Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz Frawly #16811 üzenetére

    Openbox-szal minden jó eddig, bár még panelt nem izzítottam be rajta. Simán vált teljes képernyős videóról. Meg jó újra látni azt a funkciót, hogy az alkalmazások között váltva egy menülistában megjeleníti az összeset, ami között váltok. Igaz 30 MB-tal több memóriát foglal (nem csak ő maga, hanem a picom-mal együtt és ehhez hozzájön még a panel, ha lesz), de sokkal többet is tud, pl. valódi átlátszóságot a fake helyett (fake-nél csak a háttérkép üt át az átlátszó elemen, nem az, ami valóban esetleg mögötte lenne, igaz nekem ez utóbbi is megfelel).

    A másik hátránya az Openbox-nak a nagyobb memóriaéhség mellett, hogy hosszabb listákat görgetve, meg tearing tesztvideókat futtatva, kicsit néha bedarabosodik a görgetés, arrébbmozgás, meg egy nagyon kicsit lassabban is tölt be, néhány ms-ummal. Ez utóbbi két jelenség viszont nem konkrétan ennek a WM-nek a hibája, hanem a X.org velejárója, a Wayland itt előnyben van, kevesebb a lagja, kevesebb a CPU/GPU overheadje, gyorsabban képernyőre vágódik a WM, nem kell külön kompozitort futtatni mellette, mert már önmagában a waylandes WM is egy kompozitor.

    Amit meglepve tapasztaltam hosszú X.org-os kihagyás után: a compton helyett picom van, ami szinte ugyanaz, comptonból forkolt kompozitor. Ennek kicsit szokni kell a másságát.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák