Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz Rimuru #16938 üzenetére

    Ja, ott pár arc mindjárt facepalmozott, hogy m3-as procira minek a Gentoo. Azért is írtam nekik, hogy hasonló gépen használom én is. Egyébként ez valóban a sors fintora, hogy ott, ahol a gépre optimalizált fordítás előny lenne, ott túl lassú a kódfordítás. Amelyik gépen meg már nem lenne akkora előny, azon meg gyors, hiába nem profitálunk belőle. De ugyanez a kevés RAM-os gépekre, azoknál kell játszani legjobban a swappiness értékével, hogy ne fulladjon swap-hegyekbe, de pont ezek a gépek lennének rászorulva a minél több swapra, minél magasabb swappinessre. Sok RAM-os gépen meg mindegy, mert akár swap se kell.

    @zoltanz: anno nem volt rossz a 14.04. Még én is elég sokáig használtam Kubuntu 14.04 formájában. Elég jó, stabil verzió volt, hosszú használható. De eltelt 6 év. Ha egyszerű, systemd-mentes rendszerre van igény, arra vannak most is támogatott, frissebb disztrók. Ha meg nem cél a systemd-mentesség, akkor 18.04-es Ubuntut tegyen fel, amit majd frissít 20.04-re. Ennyi.

    De épp erről írtam, ha tegyük fel, még támogatott lenne 2024-ig, azzal is mire mennénk. Túl régiek a csomagverziók, függőségi fa vagy a systemd hiánya vagy a verziók miatt borul. Ezért nincs értelme a 10 évig támogatott CentOS-eknek sem. Aki ilyen 10 év támogatásra hajt az vagy olyan lusta, vagy annyira nem ért hozzá, egyik eshetőség sem pártolandó.

Új hozzászólás Aktív témák