Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz BLUE TORNADO #81963 üzenetére

    Van itt a forumon "Szünetmentes" topic, ahol egyébként az első kérés:
    olvasd le az adatlapról a max current/watt és a nominál watt értékeket.
    Előbbi azért kell hogy biztosan ne oldjon le 1 pillanatnyi túlterhelés miatt induláskor a szünetmentes, mert amit általában max-ra írnak, na felfutás alkalmával 1-1 pillanatra de ahhoz képest felszorozva terhlheti a betápot.
    Utóbbi meg azért hogy meg lehessen tippelni hány percig fogja bírni az áthidalást.
    Igen jól olvasod, ebben az árkategóriában percekről beszélhetünk(esetleg 20-30 perc), hiába kis fogyasztású az a szivattyú, meg gondolom van valami központi "kis számítógép" akármilyen kicsi, annak is tápot kéne adni.

    A másik tényező hogy ilyen olcsóbb egységeknél van áthidalási idő. Minimális de van, amit nem mindegyik berendezés szeret.

    Egyébként további probléma forrás hogy keringető szivattyúk-motorokhoz alapvető ajánlás a tisztán szinusz hullámot kiadó szünetmentes, mert ezek a motorok ezt szeretik, nem szeretik azt amikor valamilyen megoldással csak közelítik a szinusz hullám jelalakot.

    Szal első blikkre a javaslat hogy gyűjts egy kis tőkét egy tisztán színuszos inverterre, pl SPS SOHO típus, elvileg 300VA-es kimeneti egység elég lehet, de azért a wattos paraméterek alapján utána kell számolni, mert a VA nem egyenlő 1-1ben watt-ra.
    Mivel ez csak az inverter, ennek a csatlakozó pólusaira rá kell még kötnöd külső akkumulátorokat, pl 2 db 12V-os 24Ah aksi már bőven elég lesz kezdésnek.
    De ez nincs meg 20k-ból.

    20k-ból talán kezdj el vadászni HA-n a "tisztán színusz" használt szünetmenteseket hátha szerencséd lesz mint nekem és találsz 5k hufért, egy aksipakk beléjük még 14k huf lehet mostanság.

    De azért a watt értékek kellenének, hogy még is mekkora max teljesítményű eszköz fog kelleni.

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák