Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Csápájev

    őstag

    válasz manio #68652 üzenetére

    Ime, itt mostad össze az otthonra ajánlott graefet a kávézóba nem ajánlott eurekaval.

    Az összes többi,amit itt összehordtál meg masszívan nem igaz.
    Rengeteget írtunk már lefolyásokról, színről, mindenről.

    Bevallom nem tudom milyen kávékat szeret Parci.
    Az sem igaz,hogy bárkinek egyet kéne érteni vele, sokat vitatkoztam vele,de ahogy néztem más is.
    Az meg csak szimpla személyeskedés,hogy szerinted ő megállapodott az olaszos pörkölésű kávéknál, azaz szerinted le van maradva...
    Milliószor ajánlunk világos pörköléseket, CM stb kávékat, tehát tényszerűen nem igaz,amit írsz.

    cm702 egy kiváló ár / érték arányú belépő őrlő otthonra.
    Ebben az árkategóriába kompromisszumokat kell kötni,de sokan próbáltuk és bár már Mazzer minire váltottam tartom,hogy abszolút ajánlott, ahogy írtad kompromisszumokkal, az egyik ilyen pl,hogy fokozatos.
    Ez világos pörköléseknél fog inkább kijönni,de maradjunk annyiban,hogy sokkal drágább darálóknál is van valami kompromisszum és ráadásul nem azt állítottuk,hogy tökéletes lenne.
    Kicsi, olcsó, kevés pangó marad benne és ha vegyesen iszik olaszos és világosabb pörkölésű kávékat, akkor 90%ban be fogja tudni lőni a használója az adott kávéhoz.

  • Parci

    HÁZIGAZDA

    válasz manio #68652 üzenetére

    "A topic-gazda - az évek során megfigyelhetően lanyhuló kísérletezési kedvvel - megállapodott az olaszos pörkölésnél - melynek ízvilágát szokás itt (ét)csokisnak nevezni -, nagyvonalúan lecitromkávézva a többi néhány tucat ízjegyet.
    Márpedig a topic-gazda véleményét tanácsos osztani, khm, mint az közismert..."

    az első fele szimplán tévedés. nem iszom robusztát (soha nem is ittam) és nem iszom sötét pörit. magamnak is gyümölcsösre pörkölök. amit citromlének hívok, az hibásan alulpörkölt kávé -- vagy egy olyan kávé, amiből én csak citromlevet tudtam csapolni. casino mocca előfizum sem azért volt, mert olaszra gyúrnék, ahogy paljoc sötétebb pörijei miatt sem azért sírtam, mert olaszmán vagyok kávéban. de azért jól megfejtetted, hadd gratuláljak. :U

    ja, az évek során lanyhuló kísérletezési kedvet úgy hívják, hogy "megérés, elrendeződés". ritka az olyan eltartott ujjú f@sz, aki képtelen egy pohár bort élvezettel meginni, mert mondjuk tíz év után is az ízeket szálazza, a hibákat keresi, a savgerinc szerkezetésben megérzi a bizonytalanságot, "szakmázik". én ennyi idő után egyszerűen kontextusba tudom tenni a dolgokat, tudom, hogy miről maradok le, ha magamnak pörkölök, tudom, hogy mi a "csúcs", ahogy azt is, hogy mi az, ami "már elég". (igen sok ember tart atom sznobnak azért, mert ez a "már elég" olyan, amilyen)

    a második feléért, mivel az nettó szemétkedés (bár az egész kis szösszenet arról szól, hogy te magyarázod másnak, hogy én milyen vagyok. egyszerűbb megkérdezni engem), kapsz egy [moderátori] figyelmeztetést most.

    és picit lejjebb adhatnál a mellényből, a frankó megmondásából.

    [ Szerkesztve ]

    dicranum scoparium + genista pilosa = :)

Új hozzászólás Aktív témák