Új hozzászólás Aktív témák

  • Lompos48

    nagyúr

    válasz Speeedfire #10194 üzenetére

    Elkaptál! Életemben nem tanultam szuperpozícióról. Az ilyen példákat kizárólag Kirchhoff törvényeivel számítottam/-tuk. Egyébként a szuperpozícióra rákerestem és így, jó néhány (nagyon-nagyon sok :(( ) évvel tanulmányaim befejezése után a véleményem az, hogy: le a kalappal. Bevágom ide, bár nem hiszem, hogy ne tudnád.

    1. Az adott áramkörökben egy generátort meg kell hagyni, a többi generátort helyettesíteni kell. Az áramgenerátorokat szakadással, a feszültséggenerátorokat rövidzárral kell helyettesíteni.
    2. Az így készített áramkörökben ki kell számolni a generátorok által létrehozott részfeszültségek, részáramok értékét. Minden generátorral meg kell ismételni.
    3. A végeredményt megkapjuk az egyes részeredmények előjeles összegeként. Iránnyal rendelkező mennyiségnél az előző áramkörökben kiszámolt értékek összeadásánál, ha az egyik érték az eredetivel ellentétes irányba mutat, akkor azt kivonni kell belőle. A lineáris mennyiségek így kiszámíthatóak, a nem lineárisakat pedig ezekből meg lehet állapítani.

Új hozzászólás Aktív témák