addikt
válasz sugarforce #7075 üzenetére
Nekem is folyamatosan rögzíti a kamerák képét, csak jó lenne látni, ha volt mozgás, mert ha vissza akarok nézni egy eseményt, akkor könnyebb a playback mezőben a pirossal jelzett időszakra rányomni, mint megtalálni a 24 órás rögzített időszakban megtalálni egy pár másodperces akciót.
21 éve a Prohardveren! ™
-
xlaxix
tag
válasz bigrock #7071 üzenetére
Valóban nem nagyon értek hozzá.
Annyit tudok, hogy a rögzítőn be lehet állítani, hogy a dahua weboldalán regisztrálás után meg lehessen nézni a kameraképeket, viszont ezt még a szaki sem tudta beállítani, aki bekötötte nálunk. Egyszer nekem sikerült, működött kb. 1 napig és utána megint nem lehetett megnézni online a kameraképeket.A fenti probléma viszont megoldódott, mint kiderült a vezetékek a padláson voltak végigvezetve, ahova egerek költöztek és szétrágták a vezetékeket.
-
xlaxix
tag
válasz sugarforce #7079 üzenetére
Majd nekiugrok még egyszer valamikor, hátha meg tudom oldani. Nagyon sokat szenvedtem vele régebben is.
Miután új routert vettem, a gép a routert sem láttam félévig. Mostanában meg amikor néztem simán látta is és fel is csatlakozott elsőre, pedig se a routeren se a gépen nem állítottam semmit sem. -
PodMAN
senior tag
SDHC/SDXC kártyákból melyik ajánlott IP kamerába? Mekkora méret?
-
Porto
újonc
Sziasztok!
Kb 3 hónapja vettem egy Global CR728W kamerát. Sokáig hibátlanul működött, a madaraimat csekkolom vele néha, arra pont megfelel, de egy ideje nem érem el külső netről, csak LAN-ról. A wireshark szerint nem látja a login-szervert, feltehetően lelőtte a gyártó, vagy valami hasonló (kína, és persze elérhetetlenek), valószínűleg ezért nem megy netről. Az lenne a kérdésem, hogy valaki találkozott-e hasonló esettel, és megoldott-e valahogy?
Arra gondoltam, hogy valahogy előbányászom az url-t (ez eddig nem jött össze, csak az ip és a port van meg), utána belövök egy port forward-ot a router-en és így már valamilyen klienssel elérem kívülről a kamerát.
Thanks! -
Porto
újonc
válasz SUPREME7 #7085 üzenetére
Ez a része még oké is lenne A gond inkább ott van, hogy egy (pl) VLC-kliensnek nem tudom, milyen url-t adjak meg (a kamera gyári, windows illetve droidos klienseiből nem lehet kiszedni az url-t).
A jelenlegi, local network-ön értelmezhető ip:port megvan, de ez sajnos önmagában kevés, valami ilyesmi kellene hozzá, hogy rstp://ip:port... vagy hasonló. -
SUPREME7
addikt
Nincs valami webes felülete, nem éred el böngészőből? Jó lenne tudni mi az "eredeti" gyártó, hátha lenne hozzá valami leírás.Jahogy ez ennyire valami noname cucc, Chrome még az oldalt is letiltotta (http://www.myp2pcam.com/), gondolom akkor csak ezen keresztül működne, nem véletlenül. Lehet tűzfal blokkolja kívülről vagy passz.
[ Szerkesztve ]
-
motrola
aktív tag
rtsp://játékosneve:játékosjelszava@ipcím_külső_v_belső:portszám/Streaming/Channels/101/
Nagyából így kell kinéznie. A portszám utáni rész az kamera specifikus, általában más minden gyártónál. (Streaming/Channels/101/)
A goggle-ban rákeresve azért lehet találni példákat, de ha van leírás a kamerához abban benne kellene lennie.
Dell Latitude 5490, POCO X5 5G, Umidigi, Chuwi Hi10X
-
Batman2
őstag
Ismét Global SE-NI104T wifis IP kamerával kapcsolatban kérdeznék !
Decemberben vettem egyet, akkor már az IP címnél megakadtam, semmi módon nem tudtam csatlakozni a kamerához, a lemezen hozzá adott IPsearch program sem találta meg.
Vissza vittem a kamerát, szervizelésre bevették, január közepén jött az értesítés, hogy menjek, rendezzem a kamer ügyét.Kicserélték egy másikra, az előzővel ezek szerint a szervíz sem tudott mit kezdeni.
Az új cseredarabnál másodjára már a program megtalálta és azonosította a kamerát, beadta az IP címét és bejött az oldala.
A lejátszó letöltésével még volt némi gondon, de az is megtörtént, hoz élő képet.Viszont két dologgal még mindig nem boldogulok !
Nem tudom beüzemelni a Wifijét,
hiába állítom be neki a router SSIDjét, és adom meg a jelszavát, a titkosítás módját, ugyan próbálkozik, de minden esetben kapcsolódási hibával fejezi be a műveletet !!És, béár előszőr egyszerűen hiányzott a kamera oldaláról a szervíz menü, mostmár hozza,
de hiába állítom be az óráját, az időzónát, mindig visszaállítja kínát !!Tippek, hogyan tudom megoldani ezen problémákat ???
Köszi,
Üdv.Batman2 - Viva la Mercedes W123-200D 1979
-
qqzs
őstag
Komplett xiaomi kamera hasonlitas elso resz, masodik resz
Eladó: GTS450
-
Csabcsa7
csendes tag
Sziasztok, kérlek segítsetek rendbe tenni a fejemben ezt a POE bekötést.
Szóval mint látjátok, ahány switch annyi féle POE bekötést mérek és amit nem értek, hogy a kamerák mindegyik bekötést szuper lekezelik.
Én eddig abban a tudatban voltam, hogy a RJ45-ös csatlakozó 7-8-as lába a pozitív, a 4-5-ös lába a negatív pólus. Tehát hogyan is van akkor?[ Szerkesztve ]
-
Csabcsa7
csendes tag
Kicsit kutakodva, választ meglelvén a POE szabvány kicsit bonyolultabb mint gondolná ez ember.
Az alábbi cikkben elég jól meg van fogalmazva a szabvány tartalma,
http://www.ostelsat.hu/poe_-_iee_802_3af_es_iee_802_3at_bib746.htmde a lényeg az alábbi táblázatban látható szépen.
Mindezek függvényében, a legutolsó mérésemben szereplő TENDA switch-re továbbra sem találok szabványt, ahol is a 1-2 és a 4-5 kapcsokon van a táp!
Összességében szinte bárhol lehet a táp betáplálás a feladó oldalon, majd a fogadó fél a leírt szabvány szerint kibogózza
[ Szerkesztve ]
-
Qpack_
csendes tag
Sziasztok!
Most tervezem egy POE képes IP kamera rendszer kiépítését. hikvision, de sajnos nincs beépített mikrofon lehetőség rajta, csak külső, amihez érdekes 5let, hogy POE kameránál is külön tápegység kell.
Érdekelne valaki próbált e már olyant, hogy RJ45-ös kábelről vagy magáról a kameráról oldja meg a 12V-os tápot a mikrofonnak? Vagy a POE splitter néven forgalmazott termékek képesek arra, hogy az RJ45-ös kábel POE képes marad (802.3af) és közben a rajta lévő tápcsatlakozón pedig leadja a 12V-ot?
Mert erre nem találtam egyértelmű megoldást/infót...mert ha már egyszer POE, hogy ne kelljen a kamerának külön táp vezeték, akkor a mikrofon miatt se kelljen külön kábelezni...Van erre megoldás?
[ Szerkesztve ]
-
Soma01
veterán
Sziasztok!
Megnyertem egy ilyen kamera rendszer beállításának feladatát: E-CH7004H-4 [link]
Ezzel kapcsolatban tudtok segíteni, hogy milyen PC-s szoftverrel használható? SmartPSS-el nem megy. QR kódot csak a mobiltelefonhoz ad, XVR a neve, azzal megy, de PC-re mit tegyek fel? Tud P2P-t is elvileg, de azt sem tudom, hogy milyen weboldalon kellene regelni. Eddig ezeket találtam,de még nem próbáltam ki: www.xmeye.net és www.easy4ip.com
(nem nálam van a cucc, nem tudok tesztelni) -
Johnny_vT
senior tag
No, tegnap megjött a Yi Home 2
Kipróbálni még nem tudtam, mert valahova elkeveredett a neki szánt Micro SD kártya, úgyhogy újat kell venni.
Ezzel kapcsolatban kérdeznék. Mennyi helyet foglal (kb.) egy napnyi felvétel? A felhőszolgáltatást hanyagolnám, viszont ha már úgyis SD-t kell venni, szeretnék olyat, ami költséghatékony, de minél több ráfér. Bitrate-et nem ír a honlap, így nem tudtam kiszorozni. Csak a stream-re ír 1,5 Mbps-ot, de a mentett felvétel gondolom ennél részletesebb.
- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?
Új hozzászólás Aktív témák
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Mous iPhone 16 Pro Max tok
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest