Új hozzászólás Aktív témák

  • Sipi

    addikt

    válasz Polllen #2008 üzenetére

    Reálhozamot nem olyan egyszerű számolni... A hozamod adatai adottak, hiszen ismert a kiindulási tőke, a befizetések és a végösszeg. De közben mindenféle lejárati idejű, vegyes portfóliókban volt a pénzed. Ezt kell összehasonlítani másfajta lejárati idejű állampapírok hozamával. Szerencsétlen esetben, kis túlzással olyan, mintha napra lebontva kellene kiszámolni, mennyi lett _volna_ az adott napon az állampapír-hozam, ha a befektetési jegyek helyett tisztán abba fektetnek.

    Pont ezért szemétség az állam "kérése" is, hogy ugyan elvesszük tőletek a pénzt, leállítjuk a befizetéseket és csökkentjük a költségeiteket, de ezt a k. nehéz melót mégis meg kell csinálniuk. Selmeczy szerint ez egy egyszerű kérés, de ő már látja, hogy itt bizony susmus lesz, és tragédiák, mert nem akarják kiszámolni - holott nem erről van szó, csak nehéz kiszámolni ennyi emberre, ennyi időre.
    Ráadásul az állami szervezet még ennyire sem képes, hiszen nemhogy hozamokat nem tud számolni, de még a szolgálati idődet sem tudhatod az adott pillanatban.

    Sipi

    [ Szerkesztve ]

    Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

Új hozzászólás Aktív témák