Új hozzászólás Aktív témák

  • Ariadne

    őstag

    válasz mynames #2550 üzenetére

    Ugyan messze nem ismerem annyira a témát, mint ungawa, de jól körbejártam ezt a hitel (kölcsön) dolgot, a nyáron vettünk fel mi is, így amit tudok, írom addig is.

    Kérdés, hogy a lakáskasszád OTP-s vagy Fundamentás, mert ha lakáskasszával kombinált hitelt veszel fel, akkor beviheted a meglévő lakáskasszát is, csak mindegyik banknak megvan, melyikkel dolgozik együtt. 4 éves lakáskassza jobban megéri, hitelbe betörlesztésnél meg mindenképp (hosszabb távon nem olyan versenyképes a kamata). Nekem ilyen van, és szerintem megéri, mivel 4 évig csak Fundamentát meg kamatot és kezelési költséget fizetek, aztán a 4. év végén a tőkébe (!) törlesztik be automatikusan a lakáskasszát, ezzel lecsökken a törlesztő onnantól és normál annuitásos hitelként ketyeg tovább.

    3 hónap munkaviszonyt szerintem mindenhol kérnek... :U

    A szerződést eleve úgy kell megkötni, igen, hogy benne van, melyik banktól felvett hitelből fizeted. És érdemes nem is két, de legalább 3 hónapot írni bele, legalább ennyi idő mindenképp kell, hogy biztosan tudj szerezni hitelt.

    Biztosítást csak onnantól kell neked kötni, ha már a tiéd (te vagy bejegyezve a tulajdoni lapon tulajdonosként és átvetted) - de még nem a tiéd, addig az építtető kára, ha kitöri az üveget... De a hitel miatt úgyis kötelező lesz majd a lakásbiztosítás, sőt ha jól tudom, életbiztosítás is, ha egyedül veszed fel. Bár nem tudom, kezessel ez hogy módosul, erről nincs tapasztalatom.

    mod: És ne hagyd, hogy csak az építtető ügyvédje szerkessze a szerződést! Mindenképpen, elengedhetetlenül fontos, hogy saját ügyvéded (ismerős, vagy ha nincs, akár fizetett is) is megnézze, mivel csak az fogja a te érdekeid szerint nézni és adott esetben módosíttatni a szerződést, akinek te fizetsz. Akinek az építtető fizet, az az építtető érdekében jár el. És nem mindegy, hogy kinek kedveznek a szerződési feltételek... :U

    [ Szerkesztve ]

    "In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

Új hozzászólás Aktív témák