Új hozzászólás Aktív témák
-
kirkri
addikt
válasz Soma01 #15693 üzenetére
Tegnap egy délelőttön keresztül állítgattam, de nem jártam sikerrel.
Pedig már az is sikerült, hogy az iVMS egyaránt online kapcsolatként látta (egyszerre) a LAN és a WLAN IP címet is. (Ilyenkor természetesen látja a Hik-Connect is mint online eszközt.) De amint kihúzta apám a kábelt a kamerából, már nem látta egyik kapcsolatot sem. Minden lehetséges kombinációt kipróbáltam, a végén feladtam. Próbáltam mindkét router wifire kapcsolódni (a második csak access pointként van bekötve), de ugyanaz a történet. Majd ha lecseng ez a járványhelyzet, akkor elmegyek a szüleimhez és személyesen is próbálkozok még vele.21 éve a Prohardveren! ™
-
kirkri
addikt
válasz Soma01 #15666 üzenetére
Igen, láttam, hogy külön fülön van a LAN és a WLAN. Sőt, az advance beállítások alatt is van külön wifi fül.
De jelzi - ha egyre gondolunk - ezt hívják Hik-Connectnek a Hikvisionnél. Itt offline-nak látja a kamerát. Ez a nagy gondom, hogy ehhez nem csatlakozik a kamera csak akkor, ha kábelesen van csatlakoztatva a routerhez.
[ Szerkesztve ]
21 éve a Prohardveren! ™
-
kirkri
addikt
válasz bigrock #15656 üzenetére
Mindkét dolgot kipróbáltam, sajnos egyik sem hozta meg a remélt eredményt. Alapból a platform hozzáférésnél a
litedev.eu.hik-connect.com
szerepelt, de ráerőszakoltam a másikat. DNS szervernél pedig a 91.147.224.13 volt, átírtam 8.8.8.8, és 8.8.4.4-re, de ez sem segített.
Továbbra is kizárólag local hálózaton látszik a kamera. Megnéztem a router tűzfalat, IPv4-re le van tiltva, így az nem kavarhat be. Mivel a router egy szolgáltatós ONT router funkcióval, így gyanítom ez kavarhat be, de nem találtam rá a beállításoknál, hogy mi lehet a probléma. Kipróbáltam azt is, hogy tettem be egy routert az ONT mögé, felkonfiguráltam AP-nek, és annak a wifi hálózatára csatlakoztam, de ugyanaz a helyzet. Azt így távolról nem mertem megcsinálni, hogy az ONT-t átrakom bridge módba és a hozzáadott router vegye át a router funkciót, mert ha valami nem jön össze, akkor autózhatok le a szüleimhez néhány száz kilométert, hogy újra varázsoljak nekik netet. Szóval most egyelőre feladtam, tanácstalan vagyok.21 éve a Prohardveren! ™
-
kirkri
addikt
válasz Morris #15652 üzenetére
Ugyanahhoz a routerhez kapcsolódik mint korábban és az iVMS alkalmazáson keresztül tökéletesen látszik a kamera élőképe, tehát internetet "kap" a kamera. Ha légvonalban kihúzom oda a lan kábelt ahova most fel lett szerelve a kamera, és bedugom, akkor tökéletesen működik újra, kihúzva a kábelt megint csak az iVMS-en keresztül látszik a kamera.
21 éve a Prohardveren! ™
-
kirkri
addikt
Sziasztok!
Olyan problémába futottam bele, hogy a szüleimnél felhelyezett Hikvision kamerát (DS-2CD2051G1) amelyet eddig LAN kábelen használtunk minden probléma nélkül, át kellett helyezni olyan helyre, ahol nem kivitelezhető csak a wifi csatlakoztatás.
És itt jön a probléma, hogy a kamerát nem tudjuk elérni a Hik-Connect alkalmazáson keresztül. Már mindent megpróbáltam, adtam neki a routerben fix IP címet, port forwardinggal beállítottam a a kamera számára a 8000-es portot, mégsem látszik a kamera.
Ahogy az alábbi képeken látszik, az iVMS-4200 online állapotúnak látja a kamerát, míg a Hik-Connect offline-nak. (Bár a iVMS local IP címet mutat, a HC meg külső IP címet.)
Van valakinek ötlete, hogy mivel kellene próbálkoznom?
[ Szerkesztve ]
21 éve a Prohardveren! ™
-
kirkri
addikt
Ilyen az, amikor valaki nem veszi észre, hogy a bunkó stílusa miatt nem segítenek neki...
Mellesleg ha kicsit beleolvastál volna a Digi topikba, ott egyértelműen le van írva, hogy első körben megnézzük, hogy a routerben szereplő IP és a whatismyip.com-on lecsekkolt IP egyezik-e, vagy sem. Utóbbi esetben NAT-olt IP címet adott a szolgáltató, amit egy telefonhívással megoldanak.
Az pedig, hogy NAT-olt IP címmel nem tudod elérni távolról a kamerát pl. tegnap is elhangzott.
Szóval normálisabb kommunikációval előrébb lettél volna...
21 éve a Prohardveren! ™
-
kirkri
addikt
-
kirkri
addikt
válasz zolomon17 #8434 üzenetére
Az odrif fórumtárs által pár napja linkelt Hikvision kijönne épp 75k-ból. Hogy 2.8-as, vagy 4-es lencsére van-e szükéged, azt neked kell kiderítened a megfigyelt terület függvényében. Youtube-on találsz róla mintavideókat, hogy melyik lencse milyen látószöget/távolságot eredményez.
szerk.: Most nézem, hogy a 4mm-es lencsével 30e fölött van az ára.
De csőkamera változatban megvan 26e-ből a 4mm lencsével is. [link]
[ Szerkesztve ]
21 éve a Prohardveren! ™
-
kirkri
addikt
Ez az egyszerűbb változat nem jó hozzá? OK, hogy a másik pofásabb, de ez töredéke árba kerül. A leírásoknál azt írja, hogy DS-2CD21xx típusokkal kompatibilis.
[ Szerkesztve ]
21 éve a Prohardveren! ™
-
kirkri
addikt
válasz fireman123 #8294 üzenetére
Én középre tenném, ha megoldható. Részben jobban szemet szúr a betörőnek a kamera, másrészt egy szemből készített felvételen jobban felismerhető az arc, mint egy oldalról készített felvételen.
Ha mindenképp hozzád akar bemenni, akkor úgyis maszkot húz a fejére, akkor meg lehet bármilyen kamerád. Én az elriasztást fontosabbnak gondolom, ahhoz meg szem előtt kell lennie a kamerának. (És kívülről nem fogja tudni, hogy nincs-e másik kamera)
Én még egy jó feltűnő, sárga alapú "kamerával megfigyelt terület" jelzést is kitettem a kapuhoz ami az utcán elhaladva is látszik.
[ Szerkesztve ]
21 éve a Prohardveren! ™
-
kirkri
addikt
Én használok már egy éve, de vízállóságról sajnos nem tudok nyilatkozni, mert nekem nagyjából az eresz alatt van. Egy-egy nagyobb eső ugyan éri, de hó biztosan nem. Egyébként ettől a négyestől én nagyobb "fényt" vártam. A kamerámba beépített két array led erősebb, mint az ebben lévő négy.
Tegnap rendeltem egy hatos változatot, kíváncsi leszek arra.
[ Szerkesztve ]
21 éve a Prohardveren! ™
-
kirkri
addikt
Sajnos hazai tapasztalatom nincs.
Én ezzel a kínai változattal szemeztem, ez megfelelne az elvárásaidnak, de elég nagy volt a bizonytalanság, hogy meg merjem-e venni, vagy sem. Egy ekkora összegnél már nem akartam bizonytalanságot, így a piacon kapható egyik legjobb típust választottam, de itt pedig a fentebbi kompromisszumokat kellett kötnöm.Az általad linkelteket javaslom nézd át minden paraméterre egyesével. Az elsőt semmiképp ne vedd meg, mert 0.3 MP-es kamera nagyon harmatos képminőséget fog neked produkálni. 720P alá ne add. Az utolsónál a látószöget találom kevésnek 70 fokkal. Én a másodikat próbálnám ki, ha választani kellene közöttük, de szigorúan online megrendelve, hogy az elállással élni tudjak, ha mégsem úgy működik ahogy szeretném.
Gondolkodom én is elektromos zár működtetéssel, de nem tudom akarok-e vele bajlódni, mert most felhasználtam a kapuhoz kihúzott kábelemet, másik meg már nem férne bele a védőcsőbe, szóval kicsit körülményes lenne.
21 éve a Prohardveren! ™
-
kirkri
addikt
Szerintem a topikban aktív hozzászólók többségének kültéri kamerákkal kapcsolatban van tapasztalatuk. Sokan közülük telepítéssel foglalkoznak, de jellemzően adott márkák termékeit szerelik.
Az ilyen beltéri kamerákat általában megveszik az emberek, bedugják és megy. Mivel nem kell hozzá nagy szakértelem és probléma sincs velük, így nem jönnek a tulajok a topikba eszmecserére az ilyen kamerákkal.
Xiaomi Mija kameráról még csak-csak láttam itt bejegyzést a topikban, de a másikról nem rémlik.
21 éve a Prohardveren! ™
-
kirkri
addikt
Sziasztok!
Tavasszal írtam itt a topikban, hogy smart kapucsengőt akarok venni. Más is érdeklődött a téma után, így a saját tapasztalatom megírnám.
Mivel van riasztóm és a kamerarendszert is kiépítettem a ház körül (és bentre egy kamerát), úgy gondoltam az utolsó amit megteszek a biztonság érdekében egy olyan kapucsengő/telefon, ami távolról üzemeltethető, így nem lehet egy becsengetéssel kideríteni, hogy otthon van-e a lakó, vagy sem.
Első körben kínai megoldásban gondolkodtam, majd egy nagyon kedvező ajánlat miatt végül az amerikai Ring terméke mellett döntöttem és vettem egy Video Doorbell 2 típust. A készülék alapból szerintem túl drága, az eredeti árat én nem adtam volna meg érte. Én a készüléket 22e forintért vettem át valakitől, aki az eBayen vette, de nem tudta használni. Itt jön a gyenge pontja, ugyanis ez a 2-es modell csak wifi kapcsolaton működik, LAN csatlakozó nincs rajta, a wifi hatótávja viszont nagyon karcsú. Az én routerem - egy fal közbeiktatásával - nagyjából 8 méter távolságra van a készüléktől, de a jelszint már csak elfogadható. (monitorozza a készülék a jelszintet). Az illetőnek akitől vettem a kapu 15-20 méter távolságra volt és már nem működött a készülék. Lehet ugyan venni hozzá egy beltéri csengővel kombinált jelerősítőt, de az sem olcsó mulatság.
Mivel alapból a készülékhez nem jár belső csengő (telefonra jön be a "hívás), így vennem kellett hozzá külön, szerencsére itthon azt is találtam viszonylag kedvező áron (9e).
Tehát 32 ezer forintból állt meg végül az összeállítás. Maga a konfigurálás bolondbiztos, nincs vele semmi szívás, összerakja az ember és megy. A látószöge 160 fokos, szóval tényleg lát mindent ami az utcán történik. A képminőség nappal tökéletes éjszaka a beépített infra ledek a jó minőségű képhez már nem elegendőek. Sajnos rögzítőre nem lehet kötni, erre a célra a saját felhő megoldásukat alkalmazzák, ahova mozgás esetén rögzít a készülék. Ezért havonta a jelenlegi dollár árfolyamon 820 forintot kell havonta fizetni (egy évre 8200), ha valaki igényt tartana a lehetőségre. Nekem a kamerák mellett nincs értelme, de azért a nyaralós időszakban kifizettem rá egy hónapot, hogy kipróbáljam.
A kétirányú kommunikáció tökéletes mobilneten keresztül is, amikor fogadom a hívást a telefonomon, akadásmentes a video és aki becsenget kifogástalan minőségben hall. Érdekes helyzetet produkált már a készülék, amikor a vízóra-leolvasó nem értette, hogy miért nem akarom beengedni, ha beleszólok a kaputelefonba.
Alapból beépített akkuról megy, a leírás szerint akár fél év is lehet az üzemidő, nekem 6 héttől több nem jött ki soha. (Ötletes megoldás, hogy küld emailt, ha 20% alá esik az akku töltöttségi szintje) Így a hétvégén vettem hozzá egy 16V-os tápegységet (váltóáramról megy kizárólag, így nem jó hozzá bármilyen háztartásban található adapter, de egy Makrai trafó megvolt hozzá 2000 forintból.)
Az amerikai ügyféltámogatás most is meglepett, a készülékre élettartam lopási garancia van, ha lelopnák az oszlopról, akkor egy rendőrségi jegyzőkönyvet kérnek és azonnal küldenek egy másikat. (MAC cím alapján a régit letiltják).
Szóval alternatívának jó lehet a termék, de a wifi jel gyenge pont lehet, erre számítson aki ilyet vesz. Az elite változat már megy LAN-on, de az 500 euróba kerül.
Itt egy videó, a képminőség szemléltetésére. [link]
21 éve a Prohardveren! ™
-
kirkri
addikt
válasz gurabli #7603 üzenetére
2.8-as kamerával a rajzod alapján szerintem látnod kell a kaput is.
Az ismerősömnek ilyen 2.8-as Hikvision-t szereltünk fel. Azonban arra érdemes figyelni ezzel a kamerával, hogy úgy van kialakítva a talpa, hogy sík felületre nem lehet normálisan felszerelni, mert alul a kábel kivezetése hülyén van megoldva (gondolom nem véletlenül) és a kábel a kamera talp részének síkjából kilóg. Kínából mondjuk olcsón lehet venni hozzá tartót, azzal már tökéletes.
21 éve a Prohardveren! ™
-
kirkri
addikt
Arra azért kíváncsi vagyok, hogy mivel vannak köztetek hivatásos kamera telepítők, mit mondtok ilyen esetben az ügyfélnek, ha felhív titeket, hogy a több százezer forintba kerülő rendszer minden második bogárra beriaszt?
Gondolom az nem opció, hogy hetekig visszajártok, hogy finomhangoljátok neki a rendszert.21 éve a Prohardveren! ™
-
kirkri
addikt
válasz jézusom #7520 üzenetére
Nem a márka miatt gondolkodom a cserében, hanem mert a Foscam funkciói a Hikvision közelében sincsenek. Ráadásul szimpatikus a Hik-Connect alkalmazás, a jelenlegi Digoo NVR-t kiválthatnám vele, ugyanis ez az NVR nem támogatja a Foscam kamerák mozgásérzékelőjét, így nem látom a 0-24-ben rögzített videón, hogy hol történt esemény.
Illetve a 2MP-es Foscam kamerák árából Kínából tudnék venni 4MP-es kamerát is. Bár ezzel óvatosnak kell lennem, mert a kínai forgalmazásra szánt kamerákon úgy tűnik nem megy a Hik-Connect.
Ugyanakkor van előnye is a jelenlegi kameráimnak, nevezetesen, hogy két hatalmas Array LED van benne, amivel brutális éjszakai fényt tud biztosítani. Az általam látott Hikvision kamerák infrája ehhez képest nagyon gyenge volt. (bár csak két típushoz volt eddig szerencsém, tehát könnyen lehet, hogy van jobb is)
Szóval, jelen pillanatban még csak vacilláló fázisban vagyok.
21 éve a Prohardveren! ™
-
kirkri
addikt
válasz motrola #7518 üzenetére
Nem tudom elhinni, hogy ez ennyire gáz módon van (pontosabban nincs) megoldva a Hikvision kameráknál. A saját Foscam kameráimnál, ha leveszem az érzékenységet, akkor még madárra sem riaszt be, nemhogy repkedő bogarakra.
Most akartam lecserélni a sajátjaimat Hikvision kamerákra, mert jobbnak találom mint a Foscam kamerákat, de ez egy elég komoly probléma, így most elbizonytalanodtam.
21 éve a Prohardveren! ™
-
kirkri
addikt
válasz jézusom #7514 üzenetére
Egy ismerősömnek egy hete segítettem felrakni egy Hikvision DS-2CD2120F-I kamerát. Ma beszéltem vele és azt mondja, hogy egész éjjel beriaszt neki a repülő bogarakra. Próbálta már állítani az érzékenységet, de végső állásnál is riaszt. Létezik, hogy ennyire érzékeny a mozgásra a kamera?
Javasoltam neki, hogy próbálja inkább a vonalátlépés funkciót beállítani.
[ Szerkesztve ]
21 éve a Prohardveren! ™
-
kirkri
addikt
válasz bigrock #7432 üzenetére
Ennél az NVR-nél sajnos nem biztos, hogy érvényes amit írtál. Ugyan az Onvif-en valóban át kell(ene) mennie a mozgásérzékelés eseménynek, de van amelyik kamerával működik és van amelyikkel nem. Sajnos esetemben a Foscam kameráknál pont az utóbbi érvényes. Írtam a supportnak, elismerték a hibát és ennyi.
21 éve a Prohardveren! ™
-
kirkri
addikt
válasz motrola #7365 üzenetére
Valóban elég nagy a választék azon az oldalon amit linkeltél, de igazából én nem kaputelefont keresek. Nekem beltéri egységre nincs szükségem, mert ahol ki van alakítva a helye, onnan pontosan rálátok a kapura, így egyszerűbb kinézni, mint egy kijelzőn tenni ugyanezt.
