Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz ubyegon2 #16936 üzenetére

    Azt én sem értem, hogy minek szivatja magát 14.04-es Ubuntuval. 2019. április 30-án lejárt a támogatása, azaz már fél éve. Plusz mivel systemd-mentes, ezért semmilyen csomag nem hekkelhető fel rá már PPA-ból sem, mivel szinte minden dependel a systemd-re, meg ilyen régi disztró már a verziófüggőségeket sem tudja kielégíteni, ami újabb csomagoknak kell. Félre ne érts, van értelme a systemd-mentes disztrónak, csak nem egy elavult, régi kiadású Ubuntu formájában.

    Abban egyetértek, hogy desktop vonalon keveset ér a virtuális gépen és szervereken szerzett gyakorlat, mert egész más szempontok jönnek elő, más felhasználás. Nem azt mondom, hogy nem előny egy teljesen kezdő desktopos felhasználóval szemben a linuxos szerveres gyakorlat, de messze nem annyit, mint amit sok ember gondol.

    Nem csak Kéklufi meg én gentoo-zunk, hanem F34R is. HUP-on is van 1-2 emberke. Tény, hogy messze nem olyan népszerű, mint az Ubuntu, Mint, de még az Archnál is sokkal kevesebben használják. Azt még én sem merem kijelenteni, hogy nálam be fog válni, majd meglátjuk.

Új hozzászólás Aktív témák