-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SiD-
tag
válasz Polarstar #21622 üzenetére
én voltam a Bartókon, az Addicted-ben. az enteriőr eléggé kis egyszerű, picit talán fantáziátlan és üres volt, amikor ott jártam, a kávé viszont finom (a The Barn pörkölőtől, Berlinből). a géppark: La Marzocco Linea MP + LM Vulcano őrlő. a barista mérte az őrlemény és az ital tömeget is.
-
SiD-
tag
válasz ronin s8 #22842 üzenetére
a hőmérséklet belövése után is hagyott még meglepetéseket a Strada EP.
a nyomásprofil követése -ahogy azt a gép elektronikája végzi- egy tökéletes világban működne csak.
akit érdekelnek a technikai részletek, azoknak íme két kis olvasmány a témában:
http://everylatte.blogspot.hu/2013/05/the-practical-guide-to-strada-ep.html
http://nickcho.tumblr.com/post/41769569031/strada-ep-pressure-loop-modification -
SiD-
tag
kb ennyit ér ez a gép, nem mondanám jó vételnek.
ez a fazonú Saeco Aroma kapható volt réz- és acélbojlerrel is.
a szűrőtartó karról lehet őket beazonosítani.
a rézbojlereshez krómozott réz kar járt, az acélhoz pedig alumínium.
ez az utóbbinak tűnik, kb ugyanaz a beltartalma, mint a mostani Poemiának, talán a csövek, kapcsolók és a gőzcsap ebben még jobb minőségűek. -
SiD-
tag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #23273 üzenetére
én egyértelműen a primo Baby-vel mennék ezek közül.
-
SiD-
tag
-
SiD-
tag
válasz pusi1981 #26331 üzenetére
az nem vízkő lesz, mert akkor nem menne a forró víz opció sem.
szereld le a KPE tetejéről a krémesítő szelepet! (két csavar tartja)
húzd ki a rugót és óvatosan szedd ki a kis golyót is, majd alaposan pucold meg a golyót és a szelepfészket is, majd szereld össze és jelentkezz, hogy megoldódott-e a probléma! -
SiD-
tag
ha mechanikus E61-ről van szó, akkor használattól függően 2-5 évente nem árt kicserélni a szeleptőkéket, mert puha sárgarézből vannak és elkophatnak, illetve a beleágyazott gumi tömítések is elöregedhetnek.
ilyenkor a fej alul ereszt felfűtéskor vagy kávéfőzés alatt, az indító kar szorul vagy kávéfőzés alatt kimozdul.
szerencsére ezek olcsó és folyamatosan kapható alkatrészek. -
SiD-
tag
válasz ronin s8 #27587 üzenetére
a Nuova Simonelli Mythos One az a bizonyos őrlő.
Ronin próbált valamit körülírni nekem, amit én az ital sűrűségével, viszkozitásával hoztam összefüggésbe (nem biztos, hogy ő erre gondolt), amit én meg a Mythos őrlő őrleményprofiljával hoztam összefüggésbe.
még nem jártuk körül szisztematikusan ezt a kérdést, mindössze pár kóstolásos teszten vagyunk túl, melyeken azt tapasztaltuk, hogy egy Mazzer Roburhoz vagy Konyhoz képest a Mythos-os kávék testben és sűrűségben egy picit alacsonyabb pontot kapnak, de íztisztaságban, transzparenciában: az ízek elkülöníthetőségében pedig magasabbat.a Mythos One 75mm-es, sík tárcsás kivitelű őrlő és nagyon sok érdekes megoldást tartalmaz:
fűti / hűti az őrlő kamrát, így a kijövő őrlemény egész nap fix hőmérsékletű.
persze így az őrlőnek is van felfűtési ideje, előre be kell kapcsolni a kávégéppel együtt.
ezen kívül a kések 45°-ban meg vannak döntve, hogy minél kevesebb pangó őrlemény maradjon a rendszerben és a fordulatszáma is elég alacsonynak mondható. -
SiD-
tag
válasz ronin s8 #28474 üzenetére
reagálnék!
lehet véleményed és nem lesz sértődés.
anno, amikor elkezdtük a casmót, kinevettünk egy bizonyos pörkölőt, aki azt mondta, hogy nem hajlandó hőcserélős géphez adni a kávéját.
akkor megfogadtuk, hogy mi nem leszünk ilyenek, mert ez sznobizmus.
azóta összesen három helyen volt kávénk HX-es géppel, de most már azt mondom, hogy soha többet!
az össze-vissza hőmérsékleten készített kávé nem oké, amit egy nem szakértő vendég is megérez, ha éppenséggel nem dupla lattét iszik.
tudok olyan kávézót (be is ugrom néha presszózni), ahol az egyedüli barista sok éve összecsiszolódva dolgozik a HX-es gépével és ennek ellenére sem mindig sikerül neki fejöblítéssel korrektül belőni a vízhőfokot. -
SiD-
tag
korrekcióval élnék!
mgy:
"Voltam ma a Feketében, jól elterveztem, hogy hagyom magam meglepni, plusz kérek valami olyat, amit itthon sohasose.
Mi lett a vége? Ittam egy casmo eszpresszót"Ha ez a ma 2016-02-27-én volt, akkor tutira nem casmo presszót ittál! Legalább 1 éve nincs casmo presszó a Feketében.
Soldier2:
"legközelebb ne kínozd magad, 50m a Budapest Baristas, bár újhullámos kávéban szerintem nem hozzák a Mantra/Fekete páros szintjét, de van "sötétebb" pörkölésű kávé is, vagy a Mantra (kb 10 perc gyalog). Persze ne robusztás bárkeveréket várj egyik helyen sem, de inkább bejöhet neked mint a Casino Mocca a Feketében."Itt meg az nem stimmel, hogy a Budapest Baristas-ban van "sötétebb" pörkölésű kávé is, mert a BuBa a nyitás óra csak casmo-val dolgozik.
uff, köszi a figyelmet!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- EA Sports WRC '23
- Torrent meghívó kunyeráló
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Politika
- Házimozi haladó szinten
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Házimozi, és Hifi kábelezés!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs