Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz Rimuru #18288 üzenetére

    Cép, minimalista. Csak ubytól nehogy kapj a pálcika WM-ért.

    Ez az Alpine milyen amúgy? Jobb valamiben, mint a Gentoo? Nem ütköztél bele a glibc hiánya miatt valami függőségi problémába? Tárolóiban hány csomag van? Mennyire friss? Egyáltalán rolling vagy kiadás alapú?

    Nem próbáltam még, engem elrettent tőle a glibc hiánya, meg hogy mindenhol azt írják, hogy hálózati és beágyazott eszközökre való az Alpine, nem desktopnak.

    (#18289) cami][us: X nélkül sem kell libcaca-ig lemenni, lehet framebufferben is nyomatni. De nem lesz se hardveres gyorsítás, se vsnyc, se hardvers dekódolás, úgyhogy nem a legideálisabb.

    Lunduke meg sajnos egy barom. Tipikus marketinges megmondóember, látszik, hogy szakmailag alapvetően nincs képben, de nyomja a hülye szövegeit. Állítólag valami disztró fejlesztésében vett részt régen, de teljesen trógernak tűnik az egész témában. Régebben néztem pár videóját a YouTube, mind ilyen konkrétumok nélküli megmondóemberkedés, showmankedés. Nálánál még uby kedvence, a Linux Mind is sokkal nagyobb szakember, legalább az konkrétumokat próbál mutatni meg tanítani.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák