-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
konzumpro
senior tag
válasz rgaspar #133742 üzenetére
Nézd meg ezeket is:
https://eszpresszo-kavefozo.arukereso.hu/sage/ses875-barista-express-p434411490/
https://eszpresszo-kavefozo.arukereso.hu/sage/ses878-the-barista-pro-p471403458/Igazából az Express nem rosszabb mint a Pro, fél perc alatt felfűt, gőzre se sok idő hogy válts, a Pro ebben jobb, de gőzölni nem olyan jó vele mint bármelyik thermoblokkossal, nekem az automata jobb gőzre ha felfűt.
[ Szerkesztve ]
-
konzumpro
senior tag
válasz verti1 #133828 üzenetére
Miért nincs nyomás? Ha lefűrészelem egy kotyogós tölcsérét, ott se lesz nyomás? Mert végülis ha nem lenne tölcsére a kosárnak egy kotyogósban és nem folyna ki felfelé egy csövön a főzet, bele lehetne fordítani egy bögrébe és kész.
Ja már látom miért nem lenne jó, van egy hézag a kosár körül ahol megmaradna a víz. Jó konstrukció ez a nápolyi!
[ Szerkesztve ]
-
konzumpro
senior tag
válasz DrDobos #133877 üzenetére
https://www.tchibo.hu/kavescseszek-es-poharak-c400061773.html
Itt a To-go bögrék? -
konzumpro
senior tag
válasz donat_sz #133944 üzenetére
Gőzölés főzés előtt - ugyan nagyon kicsi a thermojet a gépben, így kicsi a hőtehetetlensége, de valamennyit mégis számít ha nem hidegen indul.
Savas kávé - erről a szaktársak rendelkeznek tapasztalattal, de általában a sötétebb pörkölések kevésbé savasak.
A hosszabb előáztatás nálam javított a savasság problémán mindenféle kávégépen, Sage Bambino, Barista Pro, kapszulás gépek, automata...
-
konzumpro
senior tag
válasz donat_sz #133949 üzenetére
Amit még elfelejtettem, hogy ha duplát főzöl, kiegyensúlyozottabb eredményt kapsz.
Sage-nél a második-harmadik főzés ami már rendben van hőfokilag, vagy ahogy írod, duplafalúval üresen átfőzöd többször.
Előáztatás - Bambino Plusnál hosszan tartva a manuális főzéshez a gombot, ha jól tudom maximum 10 másodperc lehet. Sima Bambinonál nincs háromjáratú, így többször is neki lehet futni az előáztatással való hosszabb főzésnek.
-
konzumpro
senior tag
válasz donat_sz #133955 üzenetére
Sage-nél nálam duplánál újra be kell állítani az őrlőt és nem durvábbra mint más gépeknél hanem finomabbra. Gyanítom a szimplánál nem igazi a presszó, csak ahogy tömörödik, felpréselődik a felsőszűrőre és a befeszült kávépogácsa illetve inkább kávézacckúp szabályozza a nyomást, lefolyást.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest