-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SiD-
tag
Szevasztok! Ma recover-eltem a kb 5 éve nem használt PH jelszavamat, hogy be tudjak nektek köszönni!
Ha valami kérdés van, akkor itt is elérhető leszek. -
SiD-
tag
válasz Acheron #1677 üzenetére
ebay, kína. kb 3 hét alatt meg is érkezik a cucc, ha minden szerencsésen megy.
ha kényelmesen az egész kittet egy helyről szeretnéd megvenni, akkor ezt javaslom:
http://www.ebay.com/itm/1-set-Dual-Digital-PID-Temperature-Controller-OMRON-Relay-25A-SSR-K-Sensor-/251065413848?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a74aa30d8[ Módosította: radi8tor ]
-
SiD-
tag
ha Gaggiát PID-elsz, akkor szükséged lesz még egy 5.5-os fúrószárra és m6x1-es menetvágóra, hogy a szondának fel tudd bővíteni az eredeti termosztát furatát.
ha ez megvan, akkor az előbb beszúrt kittben lévő szondát simán be tudod tekerni a bojlerbe. plug and play.
az SSR könnyedén rögzíthető a Gaggia Classic hátfalára belülre. -
SiD-
tag
válasz Acheron #1680 üzenetére
lehet venni 4mm-es hőelemet, de tök drága, sokkal inkább megéri fúrni.
szerintem még úgy is olcsóbban jössz ki, ha esetleg meg kell venned hozzá egy 5000Ft-os menetmetsző/menetfúró készletet (tételezzük fel, hogy fúrógéped van).ha New Baby-d van, ott egy kicsit trükkös lesz az SSR elhelyezése.
én a készüléktörzsbe szoktam felszerelni úgy, hogy a törzs hátulját megfúrom és egy átmenő csavarral + anyával rögzítem az SSR-t. nem kell parázni tőle, hogy műanyagra csavarozod fel, ezek sokkal nagyobb terhelésre tervezett SSR-ek, a Gaggia fűtőbetét ki-be kapcsolgatásától nem melegednek fel jelentősen. -
SiD-
tag
La Scala felsőszűrőt egy tompább csavarhúzóval vagy egy erősebb kiskanállal lehet leszedni.
oldalról be kell támasztani a csavarhúzóval és simán lefeszegetni, persze csak óvatosan.http://prohardver.hu/dl/upc/2013-08/23/47340_vmldhyqvkbyvloeh_se61_screen_removal-01.thumb.jpg
[ Módosította: Parci ]
-
SiD-
tag
apropó Kagumoini.
aki még nem kóstolta, a Lumen kávézóban még kb 2-3 napig bent lesz az egyik őrlőben és azt kell mondanom, hogy az összes hely közül, ahol eddig bent volt, stabilan itt a legfinomabb (pedig nem La Marzocco a gépük, "csak" egy E61 fejes ECM Michelangelo).más: ez teljesen PH kávéfórum exkluzív hír: nem bírtam ki és ma este rákóstoltam a tegnapi tesztpörköléseinkre és az új Yrga teljesen kiverte nálam a biztosítékot. ilyen eszpresszó élményem az utóbbi 1 évben nem volt! még a zaccpogácsa is gyümölcsillatú. olyan intenzív édes-savas egzotikus gyümölcsösség van ebben a kávéban, hogy majdnem lerepült a fejem. állati izgatott vagyok, hogy milyen lesz pár nap múlva, amikor teljesen letisztul és ez még csak az első profil kísérletünk egyik eredménye....
-
SiD-
tag
válasz radi8tor #1749 üzenetére
tőlünk, azaz a Casino Mocca kávépörkölőtől.
aki még nem ismer, annak elmondom, hogy nem csak kávéfőzőket javítok, tuningolok, hanem két hasonlóan fanatikus barátommal együtt van egy kávépörkölőnk, a Casino Mocca.
nem állandó keverékeket (blendeket) tartunk, hanem változatos single origin arabica kávékat, melyekkel az adott termőhely jellegzetes ízeit próbáljuk nektek bemutatni mind eszpresszó, mint filterkávé formájában. -
SiD-
tag
válasz radi8tor #1751 üzenetére
nem megyünk rá ilyen divatos buzzword-ökre, mint a BIO, bár az etióp kávéinknak van organic fairtrade minősítése, de úgy gondoljuk, hogy nem ez a lényeg.
eleve olyan importőröktől vásároljuk a kávét, akik specialistái az adott termőhelynek, tehát alapból csupa magas minőségű mintát kapunk tesztelésre. ezeket a mintákat lepörköljük, végigkóstoljuk (a csapatban a 2013-as kávékóstoló világbajnok, Horváth Lajos) , majd a saját szubjektív ízlésünk alapján választunk belőle (jelen esetben pl. 16 kávéból kettőt) és bízunk benne, hogy ami nekünk, az nektek is ízleni fog! -
SiD-
tag
válasz radi8tor #1762 üzenetére
Az Ascaso Dream olyanoknak való, akik nem gondolják komolyan a kávézást, csak valami konyhadíszre van szükségük. Tulajdonképpen nem rossz anyagokból felépített gép, de minőségi kávézásra mégis alkalmatlan a kis hőstabilitású bojlere miatt. Kezdő gépnek esetleg ajánlanám, ha nem ennyibe kerülne.
-
SiD-
tag
válasz radi8tor #1765 üzenetére
egyébként, amikor elkezdtem az otthoni eszpresszózást és lövésem nem volt az egészről, akkor nekem is ezek a gépek imponáltak: akkor a Francis Francis X-1 és az Ariete Café Retro nagyon tetszett (naná, hogy piros színben!). szerencsére előbb fórumoztam és csak utána vásároltam, így elkerültem ezeket a sorscsapásokat.
azóta szedtem szét ilyen gépeket és hálát adok magamnak, amiért előbb olvastam és csak utána vásároltam. -
SiD-
tag
válasz -HajTömeg- #1767 üzenetére
a bojlerek bronzból, rézből, rozsdamentes acélból vagy alumíniumból szoktak készülni, a fűtőbetétek pedig vagy rézből vagy rozsdamentes acélból.
ezekből ami kényes, az az alumínium, ami nagyon érzékeny a víz minőségére.
a réz vagy acélbojler szinte elpusztíthatatlan.
célszerű olyan gépet vásárolni, amihez van alkatrész utánpótlás.
pl. az 1978-as Gaggia Baby-hez még ma is kapható minden. -
SiD-
tag
a piros kávégépet kereső kolléga figyelmébe ajánlom ezt a szettet (tudom, használt):
http://www.ebay.at/itm/gaggia-classic-baby-Kaffeemuhle-commercial-Bar-PUB-Tassen-Espressomaschine-/231042493532?pt=DE_Haushaltsger%C3%A4te_Kaffeemaschinenzubeh%C3%B6r&hash=item35cb34ac5c -
SiD-
tag
a piros Baby-n a harmadik cső nem ér le teljesen a tartály aljáig és egy membrános kapcsolóba vezet.
ha ez a cső már nincs víz alatt, akkor jelez a gép, hogy alacsony a vízszint.
ez csak ebben az átmeneti modellben volt. (ez a Baby külsőre úgy néz ki, mint a bakelit Baby, de még öntvényházas, mint a primo modello). -
SiD-
tag
válasz tariattila #2525 üzenetére
55-ért most azonnal megveszem.
-
SiD-
tag
válasz zolnagy #2532 üzenetére
öblítsd át hidegzsíroldós vízzel! a tartályban lévő vízhez keverj hozzá egy kevés hidegzsíroldót és azzal öblítsd át a gépet, majd cseréld ki tiszta vízre és azzal is nyomd át, majd gőzzel ugyanezt, így garantáltan tiszta és mellékízmentes lesz a gép.
robusztás kávékra az alábbi tippem van: ne az első felfűtés után készítsd a kávét, mert akkor nagyon túllövi még a fűtést. várd meg a második vagy harmadik felfűtési ciklust és onnan szörfözz lefelé a hőfokkal némi fejöblítéssel!
-
SiD-
tag
Hú, szevasztok! Jól elfáradt estére a Casino Mocca crew....
Sajnálom, ha sokat kellett várnotok az eszpresszó kávéra, ennek az volt az oka, hogy a szervezők úgy informáltak minket, hogy a rendezvény tematikája az otthoni kávéfőzés lesz, ezért egyik kiállító se hozzon ipari kávégépet. Így esett a választás Zoli Keripar-Gaggia hibrid gépére, amin ráadásul 18g-os dupla presszókat húztunk nyitott szűrőtartó karral + 15g-os VST szűrőkosárral, tehát egy körben egy kávét tudtunk prezentálni.
Azért örültünk nektek, ha nem is sokat tudtunk beszélgetni. A cold brew ízlett az emberek 99%-ának. Tobee az 1%. -
SiD-
tag
Egyébként minket is meglepett, hogy nem volt kint a Kapucziner vagy legalább valamelyik élvonalbeli budapesti kávézó, mint "kiállító".
Az érdeklődőbb szakmai kávézók személyzete azért kint volt, mint látogató vagy filterkávé versenyző:
szép számmal képviseltette magát az Espresso Embassy és a Madal Café, kint volt Edit és Dave a My Little Melbourne-ből, Joci a Tamp & Pull-ból, András és Ricsi a Feketéből, Gábor a Coffee Cat-ből és még sokan mások (sorry, ha nem mindenkit vettem észre). -
SiD-
tag
nem egészen, mert a mi Yirgacheffe kávénk mosott feldolgozású és a Kochere körzettől keletre található Gedeb körzetből származik, a Knots család mosóállomásáról.
tehát más a feldolgozási eljárás és a termőhelyek mikroklímái is különbözhetnek: ez más ízeket eredményez, nem beszélve a pörkölés különbözőségéről, ami szintén változtathat az ízeken.[ Szerkesztve ]
-
SiD-
tag
válasz -HajTömeg- #6656 üzenetére
valószínűleg nyomásmérő lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.