Új hozzászólás Aktív témák

  • erdoke

    titán

    válasz joysefke #2692 üzenetére

    Az első szinte biztosan a leírt módon változik, a második esetében a korkedvezmények további nyirbálása várható, visszamenőleges revízió inkább a rokkantsági ellátások esetében.
    Nyugdíjcsökkentés (mármint öregségi) biztosan nem lesz.

    A valódi strukturális változtatásokat megint lassan próbálják meg tolni, tehát 3-400 ezres leépítés a közszférában nem várható 1-2 év alatt. Ahogy írtad, ehhez a felnőtt képzést és a munkahelyek létrehozását kell átgondolni előbb, sokat nem nyernénk + fél millió munkanélkülivel, legalábbis rövid távon.

    (#2693) Flashcash
    "amikor már világos, hogy nem eszik meg az MNYP-s könyvelési trükköket, összedobnak gyorsan egy megtakarítási csomagot"

    Minden épeszű embernek világos az első pillanattól, hogy a MNYP pénzek átvitele az állami rendszerbe egy könyvelési kérdésre adott nemleges válasz miatti lépés. Ki az, aki ezt másnak gondolta egy pillanatig is? A megtakarítási csomagot valóban az IMF és hasonlók korábbi ajánlásai alapján dobják össze. Az is igaz, hogy gyorsan, mégpedig azért a nagy sietség, hogy a spekulánsokat megnyugtassák. Hiszen valójában csak 2013-tól lép életbe a legtöbb lépés, legalábbis azok, ahol szükség van a részletek alapos kimunkálására. Most úgy tűnik, addig kitart a MNYP-aktól átvett keret. :)

    [ Szerkesztve ]

    A legjobb aláírás a héten

Új hozzászólás Aktív témák