Új hozzászólás Aktív témák

  • CPT.Pirk

    Jómunkásember

    válasz Lompos48 #53286 üzenetére

    Izé, csak hogy képben legyen minden, ez még mindig a tervezett mérőműszerem, ami DDS-el állítana elő mérőjelet, amit a mérendő láncon átvezetve és azt visszamérve, annak amplitúdó és fázis paramétereit nézné a mérés frekvencia tartományában a megadott frekvenciákon. Ez jelenleg a DDS képességei miatt maximum 50MHz-re van tervezve. Erősítők, szűrők, vezetékek mérésére, stb.
    Esetleg némi alap oszcilloszkóp funkció is kerülne bele (miért ne?), de az már PC oldali kérdés.

    Viszont azt hiszem át kell gondolnom mindent. Az AD-k esetén megoldható, hogy mindkettő 0..1Vpp tartományban mérjen, és akkor őket lehet közös úton járatni. Lehet kell még egy második osztó IC is a PGM elé hogy biztosan benne legyek 0..1Vpp tartományban minden mért jelnél, de ez mondjuk megoldható.

    Így persze a komparátorokkal kell valamit csinálnom. Ő velük fázistolást szeretnék mérni. Ez lenne az elv:

    ahol a fotodiódák meg az ellenállások és a táp helyén lenne 1-1 komparátor kimenete, -a komparátorok inverz módon lennének bekötve- (a komparátorok egyik bemenetére az előállított, a másikra a mért jel menne), a többi részt meg az FPGA-ban valósítanám meg. Így a számláló értéke arányos lenne a fázistolás pontos értékével, ráadásul a pozitív és negatív fázistolás is meg lenne különböztetve. A nagy frekvencián járó FPGA-nak ez a mérés nem okozhat gondot.

    Hmm most beugrott, hogyha leosztom a kör elején a DDS-el előállított jelet a 0..1Vpp tartományba a komparátorok számára, akkor mehet az AD-k mellé a komparátor is, így nem kell külön osztó és erősítő neki, csak egy fix osztó a DDS-re menő bemenetre. Így amikor az osztó..PGM lánc megfelelő feszültség szintet állítana be az AD-k számára, akkor a komparátor is tudna menni. Hmm. :)

    [ Szerkesztve ]

    Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

Új hozzászólás Aktív témák