-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
paljoc
tag
válasz SoundON #97991 üzenetére
Nem hinném h a kar hőmérsékletét mérte volna, hisz ahogy a víz megàllt, egyből zuhanórepülésbe ment át a kijelző. Magával a fém csőrrel egy icipici ponton érintkezett a fém tüske, míg a kifolyó víz kb. a teljes utolsó egy cm-t vette körbe. De nyilván belejátszik az is a mérésbe h hozzáért a fémhez, plusz az ikea hőmérő valóban nem egy villám, de nem is laboratóriumi mérésként kezelendő ez a 4 évvel ezelőtti tevékenység, főleg pedig nem azt szándékozik jelenteni/mutatni h a catler jobb lenne akár egy LM-nál vagy egy tuning GC-nál, azt viszont mondom/tapasztalom h igen jól kitalált kis masina ilyen téren, de természetesen ez sem tökéletes. Nekem mindenesetre megfelel.
-
verti1
tag
válasz SoundON #97991 üzenetére
A Marzocco-n én 0.4 fok lengést látok a GC-n 0.3 fokot. Szerintem ennek csak laboratóriumi körülmények között van jelentősége. A tized fokos hőmérséklet beállítást is túlzásnak tartja a hardcore kávésok többsége és nem is valószerű a mindennapokban. A másik dolog, hogy a stabilitás nagyon fontos, de nem minden. Illetve nem elég magában a “tökéletes” kávéhoz. Tudom, hogy te nagyon elemzed a kávét, vizet, hőmérsékletet és mindent, de 0,1 fok mit befolyásolhat? Nem tudsz úgyse két tökéletesen egyformát húzni. Ha minden paraméter egyforma is, mindent rögzítesz akkor is ott van pl. az előkészítés. Soha nem lesz két egyforma shot amiből te 0.1 fok különbséget kiérzel.