Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz Gondwana #7747 üzenetére
"A PoE egyre ritkábban kerül a 4578 erekre, IP kamerában még nem is láttam ilyent, ellenben az 1236-ra meg igen."
A kettő között elég komoly különbség van.
A 4-5/7-8 megoldás ezeket az ereket külön, csak tápellátást biztosító érként használja, így azok egy egyszerű érszétválasztóval ki is vezethetőek. Erre az ad lehetőséget, hogy a 100Base kábelek eleve csak 4 eret használnak. Ez a PoE B mode.
Az 1-2/3-6 megoldás már gigabites is lehet, mivel a jelzett erek nem csak a tápellátást biztosítják, hanem adatot is visznek, így megmarad a 4 érpár a gigabithez. Ezért értelemszerűen csak "okos" feladás-leválasztás lehetséges, amihez erre felkészített, lehetőleg szabványos eszközpár kell.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Gondwana
addikt
válasz MaCS_70 #7753 üzenetére
Én is erre értettem: 1-2 egy àramkör, a 3-6 meg egy teljesen màsik. Ha a két hurok egymàshoz képesti potenciàljàt eltolod 48V-tal, az a sajàt, nevezzük ùgy, adatvivő àramjukra semmilyen hatàssal nem lesz.
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Gondwana
addikt
-
félisten
válasz Gondwana #7756 üzenetére
Nem igazán gondoltam végig, és ha végiggondoltam volna, akkor sem valószínű, hogy ezt kiokoskodom.
Eredeti szavaimat részben revideálva akkor azt mondanám, hogy az A mode PoE esetén ezért kell valamilyen eszköz a táp és a jel szétválasztásához, nem elég magát a drótot kivezetni.
Ez hasznos volt, köszönöm!
MaCS
-
Soma01
veterán
válasz bigrock #7760 üzenetére
Ez a Mikrotik jó lenne szerinted? Ahogy olvasta, az alapján igen.
A Tp-link passzív PoE-t használ gyárilag. Adatok: 24v, 0.5A, a tápot így adja: (+) 4, 5 csatlakozó, (-) 7, 8 csatlakozó. Ha jól látom, gigabiten a Mikrotik is ezt használja. -
nTom
aktív tag
Megérkezett még egy kamera kínából
Eladó lesz egy Tenda 4 portos Poe switch, kinőttem, 8 portosat vettem helyette, majd felrakom a bazárba
[ Szerkesztve ]
-
chris-77
csendes tag
Sziasztok!
Ebben a cikkben szóba kerül egy bizonyos VMS nevű program.
Tudnátok segíteni, hogy melyről lehet szó és hogy honnan lehetne letölteni?HWSW Fórumra Csatlakozott:2002. szept. 13.
-
bigrock
Topikgazda
válasz chris-77 #7766 üzenetére
Itt keresd, PC Client Software alatt.
-
lampada
csendes tag
válasz chris-77 #7768 üzenetére
Sziasztok!
Egy szögegyszerű kérdésem lenne laikusként. Szeretnék egy darab kb.90 fokos látószögű IP kamerát a bejárati ajtónk elé, amit rákötnék direktben a UPC dobozkára és ment FTP-re, illetve ránézhetek böngészőből. Ethernet kábel elér odáig, wi-fi nem kell. Fix fókusz, alap éjjellátás, HD felbontás már elég.
Létezik-e ilyen, hogy bemegyek Budapesten egy boltba, és a., Tudják, miről beszélek. b., Meg is tudom venni?
-
Henrico
tag
Segítségeteket, tanácsotokat kérném: Lenne egy sötét dobozban levő gázóra, amihez problémás bemászni... Tudnátok olyan kamerát ajánlani, amivel a számok olvashatóak lennének a töksötétben?
kb. 20 cm,re tudom tenni a kamerát az órától. -
bigrock
Topikgazda
-
félisten
válasz Henrico #7775 üzenetére
Ez egy igen kiváló, csúcstechnológiás, aldis Maginon IPC1, fenomenális VGA felbontással.
Egyébként meglepően jól használható.
A gázórát egyébként próbáltuk komolyabb kamerákkal is befogni, de a nagyon rövid tárgytávolság, nagy kontraszt és becsillanó téma nehéz helyzetet teremt.
MaCS
[ Szerkesztve ]
-
A214
aktív tag
Sziasztok,
Szeretnék üzembe helyezni egy Xiaomi daffang DF3 kamerát de már vagy huszadszor próbálkoztam és mindig ezt dobja . Connection timed out.
MI lehet a gond? -
_stick_
őstag
Sziasztok!
Első emeleti lakás erkélyére szeretnék egy kamerát. Nem pont ez az, de ilyesmi a kialakítás. Nem vagyok otthon a témában, szerencsére még nem kellett ilyesmivel foglalkozni, de a közelünkben hamarosan beindul egy társasház építése és több szálon is szeretném a biztonságot megerősíteni.
Mit ajánlotok? -
_stick_
őstag
válasz sambenez #7779 üzenetére
Azt szeretném nézni, hogy ki akar bemászni az erkélyre. Elrettentésnek nem akarok kamu kamerát, sztem azokat pontosan ismerik és megállapítják távolról is. A képen látszik, hogy a bejárati "fém-üveges pavilon" fölött van egy ablak, nálunk, az a háló ablak. Ott is be lehet jutni, bár macerásabb, mert nem tudja úgy megvetni a lábát, mint az erkélyen. Egyébként az előző lakónál kb 10 éve volt betörés és látszik a háló ablaknál a roncsolás, de feladták és az erkély ajtón jutottak be végül. Azóta biztonsági, kiemelés gátló ablakok lettek beszerelve, zárható alu redőnnyel.
Az erkélyről a "legkönnyebb" bejutni, de egy beltéri kamerán is gondolkozok, hátha a mégis sikerülne neki a hálóból... -
-
Viktoár
addikt
válasz sambenez #7783 üzenetére
Felénk az egyik zöldséges boltnál a bejárat felett van kirakva egy kamera ami a bolt előtti területet figyeli.
Kérdeztem a tulajt hogy kivel és hogyan szokás ezt engedélyeztetni. Azt mondta ő nem kérdezett senkit/semmit csak felrakta és kész. Szarik rá hogy szabad-e de az ő áruját ne lopkodják el.Egyébként ennek a szabályozásnak hol lehet utánaolvasni illetve hogy milyen szankciókra lehet számítani?
Nem akarok én rosszat senkinek csak szimplán érdekel a dolog.Üdv:Viktor
-
bigrock
Topikgazda
válasz Viktoár #7787 üzenetére
Egyelőre teljes a fejetlenség a szabályzásban. Itt olvasható némi érdekesség, de ember legyen a talpán, aki a gyakorlatban ezt alkalmazni tudja. Csak egy apróság: ha a kamerád a saját portádat nézi, a bejövő postást/vizest/gázost stb... tájékoztatnod kell, hogy videofelvétel készülhet róla. Fura világot élünk...
[ Szerkesztve ]
-
sugarforce
addikt
válasz bigrock #7788 üzenetére
Azert van itthon egy ket ervenyben levo szabalyozas, ami eddig is vonatkozott a kamerazasra, tarolasra, rogzitesre, a gdpr nem szol bele hatalmas mertekben.
Aki megfelelt az eddigi szvtv es info torvenynek, annak nagyon nem kell belenyulnia a rendszerbe.
Tajekoztatast meg eddig is kellett volna alkalmazni.[ Szerkesztve ]
-
bigrock
Topikgazda
Talán korábban már írtam: van egy nagy ügyfelünk, pár éve kb. 6 hónap lefolyása alatt >10 mFt értékben loptak el tőlük acél termékeket, a biztonsági őrök hathatós közreműködésével. Persze, lebuktak a lopók az őrökkel együtt. Ment a bírósági tárgyalás, ahol a kamera felvételeket mutatták be terhelő bizonyítékként. Tanult őr barátunk ügyvéden keresztül visszaperelte a céget, miazhogy 168 óránál tovább megőrizték a felvételeket? Nem tudom, mi volt a végkifejlet, de érdekes dolgok ezek...
-
Samus
addikt
Sziasztok,
Kültéri wifis kamerából mi az ajánlott? Olyan kellene, ami:
-bírja a kültéri használatot
-wifin csatlakozik a hálózathoz
-memóriakártyára rögzít
-távolról nézhető mobilon (Android), plusz pont, ha mozgatható is.
-mozgásérzékelés és természetes éjjel is lehessen látni valamit a felvételből.Ár nincs megszabva, a legjobb ár/érték arányú cucc kellene, ami két hétnél tovább megy, EU raktárból az ára miatt (kettő kellene). Nem nekem kell, kollégámnak. Tudhat felhőbe is menteni, de ha fizetős, úgysem használják majd a funkciót.
[ Szerkesztve ]
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
félisten
válasz bigrock #7788 üzenetére
Nem igazán látom a fejetlenséget a szabályozásban -- az sajnos teljesen egyértelmű: közterületre nem irányíthatunk rögzítő kamerát. Ezen persze lehet vitatkozni, én sem szeretem, de ez van.
A menetrögzítő kamerákra egyelőre egy hajszálnyival enyhébb a tilalom, de hamarosan rájönnek, hogy tulajdonképpen ugyanaz a kettő. Mármint adatvédelmi szempontból, és mostanában ugye az a szent tehén.
MaCS
-
chris-77
csendes tag
válasz MaCS_70 #7794 üzenetére
[OFF]"A menetrögzítő kamerákra egyelőre egy hajszálnyival enyhébb a tilalom, de hamarosan rájönnek, hogy tulajdonképpen ugyanaz a kettő."
Én úgy tudom, hogy simán felvehetsz bármit, viszont a felvételt engedély nélkül nem oszthatod meg senkivel.
Tehát nem töltheted fel mondjuk a youtube-ra.HWSW Fórumra Csatlakozott:2002. szept. 13.
-
szadam123
csendes tag
Sziasztok!
Van egy IP kamerám, amit nem érek el internetről.Publikus fix IP, Port forwarding, DMZ, és ddns beállítva. Helyi hálózaton, helyi IP-vel Internet Explorer-rel simán bejön a bejelentkező felület és be is tudok lépni és látom a kamerát és a NETSurveillance WEB gui-ját. Azonban ha http://PublikusIP-vagy-hostname:port -on próbálok belépni akkor előjön a bejelentkező felület, azonban a user/pass beírása után azt a hibaüzenetet dobja fel hogy: "Nem található eszköz". Emellett az OBS Studio program simán veszi a streamet interneten keresztül.
Milyen beállítás lehet hibás? Miért nem találja az eszközt?
Nekem úgy tűnik, hogy a port forwarding és a ddns-el nincs gond mert a bejelentkező felület bejön. Próbáltam a kamera dns beállítását 8.8.8.8 vagy 8.8.4.4-re állítani, de nem változott semmi.
Már elég sok fórumot végigolvastam de nem találtam megoldást, remélem Ti tudtok segíteni.
Előre is köszönöm! -
félisten
válasz chris-77 #7797 üzenetére
"Én úgy tudom, hogy simán felvehetsz bármit, viszont a felvételt engedély nélkül nem oszthatod meg senkivel.
Tehát nem töltheted fel mondjuk a youtube-ra."Igen, ez volt a helyzet, egészen 2014. március 14-éig. Aztán jött az új Ptk., am ami már explicit korlátozást tartalmaz a felvételek elkészítésére is. Ehhez jön még hozzá az adatvédelmi szabályozás.
Ez így együtt szerintem egy szerintem meglehetősen életidegen, erősebb jogos érdekeket sértő szabályozást alkot, amit viszont mégiscsak be kell tartani.
A GDPR miatt most nagy a mozgás adatvédelmi területen, és ennek bizony a magánszemélyekre is lesz hatása.A tendenciák sajnos elég rossz irányba mutatnak, lásd nyugati szomszédainkat, ahol 10e eurónál indul a büntetés egy fedélzeti kamera használata miatt.
MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ukrajnai háború
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Mous iPhone 16 Pro Max tok
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs