Új hozzászólás Aktív témák

  • proof88

    addikt

    válasz Manitou #18077 üzenetére

    Mi számít "közvetlenül előttinek"?
    Én nem tudok ilyenről. Ha zebra előtt megáll egy autó, akkor a másik sávban is meg kell állnia a másik autónak. Csak vannak parasztok, akik nem állnak meg, ezért szokták azt csinálni, hogy félig keresztbe állnak meg a zebra előtt, hogy más autósnak ne legyen lehetősége elmenni és veszélyeztetni a gyalogokat.
    De egyébként ilyet, hogy zebrán tilos előzni... azt ne felejtsük el, hogy az előzés az, hogy elhaladsz a másik mellett... ezt lehet zebrán csinálni. De ha a gyalog át akar menni és soksávos az út és egy autó megáll elengedni, akkor a többi sávban is meg kell állni. És ehhez nem kell látni a gyalogot. Ha valaki megáll zebra előtt, akkor meg KELL állni másnak is.

    szerk.: de a fenti eset nem ilyen, ugyanis a kanyarodó autós nem azért állt meg a zebra előtt, mert ott akadály lehet, hanem mert balra akar kanyarodni. Ettől függetlenül a jobbról előző ember hibázik, de nem azért, mert előz, hanem mert nem áll meg a zebránál. De nem azért kell megállnia a zebránál, mert megállt egy autó balra, amit megelőz, hanem mert zebra az zebra és gyalogos le akar lépni.

    lajafix: ezért kéne a KRESZ-oktatás egy részét kötelezővé tenni az ált. suliban meg középsuliban is, hogy a gyalogosokra vonatkozó részt minimum tanítsák ott is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák