Új hozzászólás Aktív témák

  • inf3rno

    nagyúr

    válasz Frawly #18205 üzenetére

    Szerintem egy kicsit túltolod ezt a MS ellenesség témát. Persze, hogy lockolni akarják a user-t, mert hosszú távon azt várják tőle, hogy fizetni fog valamiért. Ezért sem érdekli őket különösebben a kalózkodás, legalábbis Gates azt mondta, hogy nem izgatja, sőt örül neki, mert akinek nincs pénze, az is megszokja a termékeiket, és később megveszi. Én is vettem Windows licenszt, igaz magamnak csak Win7-et amikor már olcsó volt, de másoknak simán vettem most is 20 pénz körül Win10-et. Egyszerűen az embereknek nincs idejük megtanulni egy új OS-t új programokkal, ha már megszokták, és dolgozni akarnak rajta. Plusz hozzá lehet tenni, hogy alapból nem valami superuser kategória az átlag felhasználó. Én is inkább elvi dolgok miatt váltok Windows-ról Unix-ra, leginkább az ilyen google, ms, stb jellegű cégeket akarom elkerülni, mert unom, hogy többet tudnak rólam, mint a saját anyám. Ezen kívül nem akarok többet vírusirtóért és OS licenszért fizetni, illetve valami olyan OS kellene, ami nem "bloat", ahogy te is írod, és takarékosabban bánik az erőforrásokkal. Nem azért, mert gyengék a gépek, hanem azért, mert utálom a pazarlást. IDE terén is váltani fogok, mert már 4 éves a Webstorm, és bár megvenném az újat, de nem szimpatikus az éves licensz, amit azóta kitaláltak. Nem hiszem, hogy van alternatíva, ez 300MB körül eszik, az összes többi IDE, amit 4 éve néztem meg 2GB-ról indult. Belenézek majd a vim-be, hátha tudok kezdeni valamit vele. Igazából nincsenek hatalmas igényeim, automatikus kód formázás, auto completion, refactoring, programnyelvek felismerése és színezése, keresés a kódban bizonyos mappák ignorálásával, némi integráció verziókezelő rendszerekkel, leginkább git-el és svn-el, beépített terminal, projektek listázása megnyitáskor, ilyesmik kellenének. Nem tudom vim-el ez megoldható e, gondolom rá kellene szánnom egy hetet.. :S

    Nem függök így sem, mert bármikor mondom azt, hogy váltok, csak az átállásra időt kell fordítani. Ha szükséges, akkor rá fordítom, ha meg nem, akkor inkább arra szánom, ami érdekel vagy ami pénzt hoz.

    Nekem tökmindegy, hogy mit csinál a Mint vagy az Ubuntu, amikor megjött a systemd, akkor simán feladtam azokat a rendszereket. Másnak szívesem feltelepítem kezdésnek, ha Win helyett Linux-ot akar, magamat viszont nem szopatom vele.

    Buliban hasznos! =]

Új hozzászólás Aktív témák