Új hozzászólás Aktív témák

  • Avicularia

    veterán

    Leírom mire jutottam az ellopott rendszámokkal kapcsolatban. Más is járhat így,hogy külföldön ellopják a rendszámait, és baromira nem mindegy mennyit kell fizetni.
    Először felhívtam a központi okmányirodát ahol azt mondták,hogy le kell fordíttatnom a svéd rendőrségi feljelentést magyar nyelvre. Ezután találomra a netről felhívtam egy fordítóirodát ahol elmondták,hogy Magyarországon nincs egységes szabály arra nézve, hogy melyik okmányiroda honnan fogad el fordítást.
    Tehát először válasszak ki egyet ahol intézni akarom az ügyet,és utána kérdezzem meg tőlük honnan fogadnak el fordítást.
    Közben megérkezett a rendőrségtől postán a feljelentés ami a kezdeti 2 oldalról 4 oldalra duzzadt,mivel elértették az autó típusát és Seat Grande Punto szerepelt az eredeti feljelentésben. Ezt természetesen nem lehet kijavítani,hanem másik két oldalas magyarázatot kellett az eredeti feljelentéshez fűzni. Ezzel kb. négyezerre nőt a karakterek száma a dokumentumban, és ugye a fordítást karakterre kell fizetni.
    Ezután felhívtam a XI kerületi okmányirodát, mert azzal vannak jó tapasztalataim, hogy náluk szeretném elvégezni a rendszámcserét. Az ügyintéző hölgy közölte, hogy csak az országos fordító irodától (OFFI) fogadnak el fordítást ami elég lassú de legalább jó drága is. :(
    Ez után megnéztem a weboldalukon az árakat és karakterenként 5.175 forint bruttó a fordítás.
    Ez kb 20K valamit a svéd nincs az alapnyelvek között ezért 50% felár jön az alapárra. Tíz munkanap alatt felár nélkül végzik a fordítást, 5 munkanapra 50%, 3-ra 75% és 1 napra 100% felárat kell fizetni.
    Ezután inkább felhívtam újra a központi okmányirodát, ahol sikerült egy értelmes ügyfélszolgálatossal beszélnem aki a főnökétől is megkérdezte és elmondta,hogy nem kell a feljelentést lefordítani, elég ha becsatolom és nyilatkozok arról,hogy külföldön ellopták. :C
    Megvan a hölgy neve, ha lezajlott a procedúra, meglepem valami bonbonnal vagy virággal,mert megmentett 30-40K felesleges kiadástól amit a másik okmányirodában simán legomboltak volna rólam.

Új hozzászólás Aktív témák