Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz inf3rno #18218 üzenetére

    De, van rá kapacitásuk, de nem érdekli őket. Meg a MS hozzászoktatta őket, hogy a technikai részletek ki vannak takarva előlük. Így miután hozzá voltak szoktatva ehhez, így nyilvánvalóan nem fognak terminálozni.

    Közben meg régen, míg nem voltak ezek a grafikus felületek, vagy már voltak, de még gyerekcipőben jártak, meg nem sok grafikus alkalmazás volt, addig az átlag ember is teljesen jól elvolt DOS parancssorban, Text User Interface-es Norton Commanderrel, meg Wordstarral, Wordperfecttel, Lotus 1-2-3-mal. Előtte meg Z80-as meg 8080-as klóngépeken CP/M parancssorban, nem voltak a szoftverek sem lokalizálva. Az is abszolválni tudta ezeket, aki nem volt informatikus, nem volt programozó, nem volt angol anyanyelvű. Elfogadta mindenki, hogy a gépek gépi logikával működnek, meredek tanulási görbét igényelnek, gépelgetni kell, megtanulni a technikai részleteket, és nem lehet lazázni, mert a gépi logika kegyetlenül megtorolja az emberi hibákat.

    Meg annyiból nem értem ezt az érvelésed, hogy te Node.js fejlesztőnek tűnsz, nem orvosnak meg hasonlónak. Így nagyon nem érint, hogy a laikus mit hajlandó használni, meg mit nem. Az meg a másik, ha IT-ben dolgozol, akkor meg pláne nagyon melegen ajánlott, hogy ilyen alap unixos dolgokban is képben legyél, Linux terminál, GNU toolok, Perl Regexp, vi használata, stb.. Még ha nem is szereted, akkor is a szerverek, felhős cuccok, hálózati és beágyazott eszközök, BSD-t futtató NAS-ok világában simán elé kerülhetsz egy ilyen rendszernek, amikor is életet menthet, hogy nem akkor kezded nyálazni a for dummies cikkeket, hogy hogyan indulj el a kályhától. Egész máshogy boldogulsz ilyen rendszereken, ha legalább az alap parancsokat ismered, meg össze tudsz dobni egy 2-3 soros shell scriptet, kiigazodsz a man pages világában, stb..

Új hozzászólás Aktív témák