Így számomra bentre csak egy csengő kellene, illetve a kültéribe egy nagyobb felbontású kamera. (és természetesen a telefonos monitorozás lehetősége) Ez az lenne amit én keresek, de a kameráról semmit nem lehet tudni, tartok tőle, hogy nem lehet túl izmos.
[ Szerkesztve ]
21 éve a Prohardveren! ™
-
kirkri
addikt
Egyelőre még csak az eladót néztem ki, a típust nem döntöttem el. [link]
Ez az eladó azt írja, hogy EU-n belülről tud postázni, így a vámon átcsúszna. Mivel 100 dollár felett van az ára, így ez egy lényeges szempont.Első körben azt kell eldöntenem, hogy zárat akarok-e működtetni, vagy sem. A kamera felbontása lenne a másik lényeges szempont. Aztán a többi már csak pénztárca kérdése.
21 éve a Prohardveren! ™
-
kirkri
addikt
Én is ezt akartam javasolni.
Vagy okos kapucsengőt. Én nyáron azt akarok majd kiépíteni. Megvan az az előnye, hogy amennyiben nem vagyok otthon, akkor is látom ki csengetett be hozzám és mivel nem tudja, hogy a házól szóltam ki, vagy 300 kilométerről, így nem derül ki, hogy nincs otthon senki.21 éve a Prohardveren! ™
-
kirkri
addikt
-
kirkri
addikt
Egy ismerősnek keresnék Hikvision/Dahua kültéri IP kamerát legalább 2MP-es verziót. Fixen figyelné a ház előtti kaput. Garancia miatt hazai beszerzés kell legyen.
Jól látom, hogy bullet kamerák nem igazán vannak SD rögzítési lehetőséggel? (30000 forintos kereten belül)[ Szerkesztve ]
21 éve a Prohardveren! ™
-
kirkri
addikt
Elég spéci problémám van, bízom benne, hogy valakinek lesz tippje, hogy mi lehet a probléma.
Van egy Foscam FI9828P kamerám, aminél lehetőség van külső mikrofon csatlakoztatására. Vettem egy ilyen külső mikrofont, de olyan problémám van, hogy nagy az alapzaj. Folyamatos zúgó hang hallatszik a tévén, amikor visszanézem (hallgatom) a felvételt. Amikor hangot észlel, akkor lecsökken ugyan az alapzaj, de így sem szerencsés, mert egy mondatban minden szó között bejön a zaj, szóval nem igazán lehet érteni mit is beszélnek a mikrofon közelében.
21 éve a Prohardveren! ™
-
kirkri
addikt
válasz szabi86 #7201 üzenetére
Foscam kérdésre nem kaptál választ, így azt én most megteszem.
Nekem Foscam kameráim vannak. (három fix. kültéri, egy forgatható kültéri, illetve egy forgatható beltéri) A kültéri kamerákkal elégett vagyok, a beltérit nem vásárolnám többet, mert szériahibája van.
Két kültérit ajándékba kaptam, ezért úgy gondoltam, maradok a Foscam márkánál, hogy ne legyenek inkompatibilitási problémák. Ha nulláról kellett volna kiépíteni a rendszert, akkor Kínából vettem volna Hikvision kamerákat. A Foscam szerintem túlárazott, mivel 1MP-es kamerákat adnak annyiért, mint amennyibe egy több MP-es Hikvision, vagy Dahua kamera kerül.
De minőségi kifogást nem tudok ellenük felhozni (kivéve a beltéri kamerát), szóval amennyiben ehhez a márkához ragaszkodsz, lebeszélni nem foglak.
21 éve a Prohardveren! ™
-
kirkri
addikt
válasz sugarforce #7075 üzenetére
Nekem is folyamatosan rögzíti a kamerák képét, csak jó lenne látni, ha volt mozgás, mert ha vissza akarok nézni egy eseményt, akkor könnyebb a playback mezőben a pirossal jelzett időszakra rányomni, mint megtalálni a 24 órás rögzített időszakban megtalálni egy pár másodperces akciót.
21 éve a Prohardveren! ™
-
kirkri
addikt
válasz sugarforce #7072 üzenetére
A C1 alatt Foscam kamerát kell érteni?
Neked Onvif-en kapcsolódik a kamerához a Digoo? Ugyan még nem vettem a fáradtságot, hogy nagyon beleássam magam, de hiába kapcsolom be a mozgásérzékelőt a kamerákon (Foscam) és az NVR-ben az alarm-ot, nem jelzik külön a rögzített videókon azokat a részeket, amelyek nem "normal" rögzítések, hanem a mozgásérzékelő által kiváltott események.
