Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz ubyegon2 #18325 üzenetére

    Ezért mondom, hogy ez a minimalizmus mindenkinél más szintű. Már te is sok esetben minimalistának minősülsz a régi üzleti notikkal, Linuxszal, meg hogy néhány dologra már terminált is előszedsz, ezek a legtöbb embernek már fekete mágiaként hatnak. Az ilyen húzásokkal már minimalistább vagy, mint a globális társadalom 90+%-a. Luke Smith csak abban különbözik, hogy ő már eljutott ebben extrémebb szintre, meg erdőben bóklászik, és ezt hivatalosan is életfilozófiává tette. Ezért írom, hogy fejlődési görbe mindig van, minimalizmusban is, ez fokozatokban is megnyilvánul, nem csak a két véglet van, hogy 0% meg 100% minimalizmus.

    Egyébként meg de, a minimalizmusnak része lehetne az is, hogy dobjuk a PH-t, és terminálban nyomassuk IRC klienssel, vagy valami hasznosabbat csináljuk helyette.

    Meg nyilván a minimalizmusnak vannak korlátai is, ahol már nem a produktivitást segítik, hanem rontják. Pl. egész visszamehetnénk a Altair 8800-as meg PDP11-es gépekhez, aminek a elülső paneljén még kapcsolókkal is be lehetett pattintani a bináris gépi kódot futtatásra, meg az abakuszig, ahol zsinóron tologathatnánk a gyöngyöket, meg logarlécezhetnénk számológép helyett, és szövegszerkesztőről visszaválthatnánk mechanikus írógépre, meg kézzel írásra, de ez már a produktivitás rovására menne. Bár annak is van haszna, ha a fentieket valaki megtanulja, mert pont most koronavilágvége idején még egyszer könnyen jól jöhet, durva világ jön nagyon.

Új hozzászólás Aktív témák