21 éve a Prohardveren! ™
-
kirkri
addikt
-
kirkri
addikt
válasz Nmsbalint #7001 üzenetére
Ha a whatismyip.com-on mutatott IP és a routerben mutatott IP nem egyezik, akkor NAT-olt az IP-d. Ebben az esetben nem csoda, hogy nem látod az eszközt. Ha egyezik, akkor ez a lehetséges probléma kiküszöbölve. De szerintem a router topikban hamarabb megmondják neked, hogy mi lehet a probléma.
[ Szerkesztve ]
21 éve a Prohardveren! ™
-
kirkri
addikt
Ha alagsorban szeretnéd használni, akkor gyanítom, hogy túl magasra nem tudod felszerelni. Így viszont az SD kártyára rögzítésnek szerintem nem sok értelme van, mert ha én rosszban sántikálnék, akkor vinném a kamerát kártyával együtt. (Apámék nyaralójában a riasztót vitte magával a betörő, pedig elég magasra volt felszerelve.)
21 éve a Prohardveren! ™
-
kirkri
addikt
válasz sambenez #6965 üzenetére
Érdekes, hogy kinézetre milyen kísértetiesen hasonlít az itthon is kapható Foscam 9903-as kamerára.
21 éve a Prohardveren! ™
-
kirkri
addikt
válasz hzsolee #6838 üzenetére
Ugyan a tűzveszélyt kiküszöböltem fém "szekrényekkel", de pár hónapja megírtam itt a topikban, hogy pontosan ezért fogom tavasszal leváltani az egészet passzív POE-ra. A tesztüzem egy kamrával megtörtént, már csak a jobb időt várom a megvalósításhoz, mert mostanában nincs túl jó idő odafent.
(#6843) jézusom: Ez még csak a "béta verzió" volt, a gyakorlatban a fenti megoldás lesz kivitelezve.
[ Szerkesztve ]
21 éve a Prohardveren! ™
-
kirkri
addikt
válasz jézusom #6827 üzenetére
Kicsit nyakatekerten, de lehet abban is ráció amit írt.
Nekem például egyszerűbb lett volna UTP kábelen keresztül 12V-al megtáplálni a nem POE kamerákat passzív splitterrel. (De ha egyszerűbb nem is, olcsóbb biztosan, mert kihúzni a padlás négy sarkába a 230V-ot majd konnektorokat felrakni, sokkal költségesebb és időigényesebb, mint 4 darab 20 méteres UTP kábelre feldobni két-két csatlakozót.)
De sajnos én utólag gondolkodtam, így már kiépítettem a 230V-ot mindenhova, mire itt olvastam a passzív POE lehetőségről.
21 éve a Prohardveren! ™
-
kirkri
addikt
-
kirkri
addikt
válasz intensa_man #6824 üzenetére
Ezért az összegért még nincs best buy, mindenképp kompromisszumokat kell kötni. Itthonról esélytelen normális felbontású kamerákkal kijönni ennyiből, ha négy darabra van szükséged.
Én a helyedben ebből a hozzászólásból választanám ki a drágább kamerát és azzal próbálnám összehozni a rendszert. De nekem nincs tapasztalatom Hikvision kamerákkal, vannak a topikban hozzáértők.
21 éve a Prohardveren! ™
-
kirkri
addikt
Egy upgrade még lesz, mert az utcafront felőli kamerák megvilágítás ugyan megfelelő az arra néző két kamera array LED-jeinek köszönhetően, de a másik két kameránál szükséges még kiegészítő világítás. A kameráim nem POE kamerák, passzív elosztóval vannak megtáplálva, működnek kifogástalanul így is, de a tápot még szét akarom osztani közvetlenül a splitter után és ott helyben egy kiegészítő reflektort megtáplálni róluk. Ebben a kettőben gondolkodom. [link] [link]
[ Szerkesztve ]
21 éve a Prohardveren! ™
-
kirkri
addikt
Csak az udvarra van a mozgásérzékelés beállítva, ott nem mászkál alapból senki rajtunk kívül. Az utcára kilát két kamera, de azokat a területeket a mozgásérzékelésből kizártam, mert nem tudtam az érzékenységet annyira behatárolni, hogy a kapu előtt álló emberekre már reagáljon, de az úton elhaladó autókra ne. Macskára és más betévedő állatra nem reagál a mozgásérzékelő. Sajnos az én Foscam kameráimban nincs vonal átlépés funkció, így ezzel kell megoldanom. Lehet finomítani még az ütemezéseken, de alapból így megfelelőnek tartom.
(#6811) sambenez: A felvetés részben valós, gondolkodom egy szünetmentes tápban, de nem tudom szükség van-e rá igazából. Az áramtalanítást egy olyan helyen lehet megcsinálni, amelyet két kamerán is látok. Mire az áramot lekapcsolják, addigra az emailek eljönnek, benne riasztásonként 3 képpel, amin valószínűleg nem lehet senkit beazonosítani egy ilyen esetben, mert annyi esze biztosan van egy betörőnek, hogy maszkot húzzon, de azt látni a képen, hogy valaki bejött az udvarra. Ilyen esetben már hívnám a rendőrséget, és mivel a riasztórendszer szünetmentes táppal rendelkezik, így azt nem iktatja ki egy áramszünettel, szóval még azon is át kell jutni egy esetleges betörésnél, ennyi idő alatt bízom benne, hogy kiér a rendőrség.
A szünetmentes tápon gondolkodom a kamerákhoz is, a kábeleket úgy húztam ki amikor tavaly megcsináltam a rendszert, hogy egy központi helyre lehessen tenni mindent (router+switch) szóval megoldható egy szünetmentessel a teljes megtáplálás, de mint írtam feljebb, nem tudom van-e értelme megcsinálni. Az arányosságot figyelembe véve nem igazán.
[ Szerkesztve ]
21 éve a Prohardveren! ™
-
kirkri
addikt
A Tesco fake kamerával az a gond, hogy látni, hogy fake. Csak a nagyon láma betörő nem szúrja ki.
Én is építettem ki magamnak egy kamerarendszert, a ház körül négy, a lakásban egy kamerával. Folyamatosan rögzítenek a külső kamerák egy NVR-re, emellett email riasztást küldenek mozgás esetén.
A házban van szakember által telepített riasztórendszer, de úgy gondoltam még egy kamerarendszer kell ahhoz, hogy a lehetőségekhez mérten bebiztosítsam a házat.Ha a kamerák a mozgásra emailt küldenek, akkor ránézek a kamerákra, hogy vajon bejutott-e a betörő, ezzel párhuzamosan hívom a rendőrséget. (eddig nem volt rá szükségem, bízom benne, hogy nem fog soha bekövetkezni).
21 éve a Prohardveren! ™
-
-
kirkri
addikt
-
kirkri
addikt
válasz hzsolee #6095 üzenetére
Persze, mindjárt feltöltöm valahova.
De ez igazából csak az auto update, magát a firware-t a Digoo honlapjáról kellett leszedni. De levelezek a Digooval is, mára ígérték, hogy küldenek fájlokat a javításhoz, bár nem sok reményt fűzök hozzá. Pozitívum a dologban, hogy a Banggood azt mondta, hogy amenyiben nem sikerül megjavítani, akkor küldenek egy másikat.
21 éve a Prohardveren! ™
-
kirkri
addikt
válasz markussandor #6078 üzenetére
Passzív POE-val számomra is megnyílt az áthelyezés lehetősége, mert így csak akkora lyukat kell fúrnom a spájz plafonba, hogy a 6 UTP kábel átférjen rajta.
21 éve a Prohardveren! ™
-
kirkri
addikt
válasz markussandor #6072 üzenetére
Necces ez a padlás dolog, jelenleg nekem is a padláson van a switch és a kamerák tápja is, de félek tőle, hogy nyáron leégetem a házat, így tavasszal leköltöztetek mindent a spájzba.
21 éve a Prohardveren! ™
-
kirkri
addikt
Három napig élt a Digoo NVR-em.
Ma észrevettem, hogy nem tudok hozzá csatlakozni XMeye-en keresztül, majd ránéztem a TV-n és azt találtam, hogy folyamatosan kifagy, majd újraindul.
Csináltam egy factory reset-et, akkor 30mp-el később fagyott ki az újraindulásokat követően.
Gondoltam felrakok rá egy frissebb firmware-t, hát ezt nem kellett volna... Két másodperc múlva kifagyott és most már a fehér logós képernyő után már csak a szürkeség fogad.
Próbáltam a device manager-el rákeresni, de nem látja. Írok holnap a Digoo-nak, hogy ilyenkor mi van?
Anno a Tomato NAS-hoz volt olyan fw updater, ami a készülék bekapcsolásakor lefutott automatikusan, hátha van ilyen a Digoo-nak is.
[ Szerkesztve ]
21 éve a Prohardveren! ™
-
kirkri
addikt
Igen én is így vagyok vele.
Elvileg a napokban meg kellene érkeznie az NVR-nek. 2 terrás HDD kerül bele, így a négy kamerám képét nagyjából egy hétig tudja folyamatosan rögzíteni.
Ha bármilyen probléma lenne, akkor az úgyis látható lesz a felvételen, így pedig visszaléptetve a felvételt, majd óránként belenézve, látható lesz, hogy történt-e változás az előző órához képest.
21 éve a Prohardveren! ™
-
kirkri
addikt
válasz Dluinet #5773 üzenetére
Egyetértek, az igények feltérképezéséhez pontosan megfelel. Itthon az alap 720P-s NVR-ek is meglehetősen drágák, ráadásul mivel meglehetősen réteg termékek, így nem is könnyen lehet őket eladni, ha rájön az ember, hogy jobbat szeretne.
Ez utóbbi mondjuk a kamerákra is igaz, pár hete hirdetek egy új 720P-s Foscam kamerát és még csak egy érdeklődőm volt.
[ Szerkesztve ]
21 éve a Prohardveren! ™
-
kirkri
addikt
Mivel az anyagi keret kimerült a kameráknál, így egyelőre NVR-ből nem telik most drágára.
Kinéztem a Banggood-on a Digoo DG-XME típust, ez egyedi kuponnal meglenne most 6500 forintból.
Láttam, hogy elvileg több fórumtársnak is van ilyen, így véleményekre lennék kíváncsi, hogy megéri-e beruházni egy ilyenre arra az egy évre, amíg a nejem rá tudom venni, hogy költsünk újra a kamerarendszerre.Négy darab Foscam kamerám van összesen, két darab 1080P-s, és két darab 720P.
Mindegyik kamera támogatja az ONVIF-et, de hozzáértők azt javasolták, hogy lehetőleg az NVR is legyen Foscam, azonban ahogy említettem, arra most nincs keret.
21 éve a Prohardveren! ™
-
kirkri
addikt
válasz bigrock #5720 üzenetére
A fenébe, ha hamarabb benézek a topikba, akkor egy csomó felesleges munkától megkímélem magam... A 20-25 méteres táv sem probléma? (Digitus cat6 kábeleket húztam mindenhová, szóval ezzel a részével elvileg nem lesz gond)
Megéri a passzív kábelből is esetleg Digitus-t venni kétszeres áron, vagy megfelel amit a fórumtárs által linkelt oldalról a noname változat?[ Szerkesztve ]
21 éve a Prohardveren! ™
-
kirkri
addikt
Rendelt már valaki Ebay/Aliexpress vonalról ilyen POE illesztőt? A hétvégém ráment, hogy a három felszerelendő (nem POE) kamerámnak kiépítsem az elektromos hálózatot a padlás teljes hosszán, erre most elbizonytalanodtam, mert, ha ez valóban működik, akkor sokkal levesebb melóval megoldhattam volna. A TP-Link POE megoldását nézegettem, de a három kamerához hirtelen nagy kiadás lett volna, de ezt a 3.5 dollárt bevállaltam volna kameránként. Eleve tavasszal át kell alakítanom, mert parázok tőle, hogy egy nyáron nagyon meleg padláson vannak bedugva a kamerák tápjai a 230V-os hálózatba. Nem lenne szerencsés, ha egy zárlatos adapter miatt leégne le a ház. A távolság kb 25m lenne, nem tudom mekkora feszültségesés lenne ezen a hosszon, ha csak a kamera gyári, 12V-os adaptere szolgáltatná a feszültséget.
[ Szerkesztve ]
21 éve a Prohardveren! ™
-
kirkri
addikt
Sziasztok!
Találkozott már valaki a képen látható problémával? A fehér felületeket ilyen élénk színekkel jeleníti meg.
Ez már a második Foscam kamerám, amelynél előjött, ráadásul nem is ugyanolyan modellek. (FI9818W, illetve FI9821W). Amikor a 9818-nál előjött, azt kidobtam és vettem a 9821-et, de nem gondoltam, hogy ez is ugyanazt fogja produkálni egy idő után.Írtam a Foscam Supportnak, de nem igazán tudtak segíteni. Itthon lett vásárolva, de nincs már rá garancia.
[ Szerkesztve ]
21 éve a Prohardveren! ™
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest